RoaDKilL Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Które płyty Epoxa lub Abita (do 350zł ) są godne uwagi biorąc pod uwagę wyposażenie, funkcjonalność, wydajność i mozliwości o/c(przede wszystkim) dla mojego athlona z zablokowanym mnożnikiem? Sorki, może powtarzam topic, ale potrzebuję szybkiej porady.plis! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Jezeli mozliwosci o/c to oczywiscie abit nf7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 przeciez asrok ktorego masz jest OK ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Wedlug mnie najdokladniejszy jest cpu-z mialem kilka prockow sprawdzalem aida32 zawsze klamala, a cpu-z pokazywal we wszystkich prawidlowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ASRock to badziew!! Nie mogę ustawić fsb dla samego procka, tylko od razu dla portu agp, pamięci, pci ;NO I BRAK VOLTAGE CONTROL. Przez to komp mi się resetuje przy wyższych taktowaniach :evil: abit nf7 to chyba rozsądna propozycja? zastanawiam się też na epoxem 8rd3+ czy jakoś tak. Nie wiem która lepsza :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 mylisz sie asrock ma pci i agp locka wystarczylo poczytac topica... czyli brakuje ci tylko zmiany napiec. drutmod na 1.85 - 5 minut podbicie w biosie+5% i masz vcore 1.95 jesli chcesz wiecej na pentagramie to powodzenia. ale jesli uwazasz ze warto dokladac 170zl to nf7 tylko dlatego ze nie chce ci sie robic drutmoda to powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Abit nf7 lub epox 8rda3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Logan"]mylisz sie asrock ma pci i agp locka wystarczylo poczytac topica... czyli brakuje ci tylko zmiany napiec. drutmod na 1.85 - 5 minut podbicie w biosie+5% i masz vcore 1.95 jesli chcesz wiecej na pentagramie to powodzenia. ale jesli uwazasz ze warto dokladac 170zl to nf7 tylko dlatego ze nie chce ci sie robic drutmoda to powodzenia. W porządku, ale AMD nie są niezniszczalne. Jak od razu siekne 1.85 to mi się spali procek. A co do AGP i PCI locka to nie wiem jak to zrobić (czy chodzi o upgrade biosu czy jest w standardzie :?: :!: :?: ) Na moim asrocku takiego fsb jak na abicie lub epoksie bym nie wyciągnął. Tak myślę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 zastanow sie nad DFI Infinity - full wypas a kosztuje ostatni oponizej 370zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 zastanow sie nad DFI Infinity - full wypas a kosztuje ostatni oponizej 370zl. Ech...a w wsi Warszawa najtaniej 390zł :roll: Też uważam że płytka warta zakupu, jednak gdzieniegdzie wyjatkowo ciężka do dostania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Abita i Epoxa można dostać już za 320 zł, tu mają przewagę. Rozumiem że większy o/c potencjał ma Abit. Nie mam zamiaru dokupywać jakiejś karty dżwiękowej, zależy mi na dobrym dżwięku przestrzennym i bezawaryjności. Która z tych płyt ma lepsze jakościowo wyposażenie (wbudowane AUDIO, LAN, USB, UPDATE BIOS'u itp.)Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OC_AMD Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 ASRock to badziew!! Nie mogę ustawić fsb dla samego procka, tylko od razu dla portu agp, pamięci, pci ;NO I BRAK VOLTAGE CONTROL. Przez to komp mi się resetuje przy wyższych taktowaniach :evil: abit nf7 to chyba rozsądna propozycja? zastanawiam się też na epoxem 8rd3+ czy jakoś tak. Nie wiem która lepsza :?: Ja tez chce zmienic na nf7 :) ASROCK zero wydajnosci!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 RoaDKilL --> przeciez nikt ci od razu nie kaze robic drut moda na 1,85 :lol:.. zrob np na 1,7 i jesli masz w biosie mozliwosc ustawienia +5 % to w razie potrzeby mozesz tak zrobic ;) ew potestowac troche, fakt ze to jest zajcie na dluzsza chwile bo trzeba sciagac chlodzenie ale taniej.... a jelsi juz to polecam abita nf7 - nie bede oryginalny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 john...he he :lol: z chęcią, ale nie na asrocku , a w biosie nie mam możliwości (chyba 8O ) ustawienia na+5% (AMBIOS ((standard)). Styka o ASRocku, dla mnie to szmelc :x jeśli chodzi o overclocking, ale nawet niezła płyta do zastosowań biórowych 8) . Co z tym dzwiękiem, gdzie jest lepszy (mówimy o epox vs. abit) :?: I nie będe robił druta moda płycie głównej bo CPU się może spalić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vysoki Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Dopiszę się tutaj. Mianowicie chodzi mi o to jaką płyte wybrać pod ath 1700+ JUIHB. Chciałem kupić 8rda3i ale nigdzie nie ma, kupie narazie tylko 256 ddr (3200) drugie takie dojdzie za miesiac albo za 2. Głównie chodzi mi o o/c wisi mi dźwięk sata itp. itd. bez duala też się obejdę jeśli nie będzie ;) nie chce wydać więcej niz 300zl za bardzo. Abit NF7 (SocketA nForce2 ATA-133 AGPx8 LAN) 300zł EPOX 8RDA+ NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ/SIE/FIRE 305 zł EPOX 8RDAEI NFORCE2 SOCA AGP8 DŹ6/SIEĆ 231 zł A może coś innego w tej granicy cenowej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 wg mnie dzwiek zintegrowany na kazdej plycie glownej to jedna wielka pomylka... od kiedy kupilem sobie SBLive Digital to moge zapomniec o tych zintegrowanych, bo jakosc dzwieku jest jakos tak 100000000000x lepsza... Epoxa8rda3i kupisz za 250-260 zeta do tego jeszcze jakies 100 zeta na porzadna karte muzyczna ;-). NF7 podstawowa wersje bez dzwieku kupisz za 300 + karta muzyczna. AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 NF7 podstawowa wersje bez dzwieku kupisz za 300 + karta muzyczna. Podstawowa wersja NF7 ma dzwięk! Sam ją mam, ale i tak korzystam z SB Live'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 no tak - racja... AVE!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 BTW, ASRock ma AGP i PCI locka w standardzie, czy tzeba robić upgrde bios'u? A co do dżwięku... AC'97 świetnie się u mnie sprawuje, a na Abicie i Epoxsie ( wsparcie EAX 2.0) jest podobno lepszy dżwięk,to nie widzę sensu w kupowaniu Live'a do nich :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Którego Abita wybrać 8O ? NF7-S NF7-S2 NF7-S2G Epoxy mogą z nimi konkurować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kirk42 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ja mam Abita NF7-S i bardzo jestem zadowolony za zinytegrowanej dzwiekowki, do sluchania muzyki, ogladania filmow jest naprawde super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlueICE Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Tylko Epox... Posiadam 8RDA+ i mozliwości BIOS'u powalają, a SoundStorm na płycie jest identyczny jak Live. Dokładnie te same opcje w mikserze, te same efekty.... jedyny minus to dużo niższe natężenie dźwieku na wyjściach, ale tak mają wszystkie zintegrowane (brak wzmacniacza 4W). Przeszkadza to jedynie przy korzystaniu z słuchawek wpiętych bezpiśrednio do karty na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 RoaDKilL śmiać mi sie chce jak to czytam, weż sie chłopie zastanów. Masz proocka z zablokowanym mnoznikiem więc wątpie czy dojdziesz do fsb 200(400), szczegulnie z tym kulerem, a dopiero przy fsb 400 odpada Asrock, i w wtedy jest sens kupować abita lub epoxa. Nawet gdybyś miał odblokowany mnożnik to cie i tak pamięci ograniczaja!!. Wiec tyle samo wyciągniesz na Asrocku + drutmod co i na Abicie a rużnica wydajnościowa to będzie około 500-1000pkt 3DMarka (żeby tyle zyskać opłaca sie wydawać tyle kasy), lepiej za tą kase pamieci albo k. dzwiękowa dokupić. A Asrosk ma blokade pci/agp na standardzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Którego Abita wybrać 8O ? NF7-S NF7-S2 NF7-S2G Epoxy mogą z nimi konkurować? NF7-S jest bezkonkurencyjna. Reszte, czyli kastrarty można darować, one się wtedy to epoxa nie umywają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Styka o ASRocku, dla mnie to szmelc :x jeśli chodzi o overclocking, taaa życzę Ci takiej wydajności na epoxie... (na abicie masz pewne niewielkie szanse jak zmienisz procka i ram 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Niezłe fit :D troche poszło z tego asrocka ;) Na na epoxie to można pomarzyć o takim FSB :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 RoaDKilL śmiać mi sie chce jak to czytam, weż sie chłopie zastanów. Masz proocka z zablokowanym mnoznikiem więc wątpie czy dojdziesz do fsb 200(400), szczegulnie z tym kulerem, a dopiero przy fsb 400 odpada Asrock, i w wtedy jest sens kupować abita lub epoxa. Nawet gdybyś miał odblokowany mnożnik to cie i tak pamięci ograniczaja!!. Wiec tyle samo wyciągniesz na Asrocku + drutmod co i na Abicie a rużnica wydajnościowa to będzie około 500-1000pkt 3DMarka (żeby tyle zyskać opłaca sie wydawać tyle kasy), lepiej za tą kase pamieci albo k. dzwiękowa dokupić. A Asrosk ma blokade pci/agp na standardzie A co za problem odblokować ten mnożnik ?!? :x A co do coolera, to jestem z niego zadowolony, do najlepszego Zalmana brakuje mu jakieś 2-4 stopnie C( to nic :lol: ). Drut moda NIE będe robił bo za mało się na tym znam. Oto co załapałem: 1.Abit NF7-s - bezkonkurencyjny :banan: do o/c, drogi-350 zł 2.Abit NF7 - okrjony "kastrat" za dobrą cenę (280 zł)( brak soundstorm itp) 3.Epox (8rda+, 8rda3+) za 330; trochę gorszy w o/c od Abita NF7, tak? Asrocka wy(#@$%$)walam już (bo to dla bardziej obeznanych overclockerów) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fit Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 oj roadkill - poczytaj zanim cos napiszesz - jak masz zablokowanego procka to nie pomoze ci nic... ja mam NForca tylko i wylaczne dla SoundStorma - bo całe mobo jest tańsze niż dzwiękówka która by mi styknęła :D na twoim miejscu kupilbym rda+ (nie 3+) bo ma soundstorma i na 200 pojdzie :D 8) (jak juz nie chcesz asrocka :lol:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Gratuluje fit, ale dlaczego nie odblokujesz mnoznika? BTW(zauważ że mamy inne płyty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoaDKilL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Żeby odblokowac mnożnik wystarczy połączyć jakieś 2 mostki :lol: (poczytam więcej jak się do tego zabiorę) Co tracę z Abita NF7-s na rzecz epox'a 8rda+, a co zyskuję :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...