Skocz do zawartości
e-walker

Praca w Angli - porady

Rekomendowane odpowiedzi

Mam prośbę do wszystkich, którzy pracowali lub pracują obecnie w Angli o jakiekolwiek praktyczne porady w tym temacie - w szczególności chodzi mi o pracę za pośrednictwem polskich organizacji.

P.S.

Zależy mi na kwestiach, które mają faktycznie miesjce, a nie na niesprawdzoanych historiach typu: słyszałem, że ktoś mówił, że podobno ktoś słyszał itp..

Z góry wielkie dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pierwsze i najbardziej banalne : musisz znac na tyle jezyk zeby sie dogadac i rozumiec co gadaja :wink: . drugie IMO najlatwiej jest dostac prace w cateringu lub budowie , w cateringu jako kelner albo kitcher porter - wystarczy ze idziesz do agencji i pytasz o prace , jak sie pytaja czy masz staz to wkrecasz ze pracowales ale jak sie spytaja gdzie to najlepiej mowic ze w polsce , zeby czasem nie sprawdzili :wink: , i wogole i cokolwiek sie pytaja to gadac ze wszytsko juz robiles , wiesz i umiesz , pozniej ci daja prosty tescik to wypelnienia, jak zdales to praca prawie juz jest twoja. na budowie najpierw musisz zdac jakies testy ze znajomosci kodeksu czy czegos bezpieczenstwa pracy i z czego jeszcze ale nie pamietam.

opisane sposoby daje na przykladzie londynu

aha i aktualnie zeby legalnie pracowac w anglii musisz cos tam wyslac do home officu + Ł50 zeby dostac jakis tam numerek . bez tego numerku moze pracowac tylko jakies 2tyg. najlepiej to zrobic jak najszybciej bo pozniej w robocie sie rzucaja :roll: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi