e-walker Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Mam prośbę do wszystkich, którzy pracowali lub pracują obecnie w Angli o jakiekolwiek praktyczne porady w tym temacie - w szczególności chodzi mi o pracę za pośrednictwem polskich organizacji. P.S. Zależy mi na kwestiach, które mają faktycznie miesjce, a nie na niesprawdzoanych historiach typu: słyszałem, że ktoś mówił, że podobno ktoś słyszał itp.. Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 pierwsze i najbardziej banalne : musisz znac na tyle jezyk zeby sie dogadac i rozumiec co gadaja :wink: . drugie IMO najlatwiej jest dostac prace w cateringu lub budowie , w cateringu jako kelner albo kitcher porter - wystarczy ze idziesz do agencji i pytasz o prace , jak sie pytaja czy masz staz to wkrecasz ze pracowales ale jak sie spytaja gdzie to najlepiej mowic ze w polsce , zeby czasem nie sprawdzili :wink: , i wogole i cokolwiek sie pytaja to gadac ze wszytsko juz robiles , wiesz i umiesz , pozniej ci daja prosty tescik to wypelnienia, jak zdales to praca prawie juz jest twoja. na budowie najpierw musisz zdac jakies testy ze znajomosci kodeksu czy czegos bezpieczenstwa pracy i z czego jeszcze ale nie pamietam. opisane sposoby daje na przykladzie londynu aha i aktualnie zeby legalnie pracowac w anglii musisz cos tam wyslac do home officu + Ł50 zeby dostac jakis tam numerek . bez tego numerku moze pracowac tylko jakies 2tyg. najlepiej to zrobic jak najszybciej bo pozniej w robocie sie rzucaja :roll: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Dwie zasady: Nie trać nadzieji, w końcu znajdziesz jakąś pracę. Jak najdalej od rodaków! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Albo idziesz na opiekunke do dziecka (nianie) a przy okazji zostajesz sprzataczkem, zmywaczem i innym. Wiec raczej zorientuj sie gdzie zamierzasz pracowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-walker Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Albo idziesz na opiekunke do dziecka (nianie) a przy okazji zostajesz sprzataczkem, zmywaczem i innym. Wiec raczej zorientuj sie gdzie zamierzasz pracowac. No to wymyśliłeś szwistak... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 i najczescie o ile nie tylko na opiekunki ida kobiety a co do pozostalych czynnosci to wcale nie jest prawda :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...