Gość tryfcio Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 właśnie składam sobie serwer . na socket 3, procek 133 mhz ,czy to starczy ??? ma działać jako serwer dla moje stronki internetowej tylko nie wiem jak to skonfiguroać i podłączyc rzeby działało . prosze o proste odpowiedzi bo w tej dziedzinie jestem laikiem :oops: , a ile to kosztuje miesięcznie bo słyszałem rze to musi być podłaczone 24 g. na dobe > dzienki !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 na ile osób sieć jakie łącze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 na razie jako serwe stronki internetowe. neostarda 128 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a jak na sieć to 2 osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 28 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2004 a na razie to ben osub tylko serwer bo darmowe mnie drażnia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 masz taki przycisk zmień to raz a dwa czyli 2 osoby na neostradę 128 ... p 60 lub 485 dysk 2 gb.a 133 wystarczy daj mu 64 mb jakiś linuks lub nawet win ale go nie polecam za bardzo bo dziurawy :) a serwer musi chodzić 24/h 7 dni w tygodniu 365 dni w roku lub 366 jeśli przestępny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mógł byś mi podać jaki to linux(nazwa), w trybie gradficznym czy tekstowym. co polecasz ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 kiedyś liczyłem i : komp 133, 250 W zasilacz ( reszta to już dowolna oczywiście bez monitora ) to koszt miesięczny przy 24 h pracy takiego serwera jest w granicach 13-20 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 sporo alr i tak bendze dzielił na kumpli to do rachunku dolicze po 10 zł za prąd ;) to zawsze sie troche zwruci :) a ja składam ten serwer za najmniejsz pieniądze i tak. dltego kupuje zasilacz 200 wat bo 250 nie potarzebty jak tylko bendzie jeden cd-rom i morze dyskirtki ale sie zastanowie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 tryfcio bardzo prosze pisz po polsku, albo w Wordzie i wklejaj. Tematów o routing neo była masa, a co do neo jako serwera WWW - no cóż mozliwe, ale problematyczne. Potrzebny będzie dynamiczny DNS np. no-ip.com i niewiem czy istnieje darmowy dynamiczny dns mający linuksowego klienta i nawet jeżeli przebrniesz przez to, to i tak bedzie to działaś bardzo wolno. BTW do neo dostaje 50mb naserwerach tepsy, wiec tam sobie możesz stronke hostowac . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No jesli chłopak ma NEO 128 , to niestety miejsca na hosting nie dostał, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 serwer to przy okazji. najbardziej mi chodzi o podzielenie tej neostrady na 1-2 osoby. jeżeli serwera nie da się uruchomić to trudno. a co do mojej pisowni "to już moja sprawa :>" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 jeśli chcesz podzielić to na 2 osoby lub wiecej, to najtaniej wyjdzie, złoenie jakiego 486 , 16 Ram, Fdd, 2xkarta sieciowa, lub kontroler USB(100zł to max za wszystko) no i na początku jakas grafika i monitor. Do tego linux Dyskietkowy np. Coyote Linux. Wiecej nic nie trzeba na takie NEO. Info na temat Instalacji w zależności od modemu znajdziesz Tutaj : http://neostrada.info/instalacja.php Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 dzienki takiej odpowiedzi oczekiwałem dzienkuje bardzo !! jedyny mondry na tweak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 a gdzie moge znależ tego linuxa szukałem w google ale sdą tylko opisy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Na serwer polecam http://m0n0.ch/wall/ , co prawda serwera www na tym nie postawisz ale mozna zato łatwo ustawić dzielenie pasma itp. Na początek powinno wystarczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 a jaki masz modem do Neostrady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 a gdzie moge znależ tego linuxa szukałem w google ale sdą tylko opisy na szczescie jest wiecej mONdrych na tweak. jesli w guglu wpisywales tekst tak jak tutaj na forum to sie nie dziwie ze nic nie znalazles. http://www.google.com/search?num=100&hl=en...btnG=Search&lr= pierwszy link. swoja droga google do znalezienia tego nie sa potrzebne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salomon Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 tylko jesli masz modem na USB, to coyote Linux Ci nie pomoze,... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mam usb . a dlaczego nie moge posiad osobny kontroler podłaczny do PCI ?? :/. aja to nic nieda to co tzreba mieć tylko za rozsadna cene ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mam usb . a dlaczego nie moge posiad osobny kontroler podłaczny do PCI ?? :/. aja to nic nieda to co tzreba mieć tylko za rozsadna cene ! czy mozesz jeszcze raz pytanie zadac ? ale tym razem po polsku prosze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 tak modem jest na USB. składam starego kompa tylko on nie ma usb,ale mam osobny kontroler podłanczany na PCI. tylko nie wiem czys sprawny jest :/. modem to SAGEM FAST 800. To co proponujecie na podzielenie tego , tylko za rozsądnom cenę > Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Na serwer polecam http://m0n0.ch/wall/ , co prawda serwera www na tym nie postawisz ale mozna zato łatwo ustawić dzielenie pasma itp. Na początek powinno wystarczyc.tylko to jest płatne (jak najmniejsze wydatki ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 tylko to jest płatne (jak najmniejsze wydatki ) Co jest płatne? Przeciez to jest dystrybucja FREEBSD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tryfcio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 a tak sory nie doczytałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...