Skocz do zawartości
przemo77

Gigabyte GA-8S655TX Ultra (SiS 655TX)

Rekomendowane odpowiedzi

Chce to kupic do Pentiuma 4 3.2 BOX Northwood - co sadzicie o tej plycie ?. Test na http://www.benchmark.pl/ juz czytałem - plytka wychodzi super - chipset szybkoscia dorownuje i875(pomimo ze to SiS to jest bardzo udany), plyta jest doskonale wyposazona (moje wymagania spelnia w 100% - jako jedna z nielicznych zreszta) - i do tego cena 450 zl, a wyposazenie plyt za 700 zl na chipsetach Intela. Czyli z teorii juz wiem ze mobo jest super - a jak praktyka - ma ktos te plyte, albo widzial jak chodzi ?

Oto ta plyta

http://www.gigabyte.pl/MotherBoard/Product...TX%20Ultra.htm#

A to opis tej plyty z PCWK:

http://tw.giga-byte.com/MotherBoard/FileLi..._pc_webpage.htm

Zalezy mi na konkretnych opiniach, a nie takich przesądach w stylu - Intel to Intel i bierz Intela. Od tygodnia przeszukuje Internet i nie znalazlem ani jednej negatywnej opinii o tej plycie - jestem ciekaw co wy sadzicie o tej plycie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz dostaniesz 10 postów w stylu "tylko Abit IS7-E" itp. Tymczasem ten SIS jest wydajniejszy od 865PE oraz VIA PT880 i tańszy od płyt na 875P.

Sam mam podobną płytę, bo na SIS'ie 655FX. To co najważniejsze, to jest stabilna.

Co do OC, to jest możliwość zmiany FSB, zwiększenia napięcia dla proca i ramu oraz zablokowane AGP/PCI. A ten Gigabyte na 655TX jest jeszcze o klasę wyżej, więc nie słuchaj przesądów, możesz śmiało brać - na pewno lepszy wybór niż płyty na 865PE.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki - pierwsza opinia uzytkownika podobnej plyty.

A oto moj caly zestawik:

Płyta główna Gigabyte GA-8S655TX Ultra (SiS-655TX) SATA, FW, LAN 1 GB, BOX

Procesor Intel Pentium 4 3.20 GHz BOX Northwood (FSB 800)

Pamięć DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5

HDD (SATA) Samsung SpinPoint 160 GB (ATA/150, 8 MB, 7200) SP1614C

Grafika GeForce 6800 Leadtek Winfast A400 TDH 128MB BOX (256-bit)

Nagrywarka NEC DVD +/- RW ND-2510A bulk dwuwarstwowa

FDD obojetnie jaki

Obudowa Chieftec CX-01 SL-SL-B (360 W PFC)

Wentylatory do obudowy Spire do obudów 80 mm łożysko kulkowe FD08025B1L3 (3 szt)

+ stara nagrywarka z poprzedniego kompa LG 52x24x52 na dodatkowym kontrolerze.

Calosc wyniesie mnie jakies 5600 zl.

A do tego wszystkiego moj obecny monitor 17" CTX PR711F na kineskopie sony trinitron, plaski.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi