Wawa Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Moje pierwsze kroki tak jak sie spodziewalem doprowadzily do spadku wydajności na wszytski frontach ! Wiem wiem szukaj ( magiczne slowo). Szukałem ale na banalne pytania ( chyba ) nie zanlazlem jednoznacznych odpowiedzi ! Po przetaktowanie radka 8500 le 128 MB his na 300/270 nie dosc ze 3dmark2001 zalamal mnie poazujac wynik o 1500 pkt gorszy poniżej 6000 . Buuuu hlip hlip wiedzialem ze grzebanie tak sie skonczy :-) Mam wiec kilka pytań. Pytania dotyczące biosu 1. Optymalne ustawienia biosu a) video shadow - on czy off, lub czy nie ma zwiazku z wydajnościa B) agp aperture size jaka wartośc jest optymalna ( znalazlem 4 opowiedzi i każdy mial inny pogląd) jaki wpływ ma na wydajność systemu a jaki na grafike c) fast write - mimo "on" w biosie system mowi ze nie moge wlaczyc, jak ten paramtr ma wplyw na wydajnść grafiki d) delay transaction ( z czym to sie je ) jak wartosc jest prawidłowa i czy ma wpływ na wydajność karty e) latency timer - Co to jest jak optymalnie ustawic ten parametr f) Bios cache off czy on g) Video bios cache on czy off h) Plug&play on czy off CDN... Bardzo prosze o dpowiedzi na pytania osoby kompetentne. Więc jesli ktoś wie dlaczego należy ustawić jakiś parametr optymalnie to prosze ( BŁAGAM ) o krótkie (lub długie) uzasadnienie. Osoby ustawjace biosy na czuja sa tez mile widziane (praktyka jest fundamentem wiedzy) , ale licze ze zazncza iż sugestia ma podstawy czysto impiryczne Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 a) video shadow - off B) agp aperture size 64MB lub 128MB c) fast write - nie ważne 1% róznicy d) delay transaction - nie ma wpływu na grafę chyba :) e) latency timer - 32 lub więcej o ile nie pojawiają się problemy z użądzeniami PCI f) Bios cache off g) Video bios cache off h) Plug&play on Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...