Pinio Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Czasami wyświetla się taki komunikat "other applications occupy the usb bandwith pls close all other app, then remove other usb devices". A wyświetla się on w związku z sagem 800, którego czasami ładuje a czasami nie. O co chodzi. (Win XP prof, athlon xp 1700, Gigabyte GA-7VRX, 512 ddr kingston KVR266). O co chodzi i jak zrobić żeby działało. Żadne inne urządzenia do usb nie są podłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Nie sadze, zeby byt to problem z twoim komputerem raczej z jakoscia twojego polaczenia. Skontaktuj sie z Twoim prowaiderem i zarzadaj sprawdzenia sygnalu w Twoim mieszkaniu. Co mozesz zrobic w miedzyczasie, to powylaczc wszystkie urzadzenia, ktore "tworza" pole elektro-magnetyczne (np. TV) nawet jak sa w innym pokoju, poniewaz moga one blokowac kiepskiej jakosci sygnal. Modem prawdopodobnie odczytuje "slaby" sygnal i interpretuje to jako USB problem a nie exchange problem. Rowniez upewnij sie, ze masz ostatni bios do swojej plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Moim providerem jest tepsa. Wcześniej przez około 6 miechów było ok. Mam trochę dużą odległość od gniazdka parter->drugie piętro. W instrukcji jest napisane, żeby nie stosować żadnych przedłużaczy i tego typu rzeczy. Jak oni to sprawdzają u siebie czy przysyłają kogoś? Ile to kosztuje? Czy mogę do nich zadzwonić i kazać wzmocnić sygnał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ct1 Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cos takiego jak sprawdzenie sygnalu jest darmowe. Tepsa moze sprawdzic jakosc lini, ale w Twoim przypadku wazne jest sprawdzenie "mocy" sygnalu w Twoim mieszkaniu. Odleglosc pomiedzy gniazdkiem a komputerem (modem) powinna byc jak najmniejasza. Z tego co piszesz to u Ciebie to kilkanascie metrow! Jestem zaskoczony, ze w ogole Ci polaczenie dziala. Zrob sobie przysluge i skontaktuj sie z Tepsa. Kiedy przysla "mechanika", to po prostu zapytaj go jakie jest najlepsze rozwiazanie w Twojej sytuacji. Jestem pewien, ze Ci bedzie w stanie pomoc. Powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
night_crawler Opublikowano 6 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2004 ja ma mam >20m kabla pomiedzy kompem a zakonczeniem NT(ISDN) - chiba musi byc tam regenerator sygnalu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...