Skocz do zawartości
szybki__

Easy Tune ;)

Rekomendowane odpowiedzi

heh, chcialem cos wycisnac z procka przy uzyciu tego 'cuda': skonczylo sie na fsb 137mhz, no to zostawilem, puscilem 3dmarka, przy ladowaniu zwis ;) ale mam pytanko: napiecie na procu jest tak w okolicach 1.712v chyba, czy powinienem je zwiekszyc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musisz mieć słaby zasilacz/płyte która zaniża napięcie albo np. przekłamuje sam program. Gdzie sprawdzasz to napięcie w Biosie czy jakimś programie. gdy podkręcasz procesor musisz podnieść zasilające go napięcie ponad podstawowe. Ja z default 1,5 V mam 1,65

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napiecia sprawdzam w biosie

na płytce z softem do mobo jest fajny programik-gigabyte utility manager

zainstaluj sobie

nie podnos szyny przez easy tune bo to syf-rób to tylko w biosie

u mnie wyciągnołem bez najmniejszego problemu fsb 160 przy podwyższeniu napięcia + 7,5 %

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z Easy Tune mam same dobre doświadczenia. Kiedyś gdy miałem Durnia 800 (wcześniej 600,ech co za czasy!) właśnie na Gigabajcie (taki najprostszy GA-7ZM, chyba jeden z pierwszych na KT133) na którym nic nie dąło się kręcić, używałem ETIII i śmigał na FSB118 bez zająknięcia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja z Easy Tune mam same dobre doświadczenia. Kiedyś gdy miałem Durnia 800 (wcześniej 600,ech co za czasy!) właśnie na Gigabajcie (taki najprostszy GA-7ZM, chyba jeden z pierwszych na KT133) na którym nic nie dąło się kręcić, używałem ETIII i śmigał na FSB118 bez zająknięcia

8O 8O 8O 8O

Jak ty to zrobiłeś :?: :?: :?: :?:

, mam identyczną płyte ( rev . 2.2 )

i juz przy FSB 105 były jaja ( ustawianym z mobo ) , ze FSB 107 i wyzęj to już nie startował

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi