szybki__ Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 heh, chcialem cos wycisnac z procka przy uzyciu tego 'cuda': skonczylo sie na fsb 137mhz, no to zostawilem, puscilem 3dmarka, przy ladowaniu zwis ;) ale mam pytanko: napiecie na procu jest tak w okolicach 1.712v chyba, czy powinienem je zwiekszyc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 powinno byc 1,75 standartowo jesli to nie pomoze to daj 1,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 jak zwieksze o 5% to jest tak ok. 1.77v, to chyba nawet lepiej niz to co jest na default, no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
f-lexa Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Panowie ostroznie:Oryginalny monitor plyty zaniza napiecia,Sprawdzilem multimetrem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 musisz mieć słaby zasilacz/płyte która zaniża napięcie albo np. przekłamuje sam program. Gdzie sprawdzasz to napięcie w Biosie czy jakimś programie. gdy podkręcasz procesor musisz podnieść zasilające go napięcie ponad podstawowe. Ja z default 1,5 V mam 1,65 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 napiecia sprawdzam w biosie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Ja na swoim bez podnoszenia napięcia dochodze do 140 FSB 3DMark chodzi bez problemu mam też wynik z CCR 2002 http://www.dzikie.net/ccr/wyniki.php?page=1 92 miejce ale bedzie lepiej jak tylko zmienie chłodzenie :) i podniose napięcie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 napiecia sprawdzam w biosie Ja mam w biosie 1,740 V mam identyczną płyte jak ty wersja rev. 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 napiecia sprawdzam w biosie na płytce z softem do mobo jest fajny programik-gigabyte utility manager zainstaluj sobie nie podnos szyny przez easy tune bo to syf-rób to tylko w biosie u mnie wyciągnołem bez najmniejszego problemu fsb 160 przy podwyższeniu napięcia + 7,5 % Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 A jak przekrece w biosie i komputer nie bedzie chcial odpolic musze kasowac bios zworka czy po pewnym czasie sam wroci do normy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Odpalaj z wcisnietym Insert powinno wrocic do defaultowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 no wlasnie "powinno"...moze ktos kto ma ta plyte sprawdzic czy na pewno tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 no wlasnie "powinno"...moze ktos kto ma ta plyte sprawdzic czy na pewno tak jest? a po co kupiłes całego zaplombowanego kompa??? nie lepiej było sobie samemu poskładać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szybki__ Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 hmm...no fakt, moj blad...ale starsi na firme chcieli czy cos tam noj tak jakos musialo byc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FEAR Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 A ja z Easy Tune mam same dobre doświadczenia. Kiedyś gdy miałem Durnia 800 (wcześniej 600,ech co za czasy!) właśnie na Gigabajcie (taki najprostszy GA-7ZM, chyba jeden z pierwszych na KT133) na którym nic nie dąło się kręcić, używałem ETIII i śmigał na FSB118 bez zająknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moody Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 GA7VRX resetuje magistralę do 133, jeśli ustawisz zbyt wysoką i się nie uruchomi, więc z VRXP też napewno tak jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 15 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2003 A ja z Easy Tune mam same dobre doświadczenia. Kiedyś gdy miałem Durnia 800 (wcześniej 600,ech co za czasy!) właśnie na Gigabajcie (taki najprostszy GA-7ZM, chyba jeden z pierwszych na KT133) na którym nic nie dąło się kręcić, używałem ETIII i śmigał na FSB118 bez zająknięcia 8O 8O 8O 8O Jak ty to zrobiłeś :?: :?: :?: :?: , mam identyczną płyte ( rev . 2.2 ) i juz przy FSB 105 były jaja ( ustawianym z mobo ) , ze FSB 107 i wyzęj to już nie startował Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...