przemo77 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Oto konfiguracja sprzetu: Płyta główna Gigabyte GA-8S655TX Ultra (SiS-655TX) SATA, FW, LAN 1 GB, BOX Procesor Intel Pentium 4 3.20 GHz BOX Northwood (FSB 800) Pamięć DDR 2x 512MB Dual PC-400 TwinMos CL 2.5 HDD (SATA) Samsung SpinPoint 160 GB (ATA/150, 8 MB, 7200) SP1614C Grafika GeForce 6800 Leadtek Winfast A400 TDH 128MB BOX (256-bit) Nagrywarka NEC DVD +/- RW ND-2510A bulk dwuwarstwowa FDD obojetnie jaki Obudowa Chieftec CX-01 SL-SL-B (360 W) Wentylatory do obudowy Spire do obudów 80 mm łożysko kulkowe FD08025B1L3 (3 szt) + LG 52x24x52x na dodatkowym kontrolerze. W tej obudowie bedzie zasilacz Chieftec 360W PFC ATX-1136H. Starczy on do tej konfiguracji, czy od razu po odbiorze kompa kupic Chiefa 420 W ? PS: Niczego nie bede podkręcał - na kalkulatorze http://www.jscustompcs.com/power_supply/ wychodzi mi 355 W zapotrzebowania, ale gdy kazda czesc bedzie doiła 90% mocy, a to w praktyce chyba niemozliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 jesli masz kase to wes to mocniejsza wersje, bo jak w przyszlosci sobie cos kupisz to bedziesz sie bawil z zasilaczem i jego niewystarczajaca moca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 w przyszlosci i tak planuje uzbierac sobie na Anteca True Power 430 W (potrwa to z 3 miesiace). Ale moje pytanie - czy do tej konfiguracji ten Chief 360W wystarczy - bo z 3 miesiace musi komp na ten zasilce chodzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Tagan 380W wyrobi napewno :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 ten chief tez da rade ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigel0 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 A ja mam pytanie odnośnie modelów chieftec 360W ponieważ też się zastanawiam nad kupnem tylko nie mogę się zdecydować czy kupić tańszy model (ATX-1136H) 360W z pasywnym pfc czy HPC-360-302DF z aktywnym pfc, co moge zyskać kupując droższy model. Czytałem że aktywne pfc zmniejszają pobór mocy pozornej w porównaniu do pasywnego ale dla mnie wydaje się to nie mieć większego znaczenia ponieważ licznik i tak nie nalicza zużycia tej mocy, co zatem przemawia za kupnem droższego modelu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Lepsza konstrukcja zasiłki, bo to inny producent (sirtec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Mam podobny konfig i ten Chief wystarcza na styk. Pare razy mialem juz w grach samoczynne restarty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo77 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 No faktycznie konfig mozna powiedziec w 90% taki jak moj (jesli chodzi o zapotrzebowanie na moc) Pocieszam sie faktem ze masz kreconego proca i pamieci, a ja nic nie mam zamiaru krecic - daje mi to kilkanascie W zapotrzebowania mniej niz ty potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nigel0 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Dobry trzystu watowy zasilacz może byc podstqawą nawet najbardziej zaawansowanych konfigówhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17[/url] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vasago Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 przemo77-->U mnie te restarty sa sporadyczne,wiec miejmy nadzieje,ze u ciebie nie wystapia wogole :) nigel0-->Nadmiar optymizmu. A Komputronik po prostu oszczedza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...