yngwie Opublikowano 17 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2009 (edytowane) podstawka 640x480 lod 800x600 i nic wiecej edit poza modami oczywiscie Edytowane 17 Maja 2009 przez yngwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2009 Jako ze przeszedlem diabola nie raz jeden, i nie jednego moda, ostatnio naszla mnie ochota na zagranie ponownie, ale z jakims innym modem. Sciagnalem sobie Alchemika 2. Wszystko fajnie, tylko brakuje mi do niego jakiegos opisu... mam w cholere jakichs run z ktorymi nic nie moge zrobic, ani dodac wyzszych umiejetnosci... Ma ktos namiar na jakis glebszy opis? Alchemy II: Rise of the Sacred Stones Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Mam win7 64 bit - Ewaluation copy build 7100, catalysty 8.661.0.0, oryginał Lord Of Destruction i do niego patcha 1.12a, a gra uruchamia mi się z minutowym opóźnieniem od naciśnięcia enter na exe. Po uruchomieniu gra wygląda jakby była w 256 kolorach i sa gdzie niegdzie kolorowe kropki, mieliście moze coś takiego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Mam win7 64 bit - Ewaluation copy build 7100, catalysty 8.661.0.0, oryginał Lord Of Destruction i do niego patcha 1.12a, a gra uruchamia mi się z minutowym opóźnieniem od naciśnięcia enter na exe. Po uruchomieniu gra wygląda jakby była w 256 kolorach i sa gdzie niegdzie kolorowe kropki, mieliście moze coś takiego ? Nie. U mnie na win7 pro 64bit (wersja sklepowa) chodzi normalnie. Mam patcha 1.13, ale to nie ma znaczenia. Na 1.11 i 1.12 tak samo dobrze chodziło. Może masz jakiś tryb zgodności włączony? Albo to wina wersji RC systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 4 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2010 Na Win7 32bit również bez problemów. Sprawdź czy nie masz włączonego jakiegoś trybu zgodności jak wspomniał MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Pytanie z innej beczki, moja kobieta 3 lata temu grała w Diablo II na bnecie i miała konto np jan_kowalski z czarodiejka o na 64 levelu, teraz próbowała się się zalogować na to konto i nie wchodziło jej hasło. Zalozałożyła sobie nowe konto i tutaj nie pamięta ale chyba było to "jankowalski" i pograła kilka h pod rząd. Wczoraj próboje się zalogować na nowe konto i nie przyjmuje jej hasła natomiast nagle cudownie zaczeło dzialac stare konto tzn "jan_kowalski". Wg niej róznice miedzy kontami to właśnie podkreślenie... Gdzie można odzyska dane konta tzn login i haslo bo albo kobita coś mnie ściemnia i zapomniała loginu, albo podczas zakladania nowego konta wpisala inne hasło. Naciskała w opcja gry aby odzyskac hasło, przyszła wiadomość z bnetu, zeby potwierdzić i odesłać, ale po odesłaniu nie dostała żadnego nowego maila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 6 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2010 Niestety tak wygląda korespondencja z supportem Blizza, jeśli chodzi o D2. Raz mail przychodzi po paru sekundach, raz trzeba czekac tydzień... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) A czy ktos z Was ma postac na wysokim levelu na bnecie ? :) Czy oplaca się zostawiac na pozniej umiejętności do wykorzystania, np aby miec wlocznie z kosci musze byc na 18 levelu, ale mam 4 niewykorzystane umiejętnosci i mysle, ze jak bede na 18 levelu to sobie je wszystkie wpakuje wlasnie we włocznie. Chyba, ze sie myle i np 2 poziom wloczni wymaga bycia postacia na 19 levelu, a wiec [gluteus maximus] z mojego planu Edytowane 7 Lutego 2010 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Chyba, ze sie myle i np 2 poziom wloczni wymaga bycia postacia na 19 levelu, a wiec [gluteus maximus] z mojego planuJak sie nie myle, to jest tak jak piszesz - nici z planu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KuBaB Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Jest dokładnie tak jak piszesz. Wejście na 18 poziom powoduje odblokowanie danej umiejętności, ale jej kolejne poziomy równają się kolejnym poziomom expa. Czyli exp 18- level 1 skilla, 19-2 itd. Trzymanie w rezerwie nic nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 A czy ktos z Was ma postac na wysokim levelu na bnecie ? :) Czy oplaca się zostawiac na pozniej umiejętności do wykorzystania, np aby miec wlocznie z kosci musze byc na 18 levelu, ale mam 4 niewykorzystane umiejętnosci i mysle, ze jak bede na 18 levelu to sobie je wszystkie wpakuje wlasnie we włocznie. Chyba, ze sie myle i np 2 poziom wloczni wymaga bycia postacia na 19 levelu, a wiec [gluteus maximus] z mojego planu Nie wiem, czy przypadkiem od nowego patcha nie ma/nie będzie respeca (czyli możliwości zresetowania skilli i rozdania od nowa). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 eeee to kicha na maxa, ja latam i kombinuje, nie pakuje w syfy, bez sensu.... mam patcha 1.12a - czy tam to dziala i jak się uruchamia tą opcje ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) eeee to kicha na maxa, ja latam i kombinuje, nie pakuje w syfy, bez sensu.... mam patcha 1.12a - czy tam to dziala i jak się uruchamia tą opcje ? :) to zależy jaką robisz postać i jakie synergie będą potrzebne do głównych umiejętności, jeśli to bone nec - to i tak trzeba wymaxować włócznię, do tego dochodzą zęby i duch kości plus klątwa zniedołężnienie i gliniak do zbierania ciosów i spowalniania (tu akurat nie trzeba maksować), w innym wypadku to marnowanie punktów, odnoszę wrażenie, że grasz solo przez co wolno zdobywasz poziomy i starasz się zrobić uniwersalną postać możliwość resetu skilli będzie dopiero w nowym patchu (jako ukryty quest), na chwilę obecną jest to testowy realm btw jeszcze mam parę postaci to jakby co mogę pomóc w miarę możliwości Edytowane 7 Lutego 2010 przez Adu82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Mam właśnie taki plan, póki co zmarnowałem na wskrzeszenie szkieletow 1 umiejetnosc i 1 chyba na golema.. i 1 na corps explosion, ale faktycznie chce rozwijac wersję bone neca.. takze wkorzystam teraz te 4 umiejetnosci na zeby aby synergia miec pozniej mocniejsza wlocznie.. Gram z 2 osobami, ciekawe jest to, ze jak zabojczyni miala level 14 to mi od 8 levelu szybko lecial i ja dogonilem, pozniej mialem 14 i gralem z czarodziejka na 8, w sumie ja doszedlem do 17, a ona do 11, cos jej wolno lecial albo mam zle wyobrazenie... Gdzies czytalem, ze jak jest duza roznica pomiedzy playerami to wolno idzie exp... Jaki powinno sie miec level po zakonczeniu I aktu i po zakończeniu całego poziomu ? PS: masz moze jakies fajne itemki ? :) Edytowane 7 Lutego 2010 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Ja mogę coś rozdać, ale tylko na nld. Postacie już dawno spadły z ld ;) No ale za to mogę pochwalić się zajebistym palem i necro :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 Mam właśnie taki plan, póki co zmarnowałem na wskrzeszenie szkieletow 1 umiejetnosc i 1 chyba na golema.. i 1 na corps explosion, ale faktycznie chce rozwijac wersję bone neca.. takze wkorzystam teraz te 4 umiejetnosci na zeby aby synergia miec pozniej mocniejsza wlocznie.. Gram z 2 osobami, ciekawe jest to, ze jak zabojczyni miala level 14 to mi od 8 levelu szybko lecial i ja dogonilem, pozniej mialem 14 i gralem z czarodziejka na 8, w sumie ja doszedlem do 17, a ona do 11, cos jej wolno lecial albo mam zle wyobrazenie... Gdzies czytalem, ze jak jest duza roznica pomiedzy playerami to wolno idzie exp... Jaki powinno sie miec level po zakonczeniu I aktu i po zakończeniu całego poziomu ? PS: masz moze jakies fajne itemki ? :) hmm, coś chyba znajdę, czy fajne to sam ocenisz, na pm wyślij mi swoje acc co do lvl to tak: na koniec akt 1 - ~14 lvl na koniec normala - 40-50 lvl przy czym stosując mały trick można 1 lvl postacią być na piekle exp idzie słabo jak jest duża różnica między tobą a monsterkiem, dostajesz wtedy od 95% do 5% exp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Graja ludzie jeszcze na battlenecie? Bo na allegro oryginalne klucze chodza po okolo 15 zl co nie jest duzo no ale wlasnie nie wiem czy bn nadal jest popularny tak jak kiedys. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Jest popularny i to jeszcze jak. Polskie kanały zawsze są pełne ludzi, gier też pod dostatkiem ;) Nic tylko brać (grać). 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2010 Ja juz mam nekrofila na 39 levelu :D Gorzej, ze juz dzisiaj 10x mi gra sie zatrzymuje i po kilkunastu sekundach mam komunikat "połączenie zostało przerwane". Co jest grane ? serwery BN sie wieszaja ? Mam orange freedom 1mb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 fakt faktem, ludzie nadal grają, jednakże dość wnerwiające są sklepy wpadające na publiczne gry i zawalające pół ekranu ogłoszeniami typu "perf torch for 2.99$" czy coś w ten deseń, jak jest się w mocnym teamie to pół biedy, poza tym to nadal powszechne kopiowanie run i wersji perf niektórych przedmiotów, obecnie testowana poprawka chyba niewiele zmieni w tej kwestii a tak w ogóle to gra nadal potrafi wciągnąć na długi czas :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 28 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2010 Chyba największą zmianą w łatce będzie wprowadzenie wyższej rozdzielczości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) hehe, a gdzie i za ile mozna kupic enigme ? :) PS: Adu82, laski są na mnie złe, bo grałem wtedy sam z Tobą i natrzaskałem 50ty level... :) Oczywiście pod presją zwaliłem wszystko na Ciebie, że mnie podkusiłeś wspólną grą, a że kiepski mam charakterek to uległem :))) Może teraz im pomożesz żeby podciągnęły expa ? :) Edytowane 1 Marca 2010 przez wampir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 (edytowane) Chyba największą zmianą w łatce będzie wprowadzenie wyższej rozdzielczości. Największą zmianą będzie koniec expienia na UT. Przynajmniej tak miało być z tego co czytałem w changelogu jakiś miesiąc temu. hehe, a gdzie i za ile mozna kupic enigme ? :) d2jsp? Edytowane 1 Marca 2010 przez Oskaliber Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 1 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2010 To prawda z ta obsluga wiekszych rozdzialek ? brzmi bardzo Ciekawie - osobiscie b.chetnie bym zobaczyl gre ktora cisnelem namietnie przez ponad 5 lat w rozdzielczosc 1920x1200 - na moim 3dfx w Glide :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Prawda, ale z tego co pamiętam będzie tylko szczebel w górę, czyli 1024x768. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drunk_ZoZol Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Da się coś poradzić apropo tego problemu co użytkownik niedaleko wyżej opisał? Mam teraz win. 7 v.7600 i dokładnie ten sam problem. Gra się uruchamia ze znacznym opóźnieniem, 256 kolorów oraz zielone jaskrawe plamy. Da się coś na to poradzić? To już druga gra z którą mam problem na tej zasadzie, ten sam problem jest w Książę i Tchórz w którego chciałem pograć po paru latach. Da się to jakoś naprawić?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 2 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2010 Da się - przed uruchomieniem gry wyłączasz w procesach explorer.exe i odpalasz grę ze znanej ścieżki pod plik -> nowe zadanie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 3 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2010 (edytowane) To prawda z ta obsluga wiekszych rozdzialek ? brzmi bardzo Ciekawie - osobiscie b.chetnie bym zobaczyl gre ktora cisnelem namietnie przez ponad 5 lat w rozdzielczosc 1920x1200 - na moim 3dfx w Glide :-) Dziala, tool nazywa sie multires. Ale nie pojdzie w glide, 2 pozostale tryby owszem. Tylko zabije to nieco gre, bo powyzej standardowej rozdzielczosci przeciwnicy przestaja reagowac, mozesz atakowac nie widzacych cie przeciwnikow, nie wspominajac co sie dzieje ze skillami typu teleport. Przyklad z Mediana XL, 1440x900 direct draw: http://i46.tinypic.com/10frped.jpg Tak apropos ludzi probujacych po latach pograc na bn. D2 w obecnej wersji jest chyba najbardziej przesycona cheatami gra online jaka istnieje. Mnostwo addonow ktore dzialaja, maphacki, boty, dupowanie itemow, tmc, pickit, tppk, chickeny.. juz nie wspominajac o "comunity". Najgrosze z tego wszystkiego jest duplikowanie przedmiotow, bezwartosciowe najwyzsze runy, perfekcyjne itemy bez wartosci. Wiele z tych rzeczy przez to jak gra zostala napisana jest niemozliwe do naprawienia, miedzy innymi dlatego blizz tak odpuszcza jezeli chodzi o d2, bardzo ubogi patch 1.13 ktory jest w drodze. Edytowane 3 Marca 2010 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 4 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2010 Widzę, że czasy 1.08/1.09 już nie wrócą :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
decydent Opublikowano 10 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2010 (edytowane) Nie wiedziałem gdzie napisać ten temat wiedz pisze tu mam taki problem z Diablo 2 stara gra ale jara chodzi oto ze mam dobrego kompa przynajmniej tak mysle procek to syf ale daje rade penitum d 925 i tu jest problem ta stara gra mi zużywa 100% procesora myślałem ze to przez procesor że się tak grzeje wiedz wymieniłem chłodzenie temperatura z 65 spadła do 29 i problem dalej wyskakuje Edytowane 10 Marca 2010 przez decydent Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...