SlaY3R 0 Posted August 30, 2011 Report post Posted August 30, 2011 Wybaczcie za odkopanie tematu, ale musze o cos zapytac. Mam pewnie problem - zostałem zabity na 7 lev i doslownie stracilem wszystko cala kase, zbroje.. biegam na golasa jedynie co zostało to kilka fiolek ze zdrowiem. I mam pytanko da sie odzyskac to wszystko co stracilem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kelcior 247 Posted August 30, 2011 Report post Posted August 30, 2011 Wybaczcie za odkopanie tematu, ale musze o cos zapytac. Mam pewnie problem - zostałem zabity na 7 lev i doslownie stracilem wszystko cala kase, zbroje.. biegam na golasa jedynie co zostało to kilka fiolek ze zdrowiem. I mam pytanko da sie odzyskac to wszystko co stracilem? Kliknij na swoje zwloki. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
KHOT 458 Posted August 30, 2011 Report post Posted August 30, 2011 (edited) Nie odzyskasz w tej chwili już pewnie. Po śmierci kasa (bezwartościowa zresztą w tej grze) wypada obok ciała i trzeba ją zabrać, bo przepadnie. Cały ekwipunek zostaje w martwym ciele i żeby go odzyskać trzeba kliknąć martwe ciało. Jeżeli po śmierci założysz na postać jakikolwiek inny kawałek ekwipunku i znów zginiesz, zostawisz drugie ciało w którym będzie aktualny ekwipunek. Oba (i więcej) ciała można zebrać i odzyskać oba zestawy ekwipunku, ale... Jeżeli po śmierci wyjdziesz z gry, to twoje martwe ciało leżeć będzie w mieście przy kolejnym logowaniu, tyle że w mieście będzie tylko ostatnio "zrzucone" ciało. Wszystkie poprzednie przepadną, więc jeżeli zginiesz z dobrym sprzętem, zginiesz drugi raz z pozbieranym na szybko crapem próbując odbić ciało z dobrym sprzętem i wyjdziesz z gry, to zwłoki z dobrym sprzętem przepadnie, a zostanie tylko to z crapem. Edited August 30, 2011 by KHOT Quote Share this post Link to post Share on other sites
blasphemy 23 Posted September 8, 2011 Report post Posted September 8, 2011 Nieprawda. Po wejściu do nowej gry zwłoki będą miały te przedmioty, które mają największą wartość w złocie u sprzedawców (wybrane spośród wszystkich zwłok). Quote Share this post Link to post Share on other sites
KHOT 458 Posted September 8, 2011 Report post Posted September 8, 2011 Nieprawda. Po wejściu do nowej gry zwłoki będą miały te przedmioty, które mają największą wartość w złocie u sprzedawców (wybrane spośród wszystkich zwłok). Widocznie zmieniło się to w którymś z patchów, D2 nie ruszałem już z 4 lata... Quote Share this post Link to post Share on other sites
MacOSek 13 Posted September 9, 2011 Report post Posted September 9, 2011 Orientuje się ktoś czy to jest jakieś nowe wydanie? Opis jest interesujący: Premiera: września 2011 ... Wydanie / seria: edycja premierowa A także na fotce nie widać żadnych platyn czy innych bestsellerów. To faktycznie "premierowe" wydanie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
ArreatPL 3 Posted September 9, 2011 Report post Posted September 9, 2011 (edited) Orientuje się ktoś czy to jest jakieś nowe wydanie? Opis jest interesujący: A także na fotce nie widać żadnych platyn czy innych bestsellerów. To faktycznie "premierowe" wydanie? Tak. W wyniku zawirowań wydawniczych, Blizz-Acti nawiązało współpracę z LEM-em który to wydał SC2 i WoWa. Ostatnio CDP podpisał umowę z Blizzem i ponownie CDP stało się wyłącznym dystrybutorem Blizza na Polskę. Więc wróciło D2, W3, SC1 i inne ;] Ale WoW został LEMowi, a SC2 to nie pamiętam. Ale tak, to "nowiutkie" wydania ;] EDIT : http://www.benchmark.pl/aktualnosci/CD_Projekt_znow_jest_wydawca_gier_Blizzarda-36615.html ;] enjoy - D2 is back! Edited September 9, 2011 by ArreatPL Quote Share this post Link to post Share on other sites
MacOSek 13 Posted September 9, 2011 Report post Posted September 9, 2011 Rozumiem, ale interesuje mnie co innego :) Czy jeśli zamówię grę z w/w linka to dostanę takie: czy takie: pudełko? :wink: Quote Share this post Link to post Share on other sites
ArreatPL 3 Posted September 9, 2011 Report post Posted September 9, 2011 (edited) Rozumiem, ale interesuje mnie co innego :) Czy jeśli zamówię grę z w/w linka to dostanę takie: x czy takie: y pudełko? :wink: Napisz do CDP / Przejdź się do MediaMarktu. IMO to drugie, ale kto ich wie ;] Może sam sobie kupie, jako że siostra mi zgubiła. Edited September 9, 2011 by ArreatPL Quote Share this post Link to post Share on other sites
kwasior500 100 Posted September 13, 2011 Report post Posted September 13, 2011 A ja myślę, że jeszcze inne, w końcu nowe wydanie :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZlyDzien 88 Posted October 8, 2011 Report post Posted October 8, 2011 Mały update odnosnie gry, mianowicie Blizzard zdecydowal sie w koncu zresetowac ladder 25 pazdziernika. Jak ktos chce spedzic ostatnie miesiace oczekiwania na d3 grajac w stare dobre d2, zapraszam. info: forum BN Quote Share this post Link to post Share on other sites
kerios83 2 Posted October 9, 2011 Report post Posted October 9, 2011 (edited) Mały update odnosnie gry, mianowicie Blizzard zdecydowal sie w koncu zresetowac ladder 25 pazdziernika. Jak ktos chce spedzic ostatnie miesiace oczekiwania na d3 grajac w stare dobre d2, zapraszam. info: forum BN Chętnie bym pograł ale 13 Października wychodzi to - Might & Magic Heroes 6 | progames.pro więc pewnie w Diablo podobne pogram jak już będzie Diablo 3. Edited February 19, 2012 by kerios83 Quote Share this post Link to post Share on other sites
ZlyDzien 88 Posted October 10, 2011 Report post Posted October 10, 2011 gralem w bete heroes 6 i nie wróżę mu sukcesu. podobal mi sie przycisk "powtorz walke", ale to za malo zebym kupil Quote Share this post Link to post Share on other sites
g00dMan 106 Posted February 7, 2012 Report post Posted February 7, 2012 To się nazywa easter egg :D http://www.diablowiki.com/images/8/8f/Durance_Of_Hate_%28Diablo_II%29.jpg 3 Quote Share this post Link to post Share on other sites
goska89 0 Posted March 13, 2013 Report post Posted March 13, 2013 Mam takie pytanie.Mam oryginalne diablo 2 z oryginalnym cd keyem, lecz jest w wersj angielskiej. Czy jak zainstaluje pirata polskiego i wpisze ten oryginalny cd key czy będzie działać i czy będzie można grać na battlnecie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
kkNd! 161 Posted March 13, 2013 Report post Posted March 13, 2013 A po co tak kombinować :) zarejestruj na bnecie i ściagnij wersję językową jaka Ci pasuje :) Quote Share this post Link to post Share on other sites
goska89 0 Posted March 13, 2013 Report post Posted March 13, 2013 Aha spróbuje jakoś to zrobić.Dzieki za odp Quote Share this post Link to post Share on other sites
kkNd! 161 Posted March 13, 2013 Report post Posted March 13, 2013 (edited) Nie powinno być problemów, musisz wejść na swoje konto i po zarejestrowaniu gry po prostu ściągnąć klienta w innym języku. Edited March 13, 2013 by kkNd! Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniakalny 579 Posted December 19, 2016 Report post Posted December 19, 2016 Jakby ktos sie zastanawiał jak moze wygladac diablo 2 1.13 @ mod multires w rozdzielczosci 5K (5120x2880) 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
aerial 1358 Posted December 22, 2016 Report post Posted December 22, 2016 Ja polecam glidewrapper do d2. Zachowujemy 800x600, ale jest supersampling do wyższej rozdzielczości i gra wygląda dużo ostrzej. No i to w trybie glide gdzie są wszystkie efekty świetlne. Multires (czyli te duże rozdzielczości gdzie widać więcej mapy i wszystko jest mniejsze) działa tylko z direct2d i tam nie ma tych świateł. Głównym problemem multiresa jest to że jak zwiększa się pole widzenia, to AI przeciwników nie jest do tego przystosowane, i nie reaguje na naszą postać (jest za daleko). Strzelamy sobie do stojących przeciwników. Wiele modów do d2, które korzysta właśnie z modyfikacji rozdzielczości i pola widzenia, i tak ma limit np. na 1024p, żeby nie przekroczyć tej bariery gdzie potwory przestają nas widzieć. Tutaj porównanie glide wrappera, bez zmiany pola widzenia, czyli prawidłowa interakcja z AI. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniakalny 579 Posted August 11, 2020 Report post Posted August 11, 2020 diablo 2 4K 60FPS niestety tak sie grac nie da, jest to poprostu nagrane w widescreenie 1060x600, upskalowane do 4K i wygładzone przez AI 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomius 35 Posted August 11, 2020 Report post Posted August 11, 2020 Jedyne Diablo jakiego mi trzeba <3 Ładnie pokazuje jak mógłby (ale pewnie nigdy nie będzie) wyglądać D2 remaster, choć jak plotka niesie robią właśnie upscaling obiektów, jak w odnowionym Brood War. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomius 35 Posted February 20 Report post Posted February 20 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Bartolomius 35 Posted April 9 Report post Posted April 9 Quote Share this post Link to post Share on other sites