Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Co brać ??? Teac'a 24x10x40x Sony 40x12x48x Liteon 40x12x48x Samsung 40x12x48x :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Jak Teac o połowe wolniejszy, to bierz Lite-On'a ja będę brał bez wachania jak ten pójdzie do piachu, na co sie nie zapowiada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 jeśli zależy Ci na szybkości nagrywania płytek to może Sony ale nie miałem z nimi styczności. Jeśli o trwałość, jakość to chyba jednak Teac. A może jak masz kase to tą co wypala na płytce napisy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Jak Teac o połowe wolniejszy, to bierz Lite-On'a ja będę brał bez wachania jak ten pójdzie do piachu, na co sie nie zapowiada...Teac to Teac ! A i tak będę nagrywał max 32x ! Bo wiecej to już zbyt duzy procent C nie czyta ! :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 jakby miał kase to by do wyboru miał Teaca 40x, a takiego to chyba brać można od razu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Cytat Jak Teac o połowe wolniejszy, to bierz Lite-On'a ja będę brał bez wachania jak ten pójdzie do piachu, na co sie nie zapowiada...Teac to Teac ! A i tak będę nagrywał max 32x ! Bo wiecej to już zbyt duzy procent C nie czyta ! :? jak bedziesz nagrywał max 32 to czemu pytasz o teaca 24x???? ja tam zawsze z wypalarek bede polecał teaca i tylko teaca!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 od niedawna mam Lite-On LTR40125S i dziala super ! a poza tym w prosty sposob mozna przerobic ja na 48 aktualizujac bios ;) i cena bardzo atrakcyjna no i wykonanie tez ! polecam liteonka ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat od niedawna mam Lite-On LTR40125S i dziala super ! a poza tym w prosty sposob mozna przerobic ja na 48 aktualizujac bios ;) i cena bardzo atrakcyjna no i wykonanie tez ! polecam liteonka !Wszystko fajnie........w przypadku teac'a 24x nagrywa cały CZAS z predkoscia 24x ! Natomiast Liteon 40x nagrywa strefowo ! - Tzn. najpierw 16x potem 20x 22x itd. aż do 40x ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Może i masz racje, bo w sumie ja wypalam tez tylko z 12x (nie chce go zajeździć, a dysk mam tylko ATA66, i wiecznie pracujący komp). Teaca nie znam, tylko słyszałem, że dobry, no ale szybkość to szybkosć. Ja tam bym brał Lite-On'a bez wachania... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Nigdy nie bierz samsunga. A cała reszta jest ok. JA osobiście bym brał liteona. Więcej na www.cdrinfo.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 JAK MASZ MORZLIWOSC TO BIERZ TDK MOJ POTRZEBUJE 2.45 MIN NA 700 MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Teac jest najwolniejszy wiec odpada w przedbiegach. Sony chyba ma problemy z długimi płytkami (99min) a poza tym nie każde oprogramowanie rozpoznaje prawidłowo. Co do Lite-On'a to firma mało znana u nas ale przede wszystkim tania wiec jak po dwóch latach tobie padnie to nie będziesz rozpaczał tak jak ja po Plextorze. Kumpel ma Lite-Ona jakieś pół roku i jak na razie żadnych problemów, czyta wszystko i na wszystkim nagrywa byle by było podobne do koła :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Nigdy nie bierz samsunga. A cała reszta jest ok. JA osobiście bym brał liteona. Więcej na www.cdrinfo.pl Miałem Samsunga 24x - sprzedałem go z nudów ! :twisted: Nie narzekałem...... wręcz przeciwnie - dobry napęd ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Teac jest najwolniejszy wiec odpada w przedbiegach. :wink: a wiesz człowieku jaka jest róznica pomiędzy nagraniem cd 700mb z prędkością 24 a 40????? poza tym jedna święta zasada-im mniejsza prędkość nagrywania tym lepsza jakość (oczywiscie oprócz danych itp), lepsze odtwarzanie na innych cd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Cytat Teac jest najwolniejszy wiec odpada w przedbiegach. :wink: a wiesz człowieku jaka jest róznica pomiędzy nagraniem cd 700mb z prędkością 24 a 40????? poza tym jedna święta zasada-im mniejsza prędkość nagrywania tym lepsza jakość (oczywiscie oprócz danych itp), lepsze odtwarzanie na innych cd Zgadzam sie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat Cytat Cytat Teac jest najwolniejszy wiec odpada w przedbiegach. :wink: a wiesz człowieku jaka jest róznica pomiędzy nagraniem cd 700mb z prędkością 24 a 40????? poza tym jedna święta zasada-im mniejsza prędkość nagrywania tym lepsza jakość (oczywiscie oprócz danych itp), lepsze odtwarzanie na innych cd Zgadzam sie ! I o to chodziło!!!! proponuję 1.teac 2.nic 3.plextor 4.lite-on 5.tdk a dalej nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 bierz Teac - szybkosc 24 a 40 to zadna roznica, slyszalem ze to tego Teaca producent juz udostepnil nowy BIOS z obsluga Mt.Rainer (w Teacu 40x jest jako standard podobno). Ta spawarka dlugo ci posluzy. Firma to firma a szybkosc to dla tych co maja zajawke na cyferki. Minuta nie robi Ci chyba, a poczekac na 100% dobrze nagrana plyte minute to sama przyjemnosc nie? Co do "swietej" zasady to niedokladnie tak jak mowicie - najlepsza szybkoscia do wypalania danych jest 8x a muzy 4x - kazde odstepstwo w gore czy w dol MOZE ale NIE MUSI pociagac za soba spadek jakosci nagrania. Ma to zwiazek z tym ze gdy wolniej to moze sie plyta zbyt rozgrac a szybciej - nie zdazyc sie porzadnie nagrzac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat bierz Teac - szybkosc 24 a 40 to zadna roznica, slyszalem ze to tego Teaca producent juz udostepnil nowy BIOS z obsluga Mt.Rainer (w Teacu 40x jest jako standard podobno). Ta spawarka dlugo ci posluzy. Firma to firma a szybkosc to dla tych co maja zajawke na cyferki. Minuta nie robi Ci chyba, a poczekac na 100% dobrze nagrana plyte minute to sama przyjemnosc nie? Co do "swietej" zasady to niedokladnie tak jak mowicie - najlepsza szybkoscia do wypalania danych jest 8x a muzy 4x - kazde odstepstwo w gore czy w dol MOZE ale NIE MUSI pociagac za soba spadek jakosci nagrania. Ma to zwiazek z tym ze gdy wolniej to moze sie plyta zbyt rozgrac a szybciej - nie zdazyc sie porzadnie nagrzac. Z tą prędkoscią 8x dla danych yo przesadziłeś ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Cytat bierz Teac - szybkosc 24 a 40 to zadna roznica, slyszalem ze to tego Teaca producent juz udostepnil nowy BIOS z obsluga Mt.Rainer (w Teacu 40x jest jako standard podobno). Ta spawarka dlugo ci posluzy. Firma to firma a szybkosc to dla tych co maja zajawke na cyferki. Minuta nie robi Ci chyba, a poczekac na 100% dobrze nagrana plyte minute to sama przyjemnosc nie? Co do "swietej" zasady to niedokladnie tak jak mowicie - najlepsza szybkoscia do wypalania danych jest 8x a muzy 4x - kazde odstepstwo w gore czy w dol MOZE ale NIE MUSI pociagac za soba spadek jakosci nagrania. Ma to zwiazek z tym ze gdy wolniej to moze sie plyta zbyt rozgrac a szybciej - nie zdazyc sie porzadnie nagrzac. trochę chyba przesadziłeś idealnie muze jest oczywiscie zgrywać 1:1 ale ucho nie usłyszy jak zgrasz ją x8-tyle dla audio jest ok z tym rozgrzewaniem????? chyba chodzi tutaj o gęstośc zapisu zależną odwrotnie od szybkości prawda???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alek777 Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 nagrywarka to nagrywarka, podstawą jest to aby w miare szybko nagrała płytkę tzn. od 12x w góre całkowicie wystarczy, no i żeby się nie rozpadła miesiąc po upływie gwarancji a wybitną zdolność do tego mają urządzenia firm: samsung, lg, sony, yamaha (mam znajomego serwisanta pracującego w vobisie tak więc nie są to brednie wyssane z palca) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 12 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2002 Z tym nagrywaniem to jest tak podobno: przy płytach typu audio należy stosować mniej więcej połowę maksymalnej prędkości nagrywarki. Zaszkodzić może nagrywanie za szybko jak i za wolno, "nadpalenie" i "niedopalenie" płyty. Generalnie nie ma więc jednej zalecanej prędkości. Takie konkluzje się nasuneły mojej skromnej osobie po przeczytaniu niezliczonych ilości wiadomości na forum cdrinfo.pl, jako że sam byłem żywo tematem zainteresowany. A osobiście nagrywam audio x4, bo taką mam maksymalna prędkość zapisu na moim złomie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat Z tym nagrywaniem to jest tak podobno: przy płytach typu audio należy stosować mniej więcej połowę maksymalnej prędkości nagrywarki. Zaszkodzić może nagrywanie za szybko jak i za wolno, "nadpalenie" i "niedopalenie" płyty. Generalnie nie ma więc jednej zalecanej prędkości. Takie konkluzje się nasuneły mojej skromnej osobie po przeczytaniu niezliczonych ilości wiadomości na forum cdrinfo.pl, jako że sam byłem żywo tematem zainteresowany. A osobiście nagrywam audio x4, bo taką mam maksymalna prędkość zapisu na moim złomie :-) I tu mała uwaga - większość nowych (czytaj szybkich) nagrywarek nie może nagrywać z dowolną wybraną prędkością lecz z pewnym skokiem np. x4, x8, x12, x16 itp. W przypadku 40 lub 48 czasem minimalna prędkość to x8 - audio to jeszcze zniesie bezboleśnie (kiedyś czytałem stronkę, na której były wyniki nagrywań tj. wielkości przekłamań podczas nagrywania z różną prędkością na różnych nośnikach - bo nośnik też jest ważny). Co do samej wypalarki - zanim kupisz sprawdź czy przegrywa płytki zabezpieczone np. SafeDisc'em tak żebyś mógł robić "backup'y" :wink: swoich płytek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Teac i tylko TEAC ! No chyba ze stac cie na Plexa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat Teac i tylko TEAC ! No chyba ze stac cie na Plexa :) a nagraj ty mi na TEACu SD 2.51 :!: Teraz już nie do ciebie a parę postów w górę. Nie wszystie nagrywalrki nagrywają skokowo. Np LiteON LTR 40125W nagrywa liniowo dane bez podziału na strefy. takiego LiteOna można przerobić na 48125W z działającym rewelacyjnie Mt. Rainerem Więc miedzy TEACiem a Liteonem gdzie ich cena to chyba 30 zł różnicy brał bym Liteona - zresztą sam takowego posiadam i spisuje się rewelacyjnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat Nie wszystie nagrywalrki nagrywają skokowo. Np LiteON LTR 40125W nagrywa liniowo dane bez podziału na strefy. Jeśli to było do mnie :lol: to nie chodziło mi o strefy ze zmieniającą się prędkością zapisu lecz o prędkości nagrywania, które można wybrać w programach np. Nero. Np. moje LG nagrywa ze stałą prędkością na całej powierzchni lecz np. prędkości x5 nie wybierzesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat Cytat Teac i tylko TEAC ! No chyba ze stac cie na Plexa :) a nagraj ty mi na TEACu SD 2.51 :!: Teraz już nie do ciebie a parę postów w górę. Nie wszystie nagrywalrki nagrywają skokowo. Np LiteON LTR 40125W nagrywa liniowo dane bez podziału na strefy. takiego LiteOna można przerobić na 48125W z działającym rewelacyjnie Mt. Rainerem Więc miedzy TEACiem a Liteonem gdzie ich cena to chyba 30 zł różnicy brał bym Liteona - zresztą sam takowego posiadam i spisuje się rewelacyjnie Nie palilem jeszcze sd 2.51 , ale sluszalem ze softowo mozna to jakos zalatwic :) (chyba ze to bajer) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josef Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat Cytat Cytat Teac i tylko TEAC ! No chyba ze stac cie na Plexa :) a nagraj ty mi na TEACu SD 2.51 :!: Teraz już nie do ciebie a parę postów w górę. Nie wszystie nagrywalrki nagrywają skokowo. Np LiteON LTR 40125W nagrywa liniowo dane bez podziału na strefy. takiego LiteOna można przerobić na 48125W z działającym rewelacyjnie Mt. Rainerem Więc miedzy TEACiem a Liteonem gdzie ich cena to chyba 30 zł różnicy brał bym Liteona - zresztą sam takowego posiadam i spisuje się rewelacyjnie Nie palilem jeszcze sd 2.51 , ale sluszalem ze softowo mozna to jakos zalatwic :) (chyba ze to bajer) W CloneCD jest coś takiego co się nazywa Amplify Weak Sectors - podobno pozwala przegrać zabezpieczone płyty na nagrywarkach, które na to nie pozwalają. Nie wiem tylko czy SD 2.51 też puści czy tylko SD 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 co wy tu piszecie to mala bania , x48 , x40 , po takim zapisie to nic nie doczyasz , a pozatym zadna nagrywarka nienagra plytki z predkoscia x40 bo jest to niemozliwe, x8 nagrywa 700mb w jakies 10 min ,x16 to ok 5min , x32 to ok 3min , a gdzie x 40 i x48 , to chyba te x 48 ta sa dla idiotow , 1. teac , 2.plex , 3. yamaha , teylko kup cos na scsi , a cp do lite on to jest to marna nagrywarka na problemy z plytkami na dreamcasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanaka Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 Cytat nagrywarka to nagrywarka, podstawą jest to aby w miare szybko nagrała płytkę tzn. od 12x w góre całkowicie wystarczy, no i żeby się nie rozpadła miesiąc po upływie gwarancji a wybitną zdolność do tego mają urządzenia firm: samsung, lg, sony, yamaha (mam znajomego serwisanta pracującego w vobisie tak więc nie są to brednie wyssane z palca) moja yamaha chodzi juz 3 lata a wypalila plytek ze mala bania mialem z nia raz tylko problem ,soczewka byla brudna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 13 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2002 kup Teaca - trwałość, solidność i jakość (ja mam nadal Teac CD-W54E (4x4x32)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...