Skocz do zawartości
Allch

Problem z kościami pamięci na grafice

Rekomendowane odpowiedzi

Nie napisałeś nawet jaka to karta....

No powinien, choć to nie ma szczególnego znaczenia. Po prostu RAM jest słaby i się nie kręci, nie ma o czym gadać.

Najlepiej jak założysz radiatory na te pamieci....

Sporo kosztuje, niewiele daje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś nawet jaka to karta....

No powinien, choć to nie ma szczególnego znaczenia. Po prostu RAM jest słaby i się nie kręci, nie ma o czym gadać.

Najlepiej jak założysz radiatory na te pamieci....

Sporo kosztuje, niewiele daje.

ad.1 Ma znaczenie - inaczej bym się nie pytał...

ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł.... Alu oczywiscie bo Cu są droższe... Ale można wziąsc stary radiator i pociać... Proste.... Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś.... :lol: :lol: :lol: Coś jeszcze napiszesz? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł....

OK, Allegro nie wziąłem po uwagę, niemniej i tak dochodzą koszty przesyłki. BTW kolo pewnie ma TSOPy.

Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś....

Heh, oparłem się na opiniach różnych userów i swoich doświadczeniach. Coś jeszcze - żeby naprawdę schłodzić pamieci, trzeba dać spore (najlepiej miedziane) radia i na nie dmuchać. Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, Allegro nie wziąłem po uwagę, niemniej i tak dochodzą koszty przesyłki. BTW kolo pewnie ma TSOPy.

Heh, oparłem się na opiniach różnych userów i swoich doświadczeniach. Coś jeszcze - żeby naprawdę schłodzić pamieci, trzeba dać spore (najlepiej miedziane) radia i na nie dmuchać. Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic.
Zgadzam się,

miedziaki potrzebują dobrej wentylacji w budzie, a co do samych radiatorów to niewiele dają, no jedyne to spokój a nie jakieś oszałamiające efekty. Jeżeli pamiątki są słabe to i z radiatorkami dużo więcej nie pojedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się,

miedziaki potrzebują dobrej wentylacji w budzie, a co do samych radiatorów to niewiele dają, no jedyne to spokój a nie jakieś oszałamiające efekty. Jeżeli pamiątki są słabe to i z radiatorkami dużo więcej nie pojedzie.

Jeżeli chodzi o to jakie ma pamieci do chyba się nie dowiemy bo główny zainteresowany nie interesuje się widocznie wątiem.... :? Więc nie można mówić czy są słabe czy dobre..:P

A co do radiatorów... to nie zgodzę się z Wami... Osobiście używam aluminiowych radiatorów (można je dostać na Allegro) bo nie miałem kasy na miedziane... Już one wystarczają żeby pożądnie podkręcić karte - nie używam jak to ujeliscie dodatkowej wentylacji bo nie jest ona w ogóle potrzebna... Miedziaków + wentyle używają np. Buzzy czy PBA by pobijać rekordy w 3DMarkach... Do "domowych warunków" alu zpełniają w pełni role...

"Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic" - i znowu mnie rozbawiłeś.... :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi