Allch Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Coś się dzieje z moimi pamięciami na karcie graficznej. Mogę podkręcić je z 333 do 351Mhz potem już dużo artefaktów. Co robić?????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Coś się dzieje z moimi pamięciamiA wcześniej się "nie działo" i mogłeś wyżej kręcić? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jak ja lubie dokładny opis problemu... Co robić? Płacz.... Nie napisałeś nawet jaka to karta.... Najlepiej jak założysz radiatory na te pamieci.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Nie napisałeś nawet jaka to karta....No powinien, choć to nie ma szczególnego znaczenia. Po prostu RAM jest słaby i się nie kręci, nie ma o czym gadać. Najlepiej jak założysz radiatory na te pamieci....Sporo kosztuje, niewiele daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Nie napisałeś nawet jaka to karta....No powinien, choć to nie ma szczególnego znaczenia. Po prostu RAM jest słaby i się nie kręci, nie ma o czym gadać. Najlepiej jak założysz radiatory na te pamieci....Sporo kosztuje, niewiele daje. ad.1 Ma znaczenie - inaczej bym się nie pytał... ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł.... Alu oczywiscie bo Cu są droższe... Ale można wziąsc stary radiator i pociać... Proste.... Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś.... :lol: :lol: :lol: Coś jeszcze napiszesz? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł....OK, Allegro nie wziąłem po uwagę, niemniej i tak dochodzą koszty przesyłki. BTW kolo pewnie ma TSOPy. Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś....Heh, oparłem się na opiniach różnych userów i swoich doświadczeniach. Coś jeszcze - żeby naprawdę schłodzić pamieci, trzeba dać spore (najlepiej miedziane) radia i na nie dmuchać. Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leo01 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł.... OK, Allegro nie wziąłem po uwagę, niemniej i tak dochodzą koszty przesyłki. BTW kolo pewnie ma TSOPy. Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś....Heh, oparłem się na opiniach różnych userów i swoich doświadczeniach. Coś jeszcze - żeby naprawdę schłodzić pamieci, trzeba dać spore (najlepiej miedziane) radia i na nie dmuchać. Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic.Zgadzam się, miedziaki potrzebują dobrej wentylacji w budzie, a co do samych radiatorów to niewiele dają, no jedyne to spokój a nie jakieś oszałamiające efekty. Jeżeli pamiątki są słabe to i z radiatorkami dużo więcej nie pojedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ad.2 Sporo kosztuje? Na Allegro sztuka na BGA 4zł.... OK, Allegro nie wziąłem po uwagę, niemniej i tak dochodzą koszty przesyłki. BTW kolo pewnie ma TSOPy. Niewiele daje? To mnie rozbawiłeś....Heh, oparłem się na opiniach różnych userów i swoich doświadczeniach. Coś jeszcze - żeby naprawdę schłodzić pamieci, trzeba dać spore (najlepiej miedziane) radia i na nie dmuchać. Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic.Zgadzam się, miedziaki potrzebują dobrej wentylacji w budzie, a co do samych radiatorów to niewiele dają, no jedyne to spokój a nie jakieś oszałamiające efekty. Jeżeli pamiątki są słabe to i z radiatorkami dużo więcej nie pojedzie. Jeżeli chodzi o to jakie ma pamieci do chyba się nie dowiemy bo główny zainteresowany nie interesuje się widocznie wątiem.... :? Więc nie można mówić czy są słabe czy dobre..:P A co do radiatorów... to nie zgodzę się z Wami... Osobiście używam aluminiowych radiatorów (można je dostać na Allegro) bo nie miałem kasy na miedziane... Już one wystarczają żeby pożądnie podkręcić karte - nie używam jak to ujeliscie dodatkowej wentylacji bo nie jest ona w ogóle potrzebna... Miedziaków + wentyle używają np. Buzzy czy PBA by pobijać rekordy w 3DMarkach... Do "domowych warunków" alu zpełniają w pełni role... "Aluminiowy radiatorek z pięcioma krótkimi żeberkami = praktycznie nic" - i znowu mnie rozbawiłeś.... :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Cieszę się, że tak łatwo wpadasz w dobry humor :D Jeśli tobie radia dużo dają - masz akurat szczęście. Ogólnie nie zmieniam zdania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allch Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam karte Geforce 4 mx 440 se ale narazie nie prubuje z nią się bawić bo mi zasilacz poszedł z dymem. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...