Mirhel Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Odkad wprowadzili kasy fiskalne w taryfach (TAXI) zauwazylem pewien proceder:P Otoz: Jade taxi, z osoba w pelni dorosla (ojciec, matka,wujek itp).Wtedy szanowny pan taryfiarz wlacza swoja kase fiskalna ...kasuje np. 7 zl i jest OK Jade sam, albo z ludzmi mlodymi, pan taryfiarz nie wlancza kasy fiskalnej ... kasuje tyle samo (7 zl)-ta sama odleglosc, a zadnego papierka nie dostaje Jak to jest? czy ktos zna moze sie na nowo wprowadzonym prawie na ten temat? Musze placic w tym drugim przypadku za ''przewoz''? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jesli masz swiadkow to nie plac ale nie chcial bys zobaczyc jak wyglada solidarnosc zlotow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Nie musisz mieś świadków, wystarczy policja. Wszystko jest zapisane w kasie fiskalnej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 niezli zlodzieje:O jak dla mnie tylko tak mozna ich nazwac:O ludzie ciezko pracuja i oddaja podateka ci tutaj sobie przekrety robia:O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 prosisz o rachunek, jesli nie daje to wysiadasz i nie placisz... jak bedzie sie rzucal to krzyczysz ze jest klamca i oszust... :) :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Wsiadając do taryfy mówisz grzecznie o potrzebie posiadania rachunku i już. Jak pan kierowca ma jakieś opory, wysiadasz i wsiadasz do następnej aby widział jak stracił klienta. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 gadacie.. przewiózł cię, to masz zapłacić. politycy kradną, finansiści kradną, a taxówkarze dorabiają jak sie da bo w tym kraju szarym ludziom nie leci łatwo.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 gadacie.. przewiózł cię, to masz zapłacić. politycy kradną, finansiści kradną, a taxówkarze dorabiają jak sie da bo w tym kraju szarym ludziom nie leci łatwo....Owszem, zapłacić trzeba. Ale następnym razem już wymagać rachunku, to, że kradną ci i tamci nie znaczy, że taksiarze i inni też mogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 gadacie.. przewiózł cię, to masz zapłacić. politycy kradną, finansiści kradną, a taxówkarze dorabiają jak sie da bo w tym kraju szarym ludziom nie leci łatwo....Owszem, zapłacić trzeba. Ale następnym razem już wymagać rachunku, to, że kradną ci i tamci nie znaczy, że taksiarze i inni też mogą.Czekaj, strasznie mnie zaskoczyles. Czy to znaczy ze politycy moga krasc w swietle prawa? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 co się dziwicie, przecież muszą z czegoś spłacić te kasy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Al Bundy Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 was okrada? nie! ludzie dajcie spokuj tym tax wkarzom co innego jak was kroją przewożąc was dookoła miasta a co inengo jak se uczkną dla panstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 gadacie.. przewiózł cię, to masz zapłacić. politycy kradną, finansiści kradną, a taxówkarze dorabiają jak sie da bo w tym kraju szarym ludziom nie leci łatwo....Owszem, zapłacić trzeba. Ale następnym razem już wymagać rachunku, to, że kradną ci i tamci nie znaczy, że taksiarze i inni też mogą.Czekaj, strasznie mnie zaskoczyles. Czy to znaczy ze politycy moga krasc w swietle prawa? :lol:K..., sorry, jestem bardzo zmęczony, miało być w takim znaczeniu: "jeśli politycy kradną to nie znaczy, że inni też mogą". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Lepiej by bylo "jeśli politycy kradną to nie znaczy, że inni też powinni". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 was okrada? nie! ludzie dajcie spokuj tym tax wkarzom co innego jak was kroją przewożąc was dookoła miasta a co inengo jak se uczkną dla panstwa. Przyzwyczajenia z prlu się kłaniają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 tak czy siak placisz tyle samo, chyba jakis świstak z kasy nie jest nikomu potrzebny (chyba ze kogos rodzice kontroluja :lol: ) Ja nawet wole dac zarobic taxowkarzowi niz zeby pieniodze poszly do ludzi ktorzy tych pieniedzi i tak maja nasrane. Pozatym wiele razy mi sie zdazylo, ze za taxowke zaplacilem mniej niz powinienem (w sensie ze sie wczesniej z taxowkarzem dogadalem), czy cos. I jakos specjalnie mi nie zalezy zeby komus zaszkodzic +samemu sobie problem robić. Ludzie... konfidentow z siebie robicie, najlepeij do fbi odrazu sprawe oddajcie... paranoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mizc Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 A mnie to mocno denerwuje, że ja, moi starzy i dużo innych osób całe życie pracują, płacą podatki i goowno z tego mają - nie ma na służbę zdrowia, na szkolnictwo, drogi - zresztą sami wiecie, a miliony naszych ukochanych rodaków (w tym po części taksówkarzy) dmuchają Urząd Skarbowy na każdym kroku śmiejąc mi się w twarz. Kto ich opłaca? Ja i wszyscy inni debile uczciwie płacący podatki. :evil: Powinni taksówkarzom przypieprzyć takie kary za niewystawianie faktur, że by splajtowali. :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 hmmm...mój stary jest taksówkarzem :P i mówiąc szczerze..gdyby stara nie miałaby zakładu fotograficznego to by się ciężko żyło :] na taxi nie da się więcej niż 3000/miech...z czego jakieś 500 idzie na paliwo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raki Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 mi również jest nawet na rękę, kiedy taxiarz nie włącza licznika... bo wcześniej sie z nim dogaduje.. że powiedzmy odemnie do miasta za 10zeta i jadę... :) hmmm...mój stary jest taksówkarzem :P i mówiąc szczerze..gdyby stara nie miałaby zakładu fotograficznego to by się ciężko żyło :] na taxi nie da się więcej niż 3000/miech...z czego jakieś 500 idzie na paliwo... I Ty uważasz, że to jest MAŁO??? 8O mój znajomy zarabia 650zł na ręke... / :arrow: od pn-pt (6:00-14:00) ... :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 hmmm...mój stary jest taksówkarzem :P i mówiąc szczerze..gdyby stara nie miałaby zakładu fotograficznego to by się ciężko żyło :] na taxi nie da się więcej niż 3000/miech...z czego jakieś 500 idzie na paliwo...2,5k to malo? :o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 :shock: wtf? Moja matka na reke (po odliczeniu podatku, zusu, kredytow) 1k zl, a stary tyle co pare rachunkow oplaci. I smiesz mowic, ze to malo? :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Van Zan Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 no no to niezłe masz wymagania skoro 2,5k to mało mówisz ze cieżko by się zyło ? ludzie mają po 800zł/miech i jakos zyją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwarek Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Jak 2.5 k na miecha to ja od dzis paragony biore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ej no jak se pomysle jakbym ja wyzyl jakby mi matka 2,5k zarabiala? Nie no normalnie nie ma jak zyc z takim dochodem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WRX Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Ludzie, co wy myslicie ze kierowcy dostaja samochody za darmo? A ubezpieczenia, remonty, mandaty, procent dla firmy i inne to co? I taki taksiaz nie siedzi w robocie 8 godzin tylko pewnie z 16 zeby cos zarobic. I pewnie tylko w wiekszym miescie da sie zarobic wieksza kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ludzie, co wy myslicie ze kierowcy dostaja samochody za darmo? A ubezpieczenia, remonty, mandaty, procent dla firmy i inne to co? I taki taksiaz nie siedzi w robocie 8 godzin tylko pewnie z 16 zeby cos zarobic. I pewnie tylko w wiekszym miescie da sie zarobic wieksza kase. ale i tak musi im sporo zostawać... naprzeciwko mnie mieszka rodzina taksówkarzy ( pracuje ojciec i matka, syn też kiedyś jeździł ) i dochody mają takie że postawili drugi dom i go wynajmują :roll: a w telewizji trąbią że taryfiarze mają przesrane... mętlik :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirhel Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Wlasnie chodzi o to ze u nas w miescie nie ma roznicy (z paragonem czy bez ) placisz tyle samo. Po tych wszytkich komentarzach ... Zrobie tak: Jesli taxiarz nie wlaczy swojej kasy i powie np 8 zl, poprosze go o paragon, powie ze nie ma , to ja powiem ze ja kasy tez nie mam hehe :D .... ale oczywiscie,jak bedzie sie plul, dam mu pieniazki To ich powinno troche nauczyc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burro Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ryśu w kalnie wcale nei ma lekko.. a wy tu mowicie ze taxowkarze maja lajta :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 gadacie.. przewiózł cię, to masz zapłacić. politycy kradną, finansiści kradną, a taxówkarze dorabiają jak sie da bo w tym kraju szarym ludziom nie leci łatwo....Owszem, zapłacić trzeba. Ale następnym razem już wymagać rachunku, to, że kradną ci i tamci nie znaczy, że taksiarze i inni też mogą.Czekaj, strasznie mnie zaskoczyles. Czy to znaczy ze politycy moga krasc w swietle prawa? :lol: moga, tylko muszą wystawić rachunek i fakture VAT :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 imo powinienes zaplacic. jak on cie nie oszukuje to walic to 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ludzie, co wy myslicie ze kierowcy dostaja samochody za darmo? A ubezpieczenia, remonty, mandaty, procent dla firmy i inne to co? I taki taksiaz nie siedzi w robocie 8 godzin tylko pewnie z 16 zeby cos zarobic. I pewnie tylko w wiekszym miescie da sie zarobic wieksza kase. ale i tak musi im sporo zostawać... naprzeciwko mnie mieszka rodzina taksówkarzy ( pracuje ojciec i matka, syn też kiedyś jeździł ) i dochody mają takie że postawili drugi dom i go wynajmują :roll: a w telewizji trąbią że taryfiarze mają przesrane... mętlik :roll:ekhm... no to ja nie wiem jak wy żyjecie za taką kasę... samochód swoje kosztuje, czynsz też, naprawy rówineż... zapewniam was że na życie zostaje niewiele... Dobrze ze jest matka.... aha - stary pracuje w dużym mieście(łodzi, jednym z najlepszych dla taksówkarzy), pracuje po 13-14 godzin dziennie, przewaznie w nocy. Jak wy za taką harówkę oczekujecie mniej to sorry.... ja go rpawie wcale w domu nie widzę - jak ja idę do szkoły to on śpi, jak wracam to on się zbiera do pracy...co to za życie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...