badboy11 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 witam!! mam dwa systemy- XP i mandreaka. po formacie partycji C (z winda) nie wyskakuje mi juz wybor rozruchu systemu. jak to przywrocic?? pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 witam!! mam dwa systemy- XP i mandreaka. po formacie partycji C (z winda) nie wyskakuje mi juz wybor rozruchu systemu. jak to przywrocic?? pozdr. To teraz na C jest Windows? Jak tak to laduje sie od razu Windows tak?? Jaki to linux? Bo np. ja w slackware odpalilem z plyty i jak on pytał jak bootowac to pisalem: boot: bare.i root=/dev/dyskzlinuxem noinitrd roI po odpaleniu i zalogowaniu jako root walnalem: (sid@sid /root) # liloi to wszystko ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 na C byl windows i jest takze teraz, mandreak (chyba 9.1 ...) jest na innej partycji. wiec co mam zrobic??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 1. Uruchamiasz jakąś małą ratunkową dystrybucje linuxa. 2. Montujesz partycje na której jest mandrake. np. mount /dev/hda5 /xxx ( gdzie hda5 to partycja z linuxem, a xxx to katalog montowania) 3. wpisujesz chroot /xxx ( ten sam katalog co wczesniej ) 4. wpisujesz lilo 5. na koniec tylko exit i reboot Ewentualnie mozesz uzyc płyty mandreka powinno tam być opcja repair lub update dokladnie nie wiem bo nie uzywam tej dystrybucji linuxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 29 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2004 okey sprobuje dzieki !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 a nie latwiej odpalic mandrake-a z plyty nastepnie wciskasz - F1 wpisujesz - rescue i z menu wybierasz - lilo restore (albo jakos tak podobnie, bo dokladnie nie pamietam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 wpisalem te rescue, cos sie zaczelo robic ;) lilo powrocilo, laduje sie linux ... a tu Zonk! brak trybu graficznego :( a mialem KDE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 widocznie partycje linuxowa umiesciles poza 1024 sektorem dysku (mialem kiedys podobny problem :) ) sprobuj odpalic X-y poleceniem: startx jezeli to nie pomoze to wpisz #lilo -L i zrestaruj kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klekot Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 jak sie zaladuje, to wpisz startx a pozniej w mandrake'u sie konfiguruje w drakeconf jak ma ladowac i czy od razu ma wlaczac x'y... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 znawca linuxa ze mnie zaden ale chyba dobrze wpisuje te startx ;) po jakims czasie wyskakuje error (EE)No devices found. i jeszcze Fatal server error. No screens found. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 skonfiguruj Xy. jesli masz xfree86 to odpal xf86config a jesli Xorg to odpal xorgconfig Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 zainstalowalem mandrake'a od nowa ale i tak nic to nie dalo :( po ustawieniu parametrow w xf86config wpisuje startx i to samo: "No devices detected" ... o co chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Pokaz co masz w pliku: /var/log/XFree86.0.log Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 2 logi zamiescilem na www.edysk.pl login: badboy11 haslo: 123456 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 a plik xfree86 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(D)jur(on) Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Zainstaluj sterowniki do swego Radeona http://ati.com/support/drivers/linux/radeo...11&submit=GO%21 a nstepnie skonfiguruj Xy. Z tego co zobaczylem w logach to nie masz nawet teraz ich skonfigurowanych. Xy powinny ci chodzic na driverach Xowych mimo wszystko ale bez wsparcia dla 3D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badboy11 Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 chyba dziala! dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 witam tez mam cos na temat lilo posiadam debiana z knoppix-installer wersja 3,6 mam w sumie 6 partycji i mi pokazuje wsyzstkie 6 w boot loaderze czy moge jakos w nim usunąc niepotrzebne 4 ?witam tez mam cos na temat lilo posiadam debiana z knoppix-installer wersja 3,6 mam w sumie 6 partycji i mi pokazuje wsyzstkie 6 w boot loaderze czy moge jakos w nim usunąc niepotrzebne 4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 witam tez mam cos na temat lilo posiadam debiana z knoppix-installer wersja 3,6 mam w sumie 6 partycji i mi pokazuje wsyzstkie 6 w boot loaderze czy moge jakos w nim usunąc niepotrzebne 4 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 jeśli to lilo no to zedytuj plik /etc/lilo.conf i pozniej spod roota daj komende "lilo" i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MadMat Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 uzywam liilo lecz ten plik jest pusty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...