Casio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Witam.Mam nadzieję,że dobrze trafiłem :?:Po zainstalowaniu win xp ,zainstalowałem również sp1,póżniej dla sprawdzenia poprawności działania grę i tu zaczęły się problemy.Na każdej jednej grze czy programie instalowanym z płyty windows wywala błędy crc,mainApp.cab,jeszcze coś było z otwieraniem .cab chyba uszkodzone itd.Myślałem ,że to wina sp1 i wywaliłem jego ale jest to samo a nawet gorzej już powtórnie niemożna jego zainstalować gdyż "instalator nie może zweryfikować integralności pliku update.inf.Upewnij się,że usluga kryptograficzna jest uruchomiona na tym komputerze".Odnalazłem tą usługę w panelu sterującymusługi ale nie mogę jej uruchomić.Dodatkowy problem jest taki,że wolałbym już nieinstalować xp gdyż instalacja niepójdzie na gf 5200, tylko na zwykłej rivie tnt2 a tą już oddałem.Dodam ,że hdd skanowałem,formatowałem ,użyłem nawet progsa firmowego Maxtor i przeszedł wszelkie testy-zero błędów.Dysk podzielony jest na dwie partycje.Płyta gł.to ecs K7VZA ,być może tak mysłę,że potrzebne śa do niej jakieś stery ale w menadzerze urządzeń wszystkie urządzenia są prawidłowo zainstalowane. Proszę o pomoc Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Błedy wyglądają jak robota wirusa lub błędów pamięci. I czemu instalacja nie pójdzie na 5200? Stery do płyty to via4in1. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Już po kłopocie,przynajmniej częściowo:okazało ,że problem leży w przerwaniach.IRQ są identyczne(11)zarówno dla karty graficznej jak i muzycznej sound blaster live i modemu.Po wyjęciu dwóch tych urządzeń wszystko śmiga aż miło.Jednak pozostały ustawienia przerwań,jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casio Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Już po kłopocie,przynajmniej częściowo:okazało ,że problem leży w przerwaniach.IRQ są identyczne(11)zarówno dla karty graficznej jak i muzycznej sound blaster live i modemu.Po wyjęciu dwóch tych urządzeń wszystko śmiga aż miło.Jednak pozostały ustawienia przerwań,jak to zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...