Skocz do zawartości
clown6

Która pasta lepsza?

Rekomendowane odpowiedzi

Na twoje pytanie Ci nie odpowiem bo nie miałem z tymi pastami do czynienia. Ale nie wiem czy widziałes ten test, ja po zapoznaniu się z nim postanowiłem zainwestować te pare złotych w lepszą paste, w weekend mam zamiar zakupić AS5 albo OCZ5 - zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że trochę chłodem powieje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie która pasta jest lepsza czy ta dawana do zalmana czy ta od pentagrama freezone? Obydwie są białe wiec pewno dużej różnicy nie będzie.

Z tych co podales to nic nie bedzie. Lepiej zainwestuj 30 zl w dobra paste np OCZ albo AS5. 30 zl to nei jest majatek a rezultat bedzie widoczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie która pasta jest lepsza czy ta dawana do zalmana czy ta od pentagrama freezone? Obydwie są białe wiec pewno dużej różnicy nie będzie.

Z tych co podales to nic nie bedzie. Lepiej zainwestuj 30 zl w dobra paste np OCZ albo AS5. 30 zl to nei jest majatek a rezultat bedzie widoczny.

Arctic Creamique nie jest gorsza a kosztuje 15zł. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli chodzi o pasty to polecam lekture tego :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=824...a65a38a53981ffc

:twisted:

osobicie uzywam Arctic Ceramique, jest zdecydowanie lepsza niz np srebrny TITAN, ale trzeba umiec ja nalozyc, bo moze wydawac sie dosc gesta i dopiero za ktoryms razem dobrze nalozylem i byl wyrazny spadek temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ceramique to sobie daruj pasta jest ok, ale znika u mnie przesmarowany 9800 po 2 miechach zaliczał taktowanie 20 mhz niżej niż na początku. Okazało się że ten cały ceramique to znikł jakieś suche wióry pozostały. Polecam ocz 5 ultra najlepsza chyba psata na rynku a nanotherm to sobie daruj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn jak ją nakłądasz luks_pl

bo ja np bardzo się zdiwiłem czytając ifon o niej na www producenta...

Pier wtarłem trochę pasty w radiator a następnie przeterłem chusteczką. Potem nałożyłem odrobinę (naprawde bardzo mało) na rdzeń i równomierni ją rozsmarowałem. I na koniec zamontowałem pentagrama QC-80Cu przykręcając go naprawde mocno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam: pytanie mam: czy standardowa pasta dolaczana do COOLERMASTERow (o ile wszystkie sa takie same) jest porownywalnej jakosci do tych najlepszych past zalaczonych w tescie?? Na tej pascie pisze cos takiego "heatsink compounds" i pod spodem chyba logo firmy, jakas "starts". I tak wlasciwue to jak sie ta paste nakladac powinno (bo wszyscy tu pisza ze to taka filozofia - ja posmarowalem rdzen, docisnalem radiator i tyle, wydaje mi sie ze to nic trudnego bo jak sie docisnie to psta sama sie poprawi jesli sie ja zle rozsmarowalo, no ale nie wiem)?? Temperatura oscyluje mi na ogol w gramnicach 49 - 55 st (zalezy od obciazenia oczywiscie). Teraz np siedze na kompie godz i chodze tylko po necie z winampem w tle i mam 47st. Aha, no i z 2500+ mam 3200+ ale przed ta zmiana bylo dokladnie identycznie - to tez mnie dziwi ze ta temp w ogole nie wzrosla jak go zmodyfikowalem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja.

Ja kupielm dzis. W zyciu nie widzialem jak wyglada srebrna pasta, ale chyba powinna miec jasny srebrny kolor jak np aluminowy cooler ?? Bo ta moja to ciemno szary gesty glut !!! Ktorego b.ciezko rozsmarowac na cpu (biala box'owa pasta to bylo maselko w porownaniu to tej), a do tego temp nie spadla nawet o 1 st (i tak dobrze, ze nie wzrosla :? )

Zle zalozony radiator odpada, bo zakladalem go juz 5 razy i za kazdym razem bylo lepiej.A tu tera taki zonk.

Prosze o krotka charakterystyke tzn konsystencje kolor, jak sie rozsmarowuje.Thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi