clown6 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam pytanie która pasta jest lepsza czy ta dawana do zalmana czy ta od pentagrama freezone? Obydwie są białe wiec pewno dużej różnicy nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozzy Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Na twoje pytanie Ci nie odpowiem bo nie miałem z tymi pastami do czynienia. Ale nie wiem czy widziałes ten test, ja po zapoznaniu się z nim postanowiłem zainwestować te pare złotych w lepszą paste, w weekend mam zamiar zakupić AS5 albo OCZ5 - zobaczymy co z tego wyjdzie, mam nadzieję że trochę chłodem powieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam pytanie która pasta jest lepsza czy ta dawana do zalmana czy ta od pentagrama freezone? Obydwie są białe wiec pewno dużej różnicy nie będzie. Z tych co podales to nic nie bedzie. Lepiej zainwestuj 30 zl w dobra paste np OCZ albo AS5. 30 zl to nei jest majatek a rezultat bedzie widoczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam pytanie która pasta jest lepsza czy ta dawana do zalmana czy ta od pentagrama freezone? Obydwie są białe wiec pewno dużej różnicy nie będzie. Z tych co podales to nic nie bedzie. Lepiej zainwestuj 30 zl w dobra paste np OCZ albo AS5. 30 zl to nei jest majatek a rezultat bedzie widoczny. Arctic Creamique nie jest gorsza a kosztuje 15zł. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Proponuje abys uzyl Arctic silver 5 Podobno jest super Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 A może spróbuj Nanotherm PCM+ http://66.39.105.80/index.php?option=conte...=1&limitstart=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@kal Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Nanotherm jest jakiś lipny u mnie jakies 4 stopnie gorszy od arctic silver 5 więc raczej go nie polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Najlepsza jest Arctic Ceramique bo można ja stosować do wszystkiego, a jak potrafi się ją nałożyć to temp. są takie same jak na Arctic Silver 5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 tzn jak ją nakłądasz luks_pl bo ja np bardzo się zdiwiłem czytając ifon o niej na www producenta... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 jak dla mnie najlepsza to OCZ ultra II sam ja uzywam, i jest rewelacyjna.. na volcano 11+ w stresie mam na niej 46st.* napiecie 1.825, natomiasst na tych calych ceramique dochodzila mi do 50... OCZ jest naprawde super, polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Miałem pastę Zalmana (dołączoną do chłodzenia na grafikę) i to zwykła "guma do żucia" :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2004 Jezeli chodzi o pasty to polecam lekture tego :arrow: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=824...a65a38a53981ffc :twisted: osobicie uzywam Arctic Ceramique, jest zdecydowanie lepsza niz np srebrny TITAN, ale trzeba umiec ja nalozyc, bo moze wydawac sie dosc gesta i dopiero za ktoryms razem dobrze nalozylem i byl wyrazny spadek temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unckle Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a arctic silver5 vs ceramique? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 a arctic silver5 vs ceramique? AC5 jest bardziej wydajna, ale jest też droższa. Jednak warto wydać te 30zł, bo jest rewelacyjna. Podobno Ceramique nie przewodzi prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 11 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2004 ceramique to sobie daruj pasta jest ok, ale znika u mnie przesmarowany 9800 po 2 miechach zaliczał taktowanie 20 mhz niżej niż na początku. Okazało się że ten cały ceramique to znikł jakieś suche wióry pozostały. Polecam ocz 5 ultra najlepsza chyba psata na rynku a nanotherm to sobie daruj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 tzn jak ją nakłądasz luks_pl bo ja np bardzo się zdiwiłem czytając ifon o niej na www producenta... Pier wtarłem trochę pasty w radiator a następnie przeterłem chusteczką. Potem nałożyłem odrobinę (naprawde bardzo mało) na rdzeń i równomierni ją rozsmarowałem. I na koniec zamontowałem pentagrama QC-80Cu przykręcając go naprawde mocno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Arctic Silver 5 rzadzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2004 Arctic Silver 5 rzadzi :DPopieram, ale Ceramique tez troszke rządzi... :wink: Co to OCZ to jakos, nie ufam tej firmie, jaks czas temu była spora afera z ich flagowym produktem, w "srebrnej" paście nie było srebra! :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek_e Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam: pytanie mam: czy standardowa pasta dolaczana do COOLERMASTERow (o ile wszystkie sa takie same) jest porownywalnej jakosci do tych najlepszych past zalaczonych w tescie?? Na tej pascie pisze cos takiego "heatsink compounds" i pod spodem chyba logo firmy, jakas "starts". I tak wlasciwue to jak sie ta paste nakladac powinno (bo wszyscy tu pisza ze to taka filozofia - ja posmarowalem rdzen, docisnalem radiator i tyle, wydaje mi sie ze to nic trudnego bo jak sie docisnie to psta sama sie poprawi jesli sie ja zle rozsmarowalo, no ale nie wiem)?? Temperatura oscyluje mi na ogol w gramnicach 49 - 55 st (zalezy od obciazenia oczywiscie). Teraz np siedze na kompie godz i chodze tylko po necie z winampem w tle i mam 47st. Aha, no i z 2500+ mam 3200+ ale przed ta zmiana bylo dokladnie identycznie - to tez mnie dziwi ze ta temp w ogole nie wzrosla jak go zmodyfikowalem :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 A co sądzicie o thermopoxie 75AGS??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Z tego co czytałem na zachodznich stronach - ocz ultra 5+ i AS5 to to samo :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Z tego co czytałem na zachodznich stronach - ocz ultra 5+ i AS5 to to samo :lol: Całkiem możliwe. Mają podobny skład, więc wydajność też podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja.Ja kupielm dzis. W zyciu nie widzialem jak wyglada srebrna pasta, ale chyba powinna miec jasny srebrny kolor jak np aluminowy cooler ?? Bo ta moja to ciemno szary gesty glut !!! Ktorego b.ciezko rozsmarowac na cpu (biala box'owa pasta to bylo maselko w porownaniu to tej), a do tego temp nie spadla nawet o 1 st (i tak dobrze, ze nie wzrosla :? ) Zle zalozony radiator odpada, bo zakladalem go juz 5 razy i za kazdym razem bylo lepiej.A tu tera taki zonk. Prosze o krotka charakterystyke tzn konsystencje kolor, jak sie rozsmarowuje.Thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 A co sądzicie o thermopoxie 75AGS??? No właśnie co sądzicie o tym thermopoxie?? dobry jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Chyba nikt nic o nim nie wie :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 @Gregor1230 & mik13 Jest dobry, ale IMO lepsza taśma termoprzewodząca. @jurek911 AC5 jest ciemnoszara i dość gęsta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yes Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja. szkoda tylko ze w opakowaniu po 3 g ja sprzedaja , mi w zupelnosci starczyloby 0,5g ,max 1g za 1/3 ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja. Może nie rewelacja ( zawsze wymyślą coś lepszego :P), ale jako posiadacz takze szczerze ją polecam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 18 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2004 Mam Ocz Ultra 5 i mogę powiedzieć że rewelacja. Może nie rewelacja ( zawsze wymyślą coś lepszego :P), ale jako posiadacz takze szczerze ją polecam :) Ale jak na razie rewelacja. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...