Skocz do zawartości
Kreciu

Problem z sony KV-32F66E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam wyżej wymieniony telewizor i od pewnego czasu zaczeła się w dolnej części kineskopu tworzyć krzywizna :( Znaczy dokładnie to wygląda jak łuk na dole ekranu najbardziej widoczne jest to gdy mam np ucięty obraz w postaci czarnych pasów. Spotkał się juz ktoą z taki przypadkiem? Można się tego jakoś pozbyć??

Za odpowiedż z góry dziękuje :D

Pozdrawiam Kreciu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie boisz się grzebać to włącz TV w trybie serwisowym i się pobaw - może uda Ci się poprawić geometrię :)

W Sony tryb serwisowy włacza się naciskając kolejno na pilocie (TV musi być w Stand-by):

DISPLAY (oznaczony czasami prostokącikiem z "i+" w środku lub "?")

5

VOLUME+

TV (pusty prostokąt lub POWER)

MENU

Dobrym nawykiem jest zaspisanie sobie wszystkich fabrycznych wartości przed dokonaniem jakichkolwiek zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki @lechoo :) czarna magia dla mnie z tą geometrią :( pozapisuje wszystkie wartości i zobacze co z tego wyjdzie:)

Edit: no niestety za pomocą geometrii nieudało mi się zlikwidować krzywizny u dołu ekranu:( Można tam wyczyniać różne cuda z obrazem ale niestety takiej opcji niema:( Ma ktoś może jeszcze jakis pomysł?? Może się pobawić opcją panorama?? tylko niewiem czy jest sens więc pytam

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi