Kreciu Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Witam posiadam wyżej wymieniony telewizor i od pewnego czasu zaczeła się w dolnej części kineskopu tworzyć krzywizna :( Znaczy dokładnie to wygląda jak łuk na dole ekranu najbardziej widoczne jest to gdy mam np ucięty obraz w postaci czarnych pasów. Spotkał się juz ktoą z taki przypadkiem? Można się tego jakoś pozbyć?? Za odpowiedż z góry dziękuje :D Pozdrawiam Kreciu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Jak nie boisz się grzebać to włącz TV w trybie serwisowym i się pobaw - może uda Ci się poprawić geometrię :) W Sony tryb serwisowy włacza się naciskając kolejno na pilocie (TV musi być w Stand-by): DISPLAY (oznaczony czasami prostokącikiem z "i+" w środku lub "?") 5 VOLUME+ TV (pusty prostokąt lub POWER) MENU Dobrym nawykiem jest zaspisanie sobie wszystkich fabrycznych wartości przed dokonaniem jakichkolwiek zmian. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Dzięki @lechoo :) czarna magia dla mnie z tą geometrią :( pozapisuje wszystkie wartości i zobacze co z tego wyjdzie:) Edit: no niestety za pomocą geometrii nieudało mi się zlikwidować krzywizny u dołu ekranu:( Można tam wyczyniać różne cuda z obrazem ale niestety takiej opcji niema:( Ma ktoś może jeszcze jakis pomysł?? Może się pobawić opcją panorama?? tylko niewiem czy jest sens więc pytam Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...