Skocz do zawartości
tomcyk

Opłaca sie zmienić C55 na SL45i ??? doradźcie plisss :)

Rekomendowane odpowiedzi

Hej :)

Mam własnie takiego dylemata...bo sl45i ma mp3 i na tym mi w sumie najbardziej zalezy...

chciałbym sie dowiedzieć tylko czy opłaca sie robić taką zamianę..chodzi mi o ew. awaryjność sl45i i zużycie baterii ( którą i takbym dokupił jakaś kozacką)

Napiszcie swoje opinie ..:)

:padam: :padam: :padam:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlugo bateria nie trzyma jesli bedziesz mp3 sluchal... poza tym ma kilka funkcji wiecej niz c55, ale tez wielu nowych mu brakuje jakie ma c55... jest troszke wiekszy.

ostatnio mialem w reku tego sl'ka a jestem posiadaczem c55 i powiem szczerze ze nie zamienil bym sie. jak konicznie chcesz sluchaac muzy to se kup najtanszego walkmana :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, moj starszy ma 45i i powiem wprost: ten telefon jest do [gluteus maximus] :/ bez większej karty to wrzucisz 5-6 mp3, tak jak ja to o setach moge pomarzyć, chyba że 48 kbps, a to nie ma sensu. wgrywanie plików przez stacje dokujaca straaasZNie dlugo trwa, żeby zmienić obudowe to starą trza zerwać (u mnie w komisie tak cioty zrobiły), jedyne plusy co widze, to duży ekran i wypaśne słuchaweczki ale ze swojej strony nie polecam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niepomysleliscie ze na sl45i da sie wysylac muze tylko przez kabel rs wiec 20min muzyki - 2godziny wgrywania, powdzenia, pozatym jakosc muzyki jest bardzo kiepska, juz lepiej uzbierajcie 200zl i kupcie nk 5510 jakosc i szybkosc o niebo lepsza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niepomysleliscie ze na sl45i da sie wysylac muze tylko przez kabel rs wiec 20min muzyki - 2godziny wgrywania, powdzenia, pozatym jakosc muzyki jest bardzo kiepska, juz lepiej uzbierajcie 200zl i kupcie nk 5510 jakosc i szybkosc o niebo lepsza

Można wgrać bezpośrednio na karte przez czytni kart, nieprawdaż ? :D

A nokia to kawał kloca. Fajnie że ma też radio, ale za duża.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

telefon fajny ale ma wady ktore go dyskfalifikuja - najwieksza to czas jaki trzeba poswiecic na wgrywanie muzy przeciez to porazka ... I sam telefon niestety super wytrzymaly nie jest - slyszalem ze koncowki mocy lubia sie palic - a wiadomo jak sie to konczy brak zasiegu ...

A ne myslales zeby do tego co masz teraz dokupic mp3 playera ??? no chyba ze ten siemensowy nie pasuje do twojego modelu - nie wiem nie znam sie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja ci nie polecam tego SL45i....jest słabiutki... są 4 alteratywy:

Nokia 5510: cena około 200zł, sporo funkcji, nie można rozbudować pamięci(tylko 64MB), dość przestarzały i duży....

Nokia 3300: cena około 700zł, wg. mnie najlepszy telefon(ale drogi niestety), nowoczesny, standardowo 64MB, obsługuje karty MMC, możan sobie kupić używaną na ngage za ~30 zł i już masz kartę 32MB :)

Nokia Ngage: cena około 600zł, dużo fukcji, wiadomo gry :), ale kloc niestety straszny ic zasem są problemy z kartami MMC firm innych niż nokia...no i w standardzie tlyko karta 32MB...

NEC e313 - cena 300zł, pełny bajerów telefon klasą dorównujący nokiom 6600, złącze memory stick duo, wbudowane 19MB pamieci, niestety probudkowany tlyko dla 3G w anglii, więc nie am gwarancji.... polecam tlyko doświadczonym użytkownikom którzy potrafią sobie poradzić z obsługą i podmianą systemu dla tego fona(używa Windows CE bodajrze...)

Update: ciekawa jest też zdecydowanie motorola A835, bardoz dobrze wyposażona i tania - 600zł, ale tylko 64MB...i nie jestem pewien czy ma złącze do kart pamięci...wątpię szczerze mówiąc...

Mam nadzieję ze pomogłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiscie mam SL45i i jestem bardzo zadowolony, zamienilbym ja tylko na Nokie 6600 albo Siemensa SX1. Sl45i ma duzo wiecej funkcji niz C55 (oprucz GPRS i wav jako dzwonki). To zalezy do czego bedziesz uzywal telefonu, jak do sluchania muzy to dokup sobie wieksza karte i czytnik kart :wink: Co do wieszalnosci i awaryjnosci to zalezy chyba od modelu. Ja mam dodatkowo powgrywane patche i softmody i mi wszystko ladnie smiga i po tym zabiegu jest jeszcze bardziej funkcjonalny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nienienienienie i jeszcze raz nie. Chyba, że lubisz ostre ryzyko, to tak (a nóż mi się uda trafić na niekochający się fon...). Miała go moja siostra (NA SZCZĘŚCIE (już miała dość :D ) zgubiła :D ) i:

mp3 - megadługo się wgrywają i na standardowej karcie z 8 piosenek @64kbps (czyli $%@*($%)

klawa... - oczywiście ta przestaje działać (trzymajmy się tradycji...)

wyświetlacz - raz jej się wylał

ogólne pieprzenie się - w lecie, podczas upałów, krzaki na wyświetlaczu, automatyczne resy, zwisy, wysyłanie krzaków w smsach, do złych numerów 8O i w ogóle... Siora w ciągu półtora roku dawała go do serwisa 2 razy - za pierwszym razem, bo klawa siadła (oczywiście karte z ksiazka tel., empetrojami etc. zapieprzyli i dali czysta...), a za drugim, bo wyświetlacz się wylał... No, ale decyzja należy do ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@IGI :

Wiem własnie ze da sie przerobić konćówke takiego mp3playera i podchodzi... ( obecnie mam możliwosc kupna mp3playera +32mb za 70 pln )

@srekal34 :

Dzieki...ale chciałbym mieć 700 pln... to kupiłbym sobie mp3playera normalnego :D ...ale dzieki za pomoc

W sumie to własnie bałem sie takich opinii o sl45i bo coś juz kiedyś słyszałem na ten temat...i prócz kilku pozytywow..wiekszosc to konketne negatywy....chyba odpuszcze ten kom. a dokupie po prostu mp3playera ( ile ładuje sie to 32mb muzy ?? )

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi