domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 kupilem wlasnie plytke k7s5a do durona 1300 (Morgan). problem jest taki ze jak wlaczam kompa to nic sie nie dzieje - zasilka chodzi, dysk sie kreci, tylko nic nie widac na monitorze i komp sie resetuje co ok. 7 sekund. czy to jest wina starego biosu, ktory nie obsluguje mojego procka?? prosze o pomoc, z gory dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Albo najprawdopodobniej wina słabego zasilacza, który nie wyrabia. I bez znaczenia że wcześniej cały sprzęt był taki sam z wyjątkiem płyty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 aktualnie mam L&C 235W, jesli to za malo to 300W starczy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 300W wystarczy, ale najlepiej, żeby był to zasilacz jakiejś sprawdzonej firmy. Jest o tym dużo na forum. Ta płyta to rozumiem, że używana? Sprawdzałeś w innym kompie? Płytka wydaje z siebie jakieś piknięcia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 300W codegen, plyta nie wydaje dzwiekow, uzywana, sprawna, dodam jeszcze ze nie mam coolera (chl. wodne), czy mozliwe ze nie wyczuwa obrotów i nie startuje?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 moze byc i anwet 200W byle porzadne a nie codegen. bo na takim codegenie to pewnosci nigdy nie masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 co ty pierdzielisz, przecie codegen to jedna z lepszych marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 300W codegen, plyta nie wydaje dzwiekow, uzywana, sprawna, dodam jeszcze ze nie mam coolera (chl. wodne), czy mozliwe ze nie wyczuwa obrotów i nie startuje?? Plyty ECS maja takowa blokade. Musisz wgrac bios sciagajacy ta blokade albo zainstalowac chlodzenie powitrzne. co ty pierdzielisz, przecie codegen to jedna z lepszych marek Codegon to shit, firma produkujace jedne z najgorszych zasilaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 no to jaką marke preferujecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 K7s5a nie ma zadnej blokady. Z wentylem czy bez płyta powinna się uruchomić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30266081 ten zasilacz bedzie dobry??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no wiec kupilem nowy zasilacz i dalej lipa, to samo. zajrzalem do instrukcji od plyty i pisze ze obsluguje durony do 950mhz. czy jak wgram nowego biosa to będzie chodzic???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*lukasrz* Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no wiec kupilem nowy zasilacz i dalej lipa, to samo. zajrzalem do instrukcji od plyty i pisze ze obsluguje durony do 950mhz. czy jak wgram nowego biosa to będzie chodzic???? wgraj nowego biosa,mysle ze jesli plytka jest ok to bios pomoze , w jakiej wersje jest mobo 1.0 czy 3.1 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 1.0, jakby ktos mi mogl jeszcze pomodz przy wyborze biosa bo tyle tam tego jest... http://www.ecsusa.com/downloads/k7s5a.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*lukasrz* Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 najnowszy http://www.ecsusa.com/downloads/bios/k7s5a021001.exe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 ehh, zatachalem durona ktory wedlug instrukcji pojdzie a tu lipa, stawiam ze koles co kupilem od niego plyte zrobil mie w bambuko, topic do zamkniecia, dzieki wszystkim za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*lukasrz* Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 ehh, zatachalem durona ktory wedlug instrukcji pojdzie a tu lipa, stawiam ze koles co kupilem od niego plyte zrobil mie w bambuko, topic do zamkniecia, dzieki wszystkim za pomoc co ty facet ? przeciez pujdzie ! a nawet i szybszy ? co ty dajesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jak pujdzie jak nic nie moge zrobic, wywalilem sporo kasy na wszystkie czesci zeby sprawdzic czy dziala i tu lipa, nie mam ochoty sie z tym babrac, NIGDY WIĘCEJ ECS !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 troszke zmienie temat... teoretycznie jakiego max athlonka mogę zapodać do tej płytki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy2003 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Coś nie chce mi się wierzyc mialem na takiej plycie Durona 1000 i Antka 1700+.I bedzie chodziło na 100% a co do biosa to polecam cheepobios **tp://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@ziel Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Wczas ze ta plyta nie ma zadnej blokady co za kity sam taka posiadam i wszystko jet oki :)) ty a moze wez ta plyte do kogos innego i ja sprawdz moze to wina fsb moze jest za wysokie czy cus ??:)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R@ziel Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 A odnosnie tego max athlonka to mozesz wsadzisc tam nawet 2600 xp+ ale dopiero po aktualizacji biosu i faktycznie najlepszy jest CheepoBios ale nie pamietam linka do stronki ja sobie ten bios zaodalem i teraz moge zmieniac FSB nawet do 166 i pozbylem sie wkoncu tego glupkowatego logo przy wlaczniu kompa TYLKO STARY UWAZAJ PRZY AKTUALIZACJI SPRAWDZ SOBIE jAKA MASZ WERSJE PLYTY JEST NAPIsANE NA PLYCIE :)))) i skombinuj dobra dyskietke a potrzebujesz jeszcze flash do tego :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afi Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 A odnosnie tego max athlonka to mozesz wsadzisc tam nawet 2600 xp+ ale dopiero po aktualizacji biosu i faktycznie najlepszy jest CheepoBios ale nie pamietam linka do stronki ja sobie ten bios zaodalem i teraz moge zmieniac FSB nawet do 166 i pozbylem sie wkoncu tego glupkowatego logo przy wlaczniu kompa TYLKO STARY UWAZAJ PRZY AKTUALIZACJI SPRAWDZ SOBIE jAKA MASZ WERSJE PLYTY JEST NAPIsANE NA PLYCIE :)))) i skombinuj dobra dyskietke a potrzebujesz jeszcze flash do tego :)))) ok więc tak znalazłem tutaj stronke z tymi CheepoBiosami :) => http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5ab.../cheepobios.htm mam płytke w wersji 1.0, przynajmniej tak pisze w instrukcji...bez LAN :) tylko może mi ktoś objaśnić co oznacza w/fastwrites? czyżby "with" fastwrites? i płytka w mojej wersji to coś obsługuje ? i zarzućcice jakimś linkiem instruktarzu uaktulanienia biosu bo jestem zielony :) z góry thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*lukasrz* Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 jak pujdzie jak nic nie moge zrobic, wywalilem sporo kasy na wszystkie czesci zeby sprawdzic czy dziala i tu lipa, nie mam ochoty sie z tym babrac, NIGDY WIĘCEJ ECS !!!!! uwierz mi pujdzie bez problemów , mialem ta płyte w wersji 3.1 znajomy ma 1.0 i duron 1300 chodzi na nich na 100% athlon 2100+ tez ! jedyne co trzeba to nowego biosa a ty kupiles kompa i wyrzucasz go ;) bo nie umiesz sobie z nim poradzic, bezsensu, odpusc 1 dzien i drugiego go złóż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 dobra moze i pojdzie ale pozyczylem od kumpla prawie calego kompa i sprawdzalem, jednak plyta jest walnieta... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy2003 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 A odnosnie tego max athlonka to mozesz wsadzisc tam nawet 2600 xp+ ale dopiero po aktualizacji biosu i faktycznie najlepszy jest CheepoBios ale nie pamietam linka do stronki ja sobie ten bios zaodalem i teraz moge zmieniac FSB nawet do 166 i pozbylem sie wkoncu tego glupkowatego logo przy wlaczniu kompa TYLKO STARY UWAZAJ PRZY AKTUALIZACJI SPRAWDZ SOBIE jAKA MASZ WERSJE PLYTY JEST NAPIsANE NA PLYCIE :)))) i skombinuj dobra dyskietke a potrzebujesz jeszcze flash do tego :)))) ok więc tak znalazłem tutaj stronke z tymi CheepoBiosami :) => http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5ab.../cheepobios.htm mam płytke w wersji 1.0, przynajmniej tak pisze w instrukcji...bez LAN :) tylko może mi ktoś objaśnić co oznacza w/fastwrites? czyżby "with" fastwrites? i płytka w mojej wersji to coś obsługuje ? i zarzućcice jakimś linkiem instruktarzu uaktulanienia biosu bo jestem zielony :) z góry thx Stary dwa posty wyżej podałem Ci tego linka :wink: czytaj uważniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...