Panoramix Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 j/w Athlona Xp 2500+ BOX czy semprona 2500+ czy jakiegoś bartona 2500+? zależy mi na procku pierwszym w klasyfkacji cena/jakość :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 moim zdaniem wogole zle ze sie pakujesz w athlona. moim zdaniem najlepszy stosunek cena/wydajnosc posiada Intel Celeron D 335 2800 MHz Socket 478 BOX za jedyne 500zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 no i durek 1600 oem tani i do internetu wystarczy :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 [hS.4f] Logan wybacze ci to bluznierstwo najlepszy stosunek cena/wydajnosc posiada Intel Celeron D 335 2800 MHz Socket 478 BOX ;) Panoramix jak mozesz bierz Bartka2500+ wykrecisz go na 3200+ (2,2Ghz) i tego kalerona nosem wciagnie 8) A i wcale nie jest drozszy od celerona. www.benchmark.pl dzial procesory i tam masz artykul i wlasnie wspomnianym celeronie, poczytaj popatrz na wyniki testow... Acha oni uzyli niekreconego Bartona2800+ (2075Mhz) zeby niebylo powiedziane ze co tak slabo w porownaniu do celerona puszczonego na 3,5Ghz ;) (bo te magiczne mhz to nie wszystko :) ) Update: wg. cennika w komputroniku Barton2500+ jest o 100zlotych TANSZY od wymienanego celerona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 a co moze nie mam racji? wg mnie najlepsiejszy stosunek cena/wydajnosc ma wlasnie ten celek. inna sprawa ze trzeba miec nierowno pod sufitem i w portfelu zeby kierowac sie stosunkeim cena/wydajnosc. oj dobra juz dobra wiem ze mu chodzilo o wydajnosc/cena a nie na odwrot:] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazzy Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 no fakt, nie można temu odmówić logiki ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Panowie co sie klocic - przeciez Celeron to legendarna stabilnosc i wydajnosc. athlony sa dla takich biednych idiotow jak ja, ktorzy mysla ze niemarkowy procesor osiagajacy z trudem 2.7GHz moze sie w czyms rownac z 3.5GHz-owym demonem wydajnosci w nowym, 256kB-owym wcieleniu. Panoramix: w Twoim pytaniu sa 3 sprzecznosci wynikajace z braku wiedzy: 1. Athlon 2500+ musi byc Bartonem bo nie ma modelu ATHLONA 2500+ na innym jadrze. 2. Sempron to Athlon na jadrze Thoroughbred o czestotliwosic FSB 166MHz - posiada on 256kB Cache L2. Inaczej jest w nim liczony wskaznik w plusach - bezposrednie porownywanie model w model do Bartona jest oznaka niedouczenia. 3. Cena Semprona o takim samym wskazniku bedzie nizsza z 2 powodow: po pierwsze - bo Athlony T-bred sa tansze od Bartonow (nizsze koszty produkcji), po drugie - bo ma nizsza czestotliwosc. Kupno Celerona D pozostaw mocarzom takim jak [hS.4f] Logan. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panoramix Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Przyznaje sie do mojego nieuctwa, ale wybaczcie mi ten fakt bo od 2 lat od kompa odstawia mnie na długie godziny akwarium które prowadze razem z ojcem, i to tam własnie pakujemy prawie całą naszą kieszonkową kase :) Tak więc suma sumarum nie jestem na czasie ze sprzętem, nawet powiem że włos mi sie na głowie zjezył jak zobaczyłem na cennikach w sklepach jakie karty graficzne już są w sprzedaży nie mówiąc juz o prockach. Obecnie jeżdże na kaleonie (jak to sie fajnie wyraził jeden z grupowiczów :)) 500 podciągniętego na 563MHz, RIVa TNT2 m64, 384MB SDRAM, a modelu płyty gł nawet niepamietam, jakiś microtech z portem AMR kurde :) Tak więc biore Abita NF7-S i do tego SEMPRONA 2500+ karty graficznej jeszcze nie wymyśliłem :) Dzięki wam za wszystko. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 rownie dobrze mozesz wziac Athlona 2000+ superpodkrecalnego (2500MHz ponizej 1.8V), ktorego dzisiaj przypadkowo znalazlem. Athlon 2000+ i Semprony to dokladnie to samo jadro, a podkrecalnosci przypadkowego semprona nie przewidzisz. Po szczegoly zapraszam na PW lub do dzialu ogloszen :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$l@ven Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 1. Athlon 2500+ musi byc Bartonem bo nie ma modelu ATHLONA 2500+ na innym jadrze. AMD Sempron 2500+ bulk http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13174 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaan Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 1. Athlon 2500+ musi byc Bartonem bo nie ma modelu ATHLONA 2500+ na innym jadrze. AMD Sempron 2500+ bulkhttp://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=13174 Przeciez to jest Sempron nie Athlon :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...