Matilde Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 No właśnie! Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego te procki są tak drogie? Ceny za 1,13GHz sięgają na Allegro ~300zł. -dziwię się bo za tą cenę można już mieć Bartona 2500+ :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziadek Żniwiarz Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Pentium III zawsze były dziwnie drogie. Niech ktoś to wyjaśni :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Bo intele były i są zawsze droższe od amd, bo ten kto ma płytę obsługującą tualatiny i chce pozostać przy intelu zaoszczędzi sporo kasy, bo w swoim czasie to nie były złe procki i wydajnością dorównywały wolniejszym wersjom p4. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Słyszałem,że łatwo się przetaktowywały do 1500/1600MHz i z powodzenie konkurowały z początkowymi PIV. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 tak nawet przy dobrym chlodzneiu i modach napiecia by chodzily na 1.8GHz (sam mialem screena - a moze gdzies jeszcze mam celina 1.3@1.8GHz) jak ktos ma mobo na 2 proce to takie p3 sa bardzo dobrym rozwiazaniem nawet dzisiaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 5 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2004 Ceny na te procesory są tak duże z prostej przyczyny: To najbardziej dopracowane procesory intela jakie wyszły w ostatnich 5 latach..... Są nie do zdarcia.... Miałem i mam nadal w moim archiwum Celerona 1300....i to coś jest szybsze od..... Pentium IV 1600 Northwood O pełnym Pentium III Tualatin nawet nie wspomnę.... Jak ktoś chce poczytać super lekturę to zapraszam: http://www6.tomshardware.com/cpu/20030217/index.html Jedyną wyczuwalną bolączką tej platformy jest niska przepustowość pamięci... no ale to wszystko jest tak naprawdę oparte na wieeeeeeeekowym BX.... Ta pamięć jest odczuwalna np w SETI De fakto jak miałem celerona 1300 = pełny pentium jeśli chodzi o cache do 1000 Mhz to na geF4 wszystkie giery co wyszły w do końca 2003 roku śmigały bez zaciachu na max detalach w 1024x768 a to wszystko latało na płycie głównej P2B....... z 1998 roku no może z wyjątkiem Gothica II :) P.S. Przejściówka z regulatorem napięcia.... Miałem to sprzedać ale cholernie mi szkoda.... Celeron 1300 na przejściówce PowerLeap iP3T rev 2.0 z regulatorem napięcia na SLOT-1... idealny do dopalenia BX, sprowadzone z..... DALEKA www.powerleap.com http://www.powerleap.ca/Products/PL-iP3T.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawwek Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 (edytowane) P.S. Przejściówka z regulatorem napięcia.... Miałem to sprzedać ale cholernie mi szkoda.... Celeron 1300 na przejściówce PowerLeap iP3T rev 2.0 z regulatorem napięcia na SLOT-1... idealny do dopalenia BX, sprowadzone z..... DALEKA www.powerleap.com http://www.powerleap.ca/Products/PL-iP3T.htm BARDZO PILNA PROŚBA Rozumiem że szkoda ci tej przejściówki ale jeśli jej już nie potrzebujesz to może puścisz ją w obieg dalej?? Mam zamiar upgradeowac kompa na starszej płycie po aktualizacji BIOSu a ona nominalnie jak podaje producent Gigabyte nie obsluguje Tualatinow. Serdecznie proszę o kontakt: ziemowitt@o2.pl Pozdrawiam Edytowane 27 Lutego 2006 przez Slawwek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Przejściówka z regulatorem napięcia.... Miałem to sprzedać ale cholernie mi szkoda.... Celeron 1300 na przejściówce PowerLeap iP3T rev 2.0 z regulatorem napięcia na SLOT-1... idealny do dopalenia BX, sprowadzone z..... DALEKA www.powerleap.com http://www.powerleap.ca/Products/PL-iP3T.htm tez kiedys myslalem o zakupie tej przejsciowki ale... cena ostudzila moj zapal ;) w koncu sam sobie zrobilem podobna proca do niej chociaz daja w komplecie? bo 120 baksow, to lekka przesada - p4 razem z plyta mozna za to kupic! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Istniała chyba kiedyś jakas seria Tualatinów z 512 kb L2 cache. I były one lepsze od wczesnych (i nie tylko;)) Pentium 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shaqal Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 (edytowane) Shakell i wszyscy zainteresowani: --> TU <-- Tom's Hardware - porównanie procesorów: Intel Pentium 4 1800 MHz (100-MHz FSB) Intel PIII Coppermine 1000 MHz (133-MHz FSB) Intel PIII Tualatin 1266 MHz (133-MHz FSB) AMD Athlon 1400 MHz (133-MHz FSB) Edytowane 2 Marca 2006 przez shaqal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Teraz taka przejściówka na Allegro to koszt 40zł. - kupowałem niedawno bo BX-a 133 Raid (Tualatin 1.2 chodzi na 1.45GHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Teraz taka przejściówka na Allegro to koszt 40zł. - kupowałem niedawno bo BX-a 133 Raid (Tualatin 1.2 chodzi na 1.45GHz) troche wiecej niz 40, ta poszla za 99: http://www.allegro.pl/item82421630_okazja_..._tualatina.html ok. 40 trzeba zaplacic za markowa na fcpga a jakas NO NAME za ok 20 zl mozna spokojnie wylicytowac - pare miesiecy temu kupilem za 15zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackass_Ass Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 A mod tualatina @ BX - 0zł :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...