dzieciol4 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 szukalem na 4max.pl ale nic ciekawego nie znalazlem a marka SUMON do mnie nie przemawia :) jaki polecicie wentylatorek zeby byl jak najbardziej cichy? za link bede dzwieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Ten jest calkiem fajny. 18 dBa to nie jest glosno :). Moj przyjaciel go ma na grafie i jest zadowolony. Poza tym jak napisales o SUMON'ie, to w 4-maxie on jest bez koncowek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzieciol4 Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 dzieki - chyba sie skusze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 hm bezglosny to ten papst jest na 5v 8) na 12 slychac go i to nawet niezle, on ma obroty prawie 13 k :!: wiem bo mam ten wiatrak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 No to Ty chyba masz kompa bez zasilacza i bez chlodzenia na procku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 A nie lepiej kupic wentyl wiekszy i go troche zwolnic? Wydajnosc lepsza a i ciszej bedzie niz taki maly baczek! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Moze i lepiej moze i nie lepiej. Mojemu friendsowi grafa sie strasznie grzala. W 3dmarku mial 2700. Kupil tego wentyla i teraz radiator jest chodniutki a w 3dmarku ma ponad 6000. Poza tym po co gracic bude wiekszymi wentylami ktorych i tak w pelni nie wykorzystasz :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proximo Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 No to Ty chyba masz kompa bez zasilacza i bez chlodzenia na procku :) no prawie :) na procek jest wc a pompa zatopiona wiec nie slychu nic jedyne co slychac to lekki szum powietrza z zasilki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr__y Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jak dla mnie, to 40mm wentylek to dużo hałasu o nic. Takie maleństwo musi mieć wysokie obroty, więc o ciszę trudno (chyba, że będzie to jakiś kosztowny markowy produkt). Ze względu na powierzchnię pożytku z takiego wentyla niewiele - czyli dużo obrotów, sporo hałasu i niewielki przepływ powietrza. Jeżeli istnieje możliwość, to koniecznie pomyśl o jakimś większym wiatraczq :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Denethor Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Witam wszystkich, to mój pierwszy post na tym forum (trafiłem tu szukając cichych wentyli 40x40 na google) Kolega Winchester podał link w tym wątku do wentylatora 18 dBa, tylko że aukcja juz nie dostępna. Ktoś może wie co to za wentyl lub zna inny o takim poziomie hałasu ? Na wydajnosci mi nie zależy... minimalny przepływ powietrza w zupełności wystarcza. POZDRAWIAM :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...