Defito Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Mam 256mb kingston'a i chce dokupić kość 512. Mam zamiar puścić to w trybie dual... wiem że powinno być po równo na bank ale nie o to mi chodzi. Chodzi mi o to czy będzie to problem jeśli pamięci będą: 256 jednostronna a 512 dwustronna W instrukcji od epox'a jest napisane że pamięci powinny być takiej samej pojemności i takiego samego rodzaju, ale wiadomo - w instrukcjach piszą różne rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 ... ale często piszą prawdę. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 mój soltek to jakis dziwny jest :) jak włoże 512 w pierwszy slot a w trzeci 256 to i tak wywala ze mam dual :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WzD Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jasne, 3 kosci i dual, idz sie leczyc......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pinki Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Cytat jasne, 3 kosci i dual, idz sie leczyc......... W dualu nie chodzi o ilosc kosci ale o obsadzenie przynajmniej dwoch bankow pamieci! Moze byc 512 + 256 lub 256+256+256 :P Ty idz sie lecz :evil: Cytat Cytat A jak np tak jak ja mam 2*256 w dualu i jak kupie np 512 hynixów to nadal będzie dual ,a jak nie to np z 512 Twinmos będzie nadal dual :?: Ech, ile razy można tłumaczyć. DualChannel to nie dwie kości ramu, tylko tryb pracy kontrolera. Kontroler posiada dwie szyny 64bitowe, pierwsza obsługuje slot dimm1, druga sloty dimm2 i dimm3. Jak widzisz, aby działał 128bitowy tryb pracy (dualchannel) potrzeba obsadzić conajmniej dwa banki - dimm1 i dimm2 lub dimm3. Więc mogą to być równie i trzy kości. Ich rodzaj, wielkości, timingi mają wpływ na końcowy wynik ich przepustowości, ale nie na to czy dual ma działać, czy też nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Defito Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Cytat jasne, 3 kosci i dual, idz sie leczyc......... Wzd: Sir! Yes Sir! (pójdę zaraz po Tobie:) Cytat Ich rodzaj, wielkości, timingi mają wpływ na końcowy wynik ich przepustowości, ale nie na to czy dual ma działać, czy też nie. Pinki: dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło, poprostu nie byłem pewny czy rodzaj pamięci jest aż tak istotny. Mimo że poznałem już dzisiaj odpowiedź na swoje pytanie to WIELKIE dzięki za zainteresowanie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Cytat jasne, 3 kosci i dual, idz sie leczyc......... Ech , jak ja lubię to mądrzenie się tych, którzy coś tam słyszeli, a nie widzieli. Powiem jeszcze, że DUAL zadziała również w kombinacji 256-256-512 ( kolejno sloty 1-2-3). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...