gnz Opublikowano 30 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2004 pytanie do tych co mieli stycznosc z produktem allsop'a ... kupilem raindrop'a blue bo czytalem ze to najlepsza szmatka pod optyka w konkretnej cenie ... troche mnie zdziwilo umalowanie podkladki gdyz opinie sa zgodne ze jednolita powierzchnia sluzy lepiej optykowi kilka dni pozniej natrafilem w innym sklepie na dokladnie taka sama podkladke idealnie czarna bez kropelek ;] kupilem ja i teraz mam dylemat ... jednolity czern czy tez krople ? nie chodzi mi o gust koloru a o optyke i jej dzialanie. wyczytalem (np. TU czy TU) ) ze to umalowanie w krople nawet ma pomagac optyce wie ktos jak to sie ma w rzeczywistosci ? ktora byscie sobie zostawili ... czarna (zgdonie wszyscy mowia ze najlepsza) czy niebieska z eksperymentalnymi "pomagajacymi" kropelkami ;) wszystko to pod gryzonia mx 510 thx za porady i opinie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ex Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 to wielkiej roznicy nie daje. Wiekszosc padow do grania ma jednolity kolor i optyki dzialaja na nich bdb. Zazwyczaj gracze uzywaja wersji allsopa z kroplami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ja używałem w domciu przez jakieś 3 tygodnie czarnego pada o "kropelkowym" wyglądzie... IMHO, napisane było, że to czarny, a w rzeczywistości wydawał się taki szarawy... mniejsza z tym ;) Dodam, że wówczas działełem na MX 310... Ślizg był całkiem niezły (jak dla mnie) dlategoż to nie inwestowałem w ślizgacze... Wróćmy do tematu... Twój dylemat jest bezzasadny, zaraz postaram się to wytłumaczyć :wink: Każdy Raindrop ma identyczną architekture, ze spodu czarna guma (śmierdzi troche przez jakiś czas :P), następnie warstwa kolorystyczna, bądź tematyczna (kropelki), a dopiero na sam koniec warstwa wierzchnia, ktróra to w każdym modeli jest taka sama... To taka przezroczysta folia (tylko tak to można nazwać) NIE mylić z podkładkami za 50 gr ;) Ta folia jest wtapiana w warstwę kolorystyczną i dlatego wydaje się być całością... Moja podpowiedź... Ja bym brał "kropelkową" - bardziej mi się designe podoba, ale to już twój wybór... Sam zdecydujesz co Ci się bardziej podoba, bo tylko o to się rzecz rozchodzi ;] Mam nadzieje, że dość logicznie to opisałem, w razie jakichś wątpliwości pytać... W swoich łapkach miałem juz MX 300, 310, 500, IE 3.0, IE 4.0, SteelPada 4D, 4S, IceMata, Everglida... nazbierało się tego :] A najlepsze jest to, że teraz uzywam blaszanego blata biurka i jakiegoś kulkowego szitu z media tech ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja używałem w domciu przez jakieś 3 tygodnie czarnego pada o "kropelkowym" wyglądzie... IMHO, napisane było, że to czarny, a w rzeczywistości wydawał się taki szarawy... mniejsza z tym ;) jezeli mowa o takim padzie to tez go widzialem i wybralem niebieski pod mojego mx'a ;] ja mowie o czarnym jak smola - zero kropel ... ;] pytanie moje wzielo sie z opinii iz jednolita powierzchnia sprzyja laserkowi - a jak jest jednolita i do tego czarna to juz jest najlepiej ... zdziwilo mnie dlatego umalowanie 'pseudo'-pro padu ;) tak czy owak zostawie chyba czarny z przekory ... :D od czegos trzeba zaczac wkoncu - potem sie moze na jakiegos sp przerzuce ;] PS: drugi pad raindropa za niedlugo na allegro w promocyjnej cenie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pr0^^ | LoleX* Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Tak czy siak, wybór b. dobry :) Niech Ci służy dobrze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 PS: drugi pad raindropa za niedlugo na allegro w promocyjnej cenie ;] czyli mniej wiecej ile?? :> dodaj do forum link albo wyslij na PW :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 no to jestes 1 w kolejce ;] odezwe sie jak wroce ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...