Skocz do zawartości
Yeti

Szablon do zadawania pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Juz wyjasniam o co mi chodzi :

Bardzo czesto userzy pytaja o cos nie podajac informacji o swoim sprzecie OS itp. Jako ze zagladam na SFD.pl tam brak informacji rozwiozał jeden z userów tworzac szablon wymieniajacy jakie informacje trzeba dac przy zadawaniu pytania zeby szybko i konkretnie dostac ODP.

Moze cos takiego stworzyc u nas? Tzn walnac takie cos zeby wyskakiwało np poczatkujacym userom (bo to oni zadaja naj mniej wsparte informacjami pytania) lub poprostu podiwsic w podstawowych zagadnieniach?

Alternatywa mogłyby byc profile (ala Guru3d) choc nie wiem czy pozawala na to silnik forum, pozatym byłoby to o wiele bardziej pracochłonne...

Co wy na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można pójść dalej: dopisać nowy moduł do forum. Zamiast zwykłego pola tekstowego, w którym piszemy posta, wyświetlany byłby specjalny formularz z odpowiednimi polami. Trzeba by się tylko zastanowić kiedy taki formularz byłby wyświetlany:

:arrow: opcjonalnie, jeżeli user kliknie w specjalny button/link

:arrow: albo obowiązkowo, dla userów, którzy mają mniej niż ileśtam postów.

(To nie jest w tej chwili takie ważne, ustali się to później. Najważniejsze jest napisanie samego modułu.)

Myślę, że napisanie czegoś takiego nie byłoby bardzo trudne. Czasu też by zbyt dużo nie pochłonęło. Jeżeli pomysł się spodoba, ale administracji zabraknie chęci mogę pomóc w napisaniu czegoś takiego :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi