R.i.P. Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 wracajac do samych game testow. najbardziej mi sie podoba CANYON a najmniej FIREFLY FOREST. szkoda tylko ze bez rejestracji (ale sobie juz z tym poradzilem) na pro nie mozna wykonac pozostalych testow. imo powinno byc jak w 3dmarku2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19r20 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 teraz mam stery najnowsze omegi (z oryginalnych ATI 4.9) i mój wynik: 2409 wszystko bez podkręcania oprócz grafiki: 370/340 w sumi wynik nie najgorszy jak dla mnie zainstalowanie patcha nie zmieniło wyniku nawet o punkt reasumując moje wyniki: 2k1 - 16300 2k3 - 5600 2k5 - 2400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-767 Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Nie no, ja sie załamię pokaz slajdów na karcie za 2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No prosze Ja dałem tylko 1000, pokaz slajdów tez mam, a wynik raptem 1400 pkt mniej, bo 3030 Ładny ten benchmark, ale strasznie łupie.... I mam nadzieje, ze gry na porównywalnym poziomie wymagan sprzetowych/grafice pojawią sie najwczesniej za 2-3 lata, bo na razie mam zamiar cieszyc się mą kartą za marne 1000zł Zastanawiałem się chwilę, czy nie zamienic mego radka na 6800 nvidii(zmiana obozu), ale mam nieprzyjemne doświadczenia z oszukanym fx -em....znikające smoki, tralala, znikające ps2.0 i vs2.0 :D No i szkoda troche dodatkowo 500-600zł wyłożyć, by miec 20-30% szybciej w niektórych tylko grach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Ja mam kartę za 500PLN i wynik w 3DMarku2005 - 1600PKT ;) Połowa ceny = połowa wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Tutaj macie filmik z trzeciego demka :) IMHO najfajniejszego w całym marku. Oto cechy tego filmiku: 22MB, 2PASS, ~2500kbit/s, 720x512 (wycięta metka), DIVX 5.21, 4AA, 8AF, 1m:16s. Zapraszam :) http://wojslandia.neostrada.pl/3dmark05/Ca...anyonFlight.avi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucien Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 kurka wodna :/ konfiguracja mojego peceta to: P4 3.06 Ghz, 512 MB Kingston'a, Radeon 9200 128MB (może w tym problem), reszta chyba nie istotna... i test nie rusza :( wywala błąd CreatePixelShader failed... macie jakąś liste na jakich kartach to rusza? chętnie popatrzyłbym na demko, no i teścik przy okazji zrobił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 kurka wodna :/ konfiguracja mojego peceta to: P4 3.06 Ghz, 512 MB Kingston'a, Radeon 9200 128MB (może w tym problem), reszta chyba nie istotna... i test nie rusza :( wywala błąd CreatePixelShader failed... macie jakąś liste na jakich kartach to rusza? chętnie popatrzyłbym na demko, no i teścik przy okazji zrobił :) System Requirements DirectX 9 compatible graphics adapter with support for Pixel Shader 2.0 or later, and graphics memory of 128 MB or above. Intel® or AMD® compatible processor running on 2 GHz or above. 512 MB system memory or more. 1.5 GB of free hard disk space. Windows 2000 or XP operating system with the latest Service Packs and updates installed. DirectX 9.0c runtime installed (download) with the latest updates. Microsoft Internet Explorer 6 installed, for some 3DMark functionality (download). Microsoft Excel 2000, 2003 or XP for some 3DMark functionality. Microsoft DirectX 9 Summer Update 2004 System Development Kit is required to run the image quality test using the reference rasterizer. Dla takich właśnie osób, jak Ty, zapodalem linka do jednego z demek w formacie avi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plucien Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 przeczytałem readme, ale wiesz :) na pudełku od karty napisane DirectX support :) ale już 9 nie znalazłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 To demo chodzi JEDYNIE na poniższych kartach (na wszystkich innych nie chodzi!): R9500, R9550, R9600, R9700, R9800, X300, X600, X700, X800, FireGL (jakoś tak) FX5200, FX5500, FX5600, FX5700, FX5800, FX5900, FX5950, GF6600, GF6800, PCX-5300, PCX-5750, PCX-5900 oraz QuadroFX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Chodzi jeszcze na kilku innych kartach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Teraz lista jest pełna. A może ktoś ma coś jeszcze? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszpl Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Po krótkich bojach udało się przekroczyć 1900pkt. :D To mój obecny wynik http://service.futuremark.com/compare?3dm05=106123. Storm'a raczej już nie dogonię :cry: ale i tak jest nieźle. Demka całkiem ładne, szczególnie koleś z minigunem w GT1 :twisted: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Nowy rekordzik :) Omegi 4.10beta http://service.futuremark.com/compare?3dm05=105999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 4072 i to przed odblokowaniem potokow, zaraz sie zabieram za softmoda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzieju Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Witam Ja tez sie dopne 2517 - 3dmark05 Wszystko na default i nowe catalysty . Mam R9800pro@XT na r360 ale na standardowym chlodzeniu czyli lipa bo to saphir wiec na zegarach od 9800pro. Jak znajde czas i pieniadze to moze ja schlodze i podkrece ale narazie mi wystarcza FarCry na 1024 i AA AF na max chodzi okolo 39-60klatek. Aha i procek w tej chwili nie krecony bo zasilaka nie wydala przy tej grafie :( do tej pory mialem gf4 4800. To tyle Pozdrawiam ps. system z SP2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barty Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No i sa swieze wyniki, odblokowanie potokow w rivatuner sie udalo, wiec mam teraz 6800GT z zegarami jak w podpisie, zero artefaktow, stabilne, no i oczywiscie nowy wyniczek 4537 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 eh panowie mam problem i w sumie nie wiem z czym albo z Sp2 albo z 3maarkiem 05 dlatego opis problemu zawre tez w topicu o SP2 na poprzedni system (xp+sp1) zainstalowalem 3dmarka 05 i wszystko bylo ok (3dmark dzialal) ale pomyslalem sobie ze skoro zrobilem sobie integracje xp + sp2 a i system mial ponad rok, to trzeba zainsalowac od nowa system no i od tego momentu 3dmark 05 nie moze przejsc do konca testow, przewaznie zawisa badz tez restartuje sie przy tescie CPU o dziwo puscilem tez 3darka 03 i tam tez zawisl komp na drugim tescie CPU, wychodzi na to ze z prockiem cos nie tak ale ustawien nie zmienialem a na poprzednim systemie bylo ok poza tym pusciem dzisiaj prima na 1h i nie ma problemow :? jade na cat 4.9 (na nich jechalem tez na poprzednim systemie i bylo ok) zmienialem tez na dwie ostatnie omegi ale bez zmian (czasami wyskakiwal blad Out of memory - cos takiego), zmienialem tez stery do mobo i nic dzisiaj nawwet jeszcze raz zainstalowalem system i nic nie pomoglo :cry: o co chodzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dabek Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 No i sa swieze wyniki, odblokowanie potokow w rivatuner sie udalo, wiec mam teraz 6800GT z zegarami jak w podpisie, zero artefaktow, stabilne, no i oczywiscie nowy wyniczek 4537To tylko pogratulować 8O . Tylko coś ten wynik troche mało urósł, nie proporjonalnie. Ale co mówie to wynik masz większy o tyle co moje 1,5 karty. To masz ogromne szczęście, że udał ci sie odblokować i wszystko działa. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Teraz lista jest pełna. A może ktoś ma coś jeszcze? :wink:XGI Volari V8 i chyba jeszcze V5, S3 DeltaChrome. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 2890 Chyba nieźle jak na karte sprzed 2 lat, co?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 mój nowy wynik 5752 :D http://service.futuremark.com/compare?3dm05=81623 a przed grafiką jeszcze vmod biosu :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Kurcze już przy instalacji 3dMarek pisze.....Twój CPU .....coś tam SSI (czy jakoś tak) i zaleca nie intalowanie go. Jak zainstaluję to 3DMarek wogóle nie chce się uruchomić. Mieliscie coś takiego.....sprzęt jak w podpisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Wymagana jest obsługa instrukcji SSE procesora (min. PIII albo AthlonXP Palomino). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Po Vmodzie GPU wyniczek podskoczyl do 2744. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Tak jak Barty'emu udało mi się odblokować potoki i vp :D Wynik urusł trochę: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=104459 4k złamane, ale po lajtowym o/c...W piątek/sobote będę bardziej kręcił, więc wyniczek urośnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 Tak jak Barty'emu udało mi się odblokować potoki i vp :D Wynik urusł trochę: http://service.futuremark.com/compare?3dm05=104459 4k złamane, ale po lajtowym o/c...W piątek/sobote będę bardziej kręcił, więc wyniczek urośnie :D Cos nie do konca jest tych 16 potokow. Chyba, ze to sa jakies wyschniete potoki :) Ponad 5k musialoby wyskoczyc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
De łan Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Ponad 5k to powinno wyskoczyc, jak bym mial pamiątki jak GT(1,1ghz tak ?) i gdybym mial ich 256 :P A tak z 350/840 to na 5k nie ma szans :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmax Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 GPU 2579 CPU 2950 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Miś Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem GeForce FX5200 Ultimate Prolinka o zegarach 250/250 ustawionych na 315/300. Sciagnalem, zainstalowalem, zalatalem i po odpaleniu programu moj FX na pierwszym tescie radosnie przeskakiwal pomiedzy 0 i 1 FPS (czasem wzbijajac sie na 2). Niestety po kilkudziesieciu sekundach pracy, 3dmark05 zalicza totalny zwis i musze restartowac kompa na twardo (podejrzewam, ze to sprawa mocno juz zasmieconego systemu). Zmierzam do tego, ze chcialem podziekowac osobom, ktore udostepnily filmiki z poszczegolnych testow, bo obecnie to praktycznie jedyna mozliwosc obejrzenia przeze mnie tego co ow program testujacy przedstawia :) A swoja droga to ciekawe jaki najmnieszy wynik da sie osiagnac w 3dmarku05:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...