SKRYTOBOJCA Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Ja przy moim GeCube XT 495/670 i reszcie sprzetu z podpisu mialem 1440pkt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Przed chwila zrobilem test na czystym WinXP SP2 z DirectX 9.0C, bez O/C. Wynik: 1263 3DMark Score: 1263 CPU Score: 2653 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Co tak niektorzy narzekaja tutaj na niskie wyniki :) Gdybys ktos mial miec od razu wynik wynik 10tys na srednim sprzecie to te 3d marki by nie mialy sensu, bo za chwile ktos mialby i 20tys i wiecej. A tak z troche czasu minie zanim pojawi sie mocna karta ktora bedzie miala po 100fps w kazdym tescie ;) juz maja 8250 i po 30fps w kazdym tescie :) wiec w 800x600 moga demo nagrac na Video plynnie :D a dla tych co nie widzieli plynnie to 3Dmark05 game test 2 640x480 AFx4 ..avi 30fps 24MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 witam kto mi pomoze tutaj z obeznanych po sciagnieciu 3dmarka05 i zainstalowaniu go nagralem sobie directa 9.0c z stronki microsoftu zrestartowalem kompa i uruchamiam marka a tam jakis komunikat i nie idzie dalej IDirect3DDevice9::CreatePixelShader failed: invalid call (D3DERR_INVALIDCALL) mam windowsa 2003 server enterprise edition a moja karta to gf 2 mx 400 64 MB :( o co chodzi?? czemu nie dziala mark05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 LOLchcialbym nadmienic z w stu procentach potwierdzam wypowiedz szanownego przedmowcy Kucyka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 LOLchcialbym nadmienic z w stu procentach potwierdzam wypowiedz szanownego przedmowcy Kucyka :wink: zgadzam się w 100% z wypowiedziami przedmówców :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EDDY Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Śmiejecie się z chłopaka, a on po prostu nie rozumie, że jego przestarzała technologicznie karta graficzna nie obsługuje zaawansowanych funkcji graficznych z pakietu bibliotek DirectX 9, który to jest wymagany do uruchomienia najnowszego produkty Futuremark, a mianowicie 3DMark 2005. PS. W skrócie: LOL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 witam kto mi pomoze tutaj z obeznanych po sciagnieciu 3dmarka05 i zainstalowaniu go nagralem sobie directa 9.0c z stronki microsoftu zrestartowalem kompa i uruchamiam marka a tam jakis komunikat i nie idzie dalej IDirect3DDevice9::CreatePixelShader failed: invalid call (D3DERR_INVALIDCALL) mam windowsa 2003 server enterprise edition a moja karta to gf 2 mx 400 64 MB :( o co chodzi?? czemu nie dziala mark05 Na pewno procek za słaby :lol: A tak na poważnie, to nawet RAMu masz za mało! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie rozumiem dlaczego dalej sie zbijacie :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Nie rozumiem dlaczego dalej sie zbijacie :evil:bo pierwsza rzecza jaka sie robi przed uzyciem czegokolwiek jesli sie nie jest w temacie to przeczytanie readme .. a tam pisze jakie grafy chodza a jakie nie pozatym LOL jakbys nie wiedizal to znaczy LOTS OF LAUGH czyli ubaw po pachy po polsku (UPP). Mamy ubaw i to wyrazamy :) PS: @ Wojs .. twoj nowy avatar to raczej na podryw a nie dla forum dal facetów głównie :P (no offence) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 PS: @ Wojs .. twoj nowy avatar to raczej na podryw a nie dla forum dal facetów głównie :P (no offence) To na MIOPE. Ją chcę poderwać. Ale Ćśśśśśśśśśś :lol: BTW. Ona też jest z Trójmiasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 moze i ja sprobuje :P BUHAHHAHA ok wrócmy do 3dmarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 No, właśnie. Pomyśl, co teraz musiałbym ja tutaj pokazać :lol: Tak, więc, jak mówisz lepiej wrócić do 3DMarka :) Zdecydowanie! Chaos, jak Ty zrzucasz to do AVI? Rozumiem, ze renderujesz to demo dłużej (każdą klatę) i później te klatki "zbierasz do kupy" i kompresujesz kodekiem, tak? Czy od razu renderujesz AVI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 w image quality masz mozliwosc wurenderowania sekwencji bmp z danego testu .. zrzucasz do bmp masz np kolo 3100 z testu pierwszego i to odpowiada predkosci 30klatek/s łączysz to za pomoca softy np tego co podalem tam wczesniej TMPGEnc i masz film .. mozesz skompresowac od razu albo zrobic normalny avi ( za 3gb :) ) a potem czyms potraktowac osobno :D p.s: rozne dziwne foty nago albo w reczniku wam podaruje :P .. tamto z racji rozmiaru to itak nic nie widac :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Troche mnie tu nie bylo, ale kiedys w regulaminie LOL'e byly zabronione. Teraz to juz legal? Poza tym gdyby kazdy (wlacznie z toba i mna) czytal readme, zadano by natym forum 70% mniej pytan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Poza tym gdyby kazdy (wlacznie z toba i mna) czytal readme, zadano by natym forum 70% mniej pytan. ja je czytam i wiekszosc moich postow jest odpowiedziami .. a nie pytaniami .. :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lumperator Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Śmiejecie się z chłopaka, a on po prostu nie rozumie, że jego przestarzała technologicznie karta graficzna nie obsługuje zaawansowanych funkcji graficznych z pakietu bibliotek DirectX 9, który to jest wymagany do uruchomienia najnowszego produkty Futuremark, a mianowicie 3DMark 2005. Noo.. nie śmiejcie się ^_^. Najłatwiej to bić słabego. W koncu u kogoś ta padlina musi się rozkładać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 witam kto mi pomoze tutaj z obeznanych po sciagnieciu 3dmarka05 i zainstalowaniu go nagralem sobie directa 9.0c z stronki microsoftu zrestartowalem kompa i uruchamiam marka a tam jakis komunikat i nie idzie dalej IDirect3DDevice9::CreatePixelShader failed: invalid call (D3DERR_INVALIDCALL) mam windowsa 2003 server enterprise edition a moja karta to gf 2 mx 400 64 MB :( o co chodzi?? czemu nie dziala mark05 BUAHAHAHAHAHA Ale LOL!!!! Ty czytac nie umiesz!!!??? Przecierz jest wyraznie napisane, ze benchmark ten jest przeznaczony dla kart wspierajacych sprzetowo DirectX 9.0 Nie rozumiem dlaczego dalej sie zbijacie :evil:bo pierwsza rzecza jaka sie robi przed uzyciem czegokolwiek jesli sie nie jest w temacie to przeczytanie readme .. a tam pisze jakie grafy chodza a jakie nie pozatym LOL jakbys nie wiedizal to znaczy LOTS OF LAUGH czyli ubaw po pachy po polsku (UPP). Mamy ubaw i to wyrazamy :) PS: @ Wojs .. twoj nowy avatar to raczej na podryw a nie dla forum dal facetów głównie :P (no offence) Albo RTFM :lol: :lol: :lol: Co w wolnym tlumaczeniu znaczy :) Read The Fucking Manual Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 DX 9.0c & Omega Drv 2576_7z_(Cat. 4.9): 3DMark Score: 2165 GT1 - 9.5 fps GT2 - 6.1 fps GT3 - 11.1 fps CPU Score: 3068 CPU T1 - 1.5 CPU T2 - 2.8 :roll: Chyba jeszcze powalczę :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoThAn Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 no tak czyli co mam za wolny procesor a jak bym go puscil na 11x200 pomoglo by? kurcze fajny ten 3d mark 05 widze po obrazkach :) i chcial bym go uruchomic a tak szczerze. hee to gupie pytanie puzniej wieczorem sam sie domyslilem ze moj gf przeciez nie kmini direct'a 9 narazie LoL'y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 no tak czyli co mam za wolny procesor a jak bym go puscil na 11x200 pomoglo by? kurcze fajny ten 3d mark 05 widze po obrazkach :) i chcial bym go uruchomic a tak szczerze. hee to gupie pytanie puzniej wieczorem sam sie domyslilem ze moj gf przeciez nie kmini direct'a 9 narazie LoL'yNIE no facet wez przeczytaj readme od 3DMarka05 ze zrozumieniem!!! TWOJA KARTA NIE WSPIERA SPRZETOWO BIBLIOTEK DX 9.0!!! KAPUJESZ??? INACZEJ!!! Nie ma takiej mozliwosci, aby odpalic tego benchmarka na karcie nie wspierajacej DX 9.0 SPRZETOWO!!! RTFM!!!! DO diaska!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 3DMark05 powalił mnie swoję płynnością. Nawet TURBO na obudowie włączać nie musiałem. Solidna robota, wreszcie jakiś benchmark co wszystkim idealnie chodzi... :twisted: A poważnie. Ładny to on jest. Ten "świetlik" lecący przez las, seria z Miniguna siekąca po obrońcach Proxyconu, mniam. Na razie zdąrzyłem jedynie odpalić na grafie default (325/620): 2304 Zobaczymy co będzie przy OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 heh widze , ze macci szaleje . Najpierw zrobil swoim X800XT PE (806/648 :sick:) rekord w 3dm03 a teraz zaszalal w 3dm05 :/ 8250 to o 1000pkt wiecej niz zrobila NV z dwoma 6800Ultra w SLI :/ LOL jak to mozliwe ? Cos mi tu optymalizacjami smierdzi :lol: Tylko ciekaw jestem 2 rzeczy. 1. Jak na 6800ultra sli wyszło ~7200 jak jeden 6800 ultra robi ~6700(wyniki na orbie). Wyników SLI jakoś tam nie widze. 2. Ciekawe są nowe stery ati o których wszedzie piszą ze są nastawione głównie na 3dmarka i dosc ciekawy jest nagły wzrost wydajnosci w porównaniu z poprzednimi wersjami. Futuremark ponoc potwierdzil to, ze te starsze sterowniki mialy blad tzn. karta nie wykorzystywala calej pamieci ram, ale ponoc te to zmienily :) A niestety GF na nowszych sterach mial troche nizsze wyniki niz na starszych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 w image quality masz mozliwosc wurenderowania sekwencji bmp z danego testu .. zrzucasz do bmp masz np kolo 3100 z testu pierwszego i to odpowiada predkosci 30klatek/s łączysz to za pomoca softy np tego co podalem tam wczesniej TMPGEnc i masz film .. mozesz skompresowac od razu albo zrobic normalny avi ( za 3gb :) ) a potem czyms potraktowac osobno :D p.s: rozne dziwne foty nago albo w reczniku wam podaruje :P .. tamto z racji rozmiaru to itak nic nie widac :P Dzięki! Działa super. Renderuję sobie 800x600x4AAX8AF :) Teraz kompresuję :) PS. Jak, to z racji "rozmiaru" nic nie widać :lol: Mozna to opacznie zroumieć, Chaos! NO OFFENCE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19r20 Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 hmm dzis rano ściągnołem wieczorem odpale biorąc pod uwagę że karte mam podkręconą na 370/340 to z 2300 może wyciągnę zobaczymy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Przyznam szczerze, ze screeny powalily mnie. Niektore lokacjie przedstawione na nich jak i grafika sa na genialnym poziomie. Zastanawia mnie tylko jedno. Po co ? Nawet 3dm2k3 nie odzwierdziedla wydajnosci w grach po dzis dzien, a co dopiero taki 3dm2k5. Mam nadzieje, ze zdrowo podchodzicie do tematu. Chciaz juz widzialem komentarze typu "dobrze, ze zdazylem zmienic mojego R 8500" i to mnie martwi. Rozumiem jakiegos malolata niedowartosciowanego z kieszonkowym wiekszym niz moja wyplata ale uczestnicy tego forum powinni wiedziec co liczy sie naprawde. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Przyznam szczerze, ze screeny powalily mnie. Niektore lokacjie przedstawione na nich jak i grafika sa na genialnym poziomie. Zastanawia mnie tylko jedno. Po co ? Nawet 3dm2k3 nie odzwierdziedla wydajnosci w grach po dzis dzien, a co dopiero taki 3dm2k5. Mam nadzieje, ze zdrowo podchodzicie do tematu. Chciaz juz widzialem komentarze typu "dobrze, ze zdazylem zmienic mojego R 8500" i to mnie martwi. Rozumiem jakiegos malolata niedowartosciowanego z kieszonkowym wiekszym niz moja wyplata ale uczestnicy tego forum powinni wiedziec co liczy sie naprawde. Jestem osobą, która od początku lat '90 fascynuje się dążeniem do realizmu w grafice komputerowej, więc według mnie i tak jesteśmy jescze dość daleko od fotorealizmu! Tak więc jest to ewolucja w DOBRA STRONĘ, a, że infrastruktura nie nadąża, to nie jest niczyja wina! Jestem ZA POSTĘPEM! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuneReK Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 Ten benchmark to jakis walek.... :arrow: 344 punkty na: Athlon 2400+, 512DDR (asynchro fsb200), GF FX5600 - wszystko bez OC :arrow: 404 punty na: Athlon 2400+@2333MHz (13,5x173), 512 synchro@173mhz, GF FX 5600@385/664 Bez komentarza..... P.S Nie wiecie kiedy nVidia napisze stery pod Marka05 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 TuneReK Widac kunszt NVIDIi :lol: w pracach nad sterownikami i sprzetem :D HEHEHE ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...