monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam problem z moim bartonkiem 2500+. Gdy zmieniam fsb na 179 wszystko chodzi cacy i stabilnie :D lecz gdy zmieniam na 189 juz nie. Komputer po prostu nie chce wstac! Co moze byc tego przyczyna?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Plyta glowna msi k7n2 delta-l, wentylator thermaltake volcano 12, zasilacz tracer 450W czego jeszcze wymagac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zasilacz do kitu wymien na Modecoma 350gt lub Chiefteca 360 :-) dalej napisz cały swoj sprzet jaki masz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zasilacz do kitu wymien na Modecoma 350gt lub Chiefteca 360 :-) dalej napisz cały swoj sprzet jaki masz :-)jak to do kitu dopiero co nowy nie jest njgorszy napiecia trzyma dobrze. plyta msi k7n2 delta-l, barton 2500+, thermaltake volcano 12, pamiatki geil pc3200 2.5, geforce 3powerpack gainwarda. dalej co o tym sadzisz :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archimonde Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zgadzam się z xxx, że to zasilacz p.s.proc to normalny barton czy barton mobile? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 wrzuć od razu FSB 200 i zwiększ v-core na procku o 0,05v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 to normalny barton :( kucyk a ty co sadzisz o zasilaczu. bo ten zasilacz jest calkiem dobry wydajnosc ma wporzo i napiecia trzyma dobrze :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 a czym mierzyłeś napięcia? miernikiem? Zreszta z tego co wiem Tracer to shit...naklejka 450watt a moze ma 200... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 a czym mierzyłeś napięcia? miernikiem? Zreszta z tego co wiem Tracer to shit...naklejka 450watt a moze ma 200... :lol: nie msi ma dobre mierniki w kazdym razie zamykam temat specjalne podziekowania dla kucyka chodzi ladnie na 3200 z napieciem :( wahajacym sie od 1.74 do 1.78 :( ale wszystko jest good full stable po prime ma 48st :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 nie ma co kombinować z fsb 179, 182 itp itd, od razu walić na 200 i wyżej :twisted: co do zasiłki to bez przesady - spokojnie to pociągnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 kucyk powiedz mi jeszcze jakie powinny byc maksymalne wachania na vcore?? bo jak robie na fsb 200 i 1.70v to mi sie wacha od 1.72 do 1.78. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Tylko w przyszłości nie wsadzaj przy tym zasilaczu GeForca 6800 lub Radeona X800 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 powiedzcie mi jeszcze jakie powinny byc maksymalne wachania na vcore?? bo jak robie na fsb 200 i 1.70v to mi sie wacha od 1.72 do 1.78. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 i jak mozna je wyeliminowac nie wymieniajac zadnego z podzespolow????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketjow20 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Hm Ja też mam male pytanko. Dzisiaj zabrałem się za podkrecanie :)) Moje 1 w życiu. Mojego Barthonka 2500+ Zrobiłem na 2.04 GHz . Tyle że podrodze wystąpił 1 problem. Gdy FSB podkręciłem o 10 MHz wszystko było ok, ale gdy dałem mu kolejne 9 komp nie chciał wystartować. Już się przestraszyłem i poszedłem na fajke, ale wchodze do chaty i widze ojca że siedzi przy kompie i wszystko gra. Co mogło być tego przyczyną? Teraz chodzi wszystko ok. Acha i 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketjow20 Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 Hm Ja też mam male pytanko. Dzisiaj zabrałem się za podkrecanie :)) Moje 1 w życiu. Mojego Barthonka 2500+ Zrobiłem na 2.04 GHz . Tyle że podrodze wystąpił 1 problem. Gdy FSB podkręciłem o 10 MHz wszystko było ok, ale gdy dałem mu kolejne 9 komp nie chciał wystartować. Już się przestraszyłem i poszedłem na fajke, ale wchodze do chaty i widze ojca że siedzi przy kompie i wszystko gra. Co mogło być tego przyczyną? Teraz chodzi wszystko ok. Acha i 2 pytanko jak moge dobrze sprawdzić jaki mam zasilacz? Z tyłu pisze tylko AC 230V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 to sprawdz z boku, otworz bude i jak sie patrzy na plyte glowna i widzi procesor nizej karte grafoczna to z tej strony powinna byc nalepka na zasilce. jak nie ma to sprawdz z 2 strony, ewentualnie na gorze. a jak nic nie ma, to znaczy ze sie chinczyki nawet nazwa nie chcialy pochwalic i lepiej zmien zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 9 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2004 powiedzcie mi jeszcze jakie powinny byc maksymalne wachania na vcore?? bo jak robie na fsb 200 i 1.70v to mi sie wacha od 1.72 do 1.78. +/- 5%. Widać musisz miec cos takiego w płycie g. , ze sam dopasowuje ci napiecie. Jednak moge sie bardzo mylic. JEdnym słlowem: WYMIEN TRACKA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...