t100 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam Mam problemy z dojsciem do portu szeregowego com1. Myslalem ze formatowanie cos pomoze, ale port niedziala. Chociaz w menagerze urzadzen pisze ze wszystko dziala poprawnie i jest wszystko zainstalowane. Dla informacji podam ze mam plyte glowna Asrock P4145D. Dodam jeszcze ze tydzien temu COM1 dzialal bez problemu. Przestal dzialac podczas prob instalacji softu do dekodera Cyfry + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Wydaje mi się że skoro format nie pomógł a co za tym idzie ponowna instalacja systemu to port może być wyłączony w biosie. Sprawdz kabel i użądzenie które do niego podłączasz może port jest ok a wysypał się kabel ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t100 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 kabel musi byc OK bo neidziala ani od dekodera, ani od telefonow... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Czyli jest wyłączony albo uszkodzony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t100 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no dobra a kto wie jak do biosu wejsc - del niedziala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredziu Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Może F2 ??? U mnie na AsRocku przynajmniej do biosu wchodzi się na F2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t100 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 tak F2 albo F1 naciskalem obydwa naraz :P tez mam asrocka. tera nastepne pytanie - gdzie w biosie szukac informacji o COM! ?? aha i czy zasilacz codegen 300 W moze miec z tym cos wspolnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 tera nastepne pytanie - gdzie w biosie szukac informacji o COM! ?? Szukaj zakładki w stylu "Integrated Perhipherials" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t100 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 znalazlem taka zakladke i sa tam nastepujace opcje: OnBoard FDC- auto OnBoard Serial Port- auto OnBoard Infrared Port- Disabled OnBoard Parallel Port- auto Parallel Port Mode- ECP+EPP EPP Version - 1,9 Parallel Port IRQ- auto Parallel Port DMA Channel- auto OnBoard Midi Port- disabled Midi IRQ Select- 5 OnBoard Game Port- 200H OnBoard IDE- Both OnBoard LAN- disabled OnBoard AC'97 Audio - Auto Te co sa na szarym kolorze to sa pomijane i niemozna ich zaznaczyc... ktore z nich okresla COM1 bo niemam zielonego pojecia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 --- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t100 Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 no moze po temacie ale tak gdyby kogos interesowalo : mialem zepsuta plyte glowna i dalem do napray (do sklepu >ze sklepu w swinoujsciu do szczecina>ze szczecina do wroclawia) stwierdzili ze mam zepsuta plyte glowna efekt: mam nowa plytke glowna po 2 tygodniach, zaplacilem jedynie za koszty przesylki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...