Menphis Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Właśnie takowa posiadam w moim układzie .. Jest bardzo duza .. wielkosci bocznej "scianki" komputera mniej wiecej ... Wszyscy urzywaja nagrzewnic .. Od Kadeta ... I teraz moje pytanie jakie sa róznice w budowie tych konstrukcji. Moze chłodnica ta samochodowa ma wieksze przeloty w srodku od nagrzewnicy i tym samym jest mniej skuteczna .. Moze nagrzewnica trzyma wode i tym samym lepiej ja schładza. Bo tak miedzy bogiem a prawda to chłodnica jest przytosowana do temperatur ... 90 140 stopni ... Prosze o wypowiedz !! i porównanie .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Czy przypadkiem wloty nie są znacznieeee wieksze? Nie ma znaczenia czy pracuje przy 90 czy 19 stopniach i tak odprowadza ciepło. Tylko ma też znacznieee większe opory i przydała by się Mocna (duże M celowo) pompka żeby to pociągnąć. Nie wspomionając o odpowietrzaniu trwało by ze dwa dni ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Odpowietrzanie pare dni !!! dwa dni !!! Może by sie jakieś zdjęcia przydały rozmieszczenie finów ogólny widok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Własnie jakieś fotka prosimy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 powiedz czy duza roznica jest w ksztalcie finow bo u mnie w duzym fiacie sa takie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayler Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 powiedz czy duza roznica jest w ksztalcie finow bo u mnie w duzym fiacie sa takie (>>nie da sie posta skasowac , sorry<<) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zmien post nr.2 - żeby dwóch zdjęć ni było... Hmm.... ja mam dwie nagrzewnice od owego fiata i.... Jedna jest taka jak tayler pokazał... Natomiast druga ma stalowe finy, które sa proste i idą pionowo ( na tej na zdjęciu idą poziomo... ) Może jutro zapodam foty.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Menphis Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 powiedz czy duza roznica jest w ksztalcie finow bo u mnie w duzym fiacie sa takie Identyczne ... sa w mojej chłodnicy .... a moim zdaniem tak chłodnica ma duzo mniejsze opory przepływu od kadeta ... dlatego ze wlot i wylot sa bardzo duze i w zwiazku z tym taka duza iloisc wodu chłodnica musi przez siebie przepuscic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...