Skocz do zawartości
wierzba2004

AMD athlon 1700+ Ile moge ?!!

Rekomendowane odpowiedzi

Bo ja wiem , jakies 100 pln.l A tak serio to sam musisz sprawdzic. Mało jest jasnowidzow na forum.

jakie sto? :roll: ja sie przymierzam do sprzedania swojego 2000 i ceny na allegro to koło 200zł 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon XP 2000+ Thoroughbred nowka kosztuje ok 250. a on ma 1700+ i to Palmino. AMD Duron 1600 MHz (Applebred) kosztuje 180 , wiem ze to duron ale 12x133 . Za Thoroughbreda z dobrej serii moze i by wyciagna ze 150-160 ale za palmino 120 to max.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile spece z PC Format nie kłamią możesz z niego zrobić 2500XP (nie wiem jaką rzecziwistą częstotliwość taktowania ma 2k5 ale na bank więcej niż 1600 :D) - tylko oczywiście musisz zapodać jakąs MegaChłodziarę. (tam chyba jeszcze był artykuł - na pcformat.com.pl - o przetaktowaniu 1700 na 3000 ale nie powiem Ci czy to żarty, bo nie znam kogoś kto by tego spróbował).

Ja osobiście bawiłem się 1700 i ją zjarałem :D nie założyłem pasty pod chłodziarą.... cYa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile spece z PC Format nie kłamią możesz z niego zrobić 2500XP (nie wiem jaką rzecziwistą częstotliwość taktowania ma 2k5 ale na bank więcej niż 1600 ) - tylko oczywiście musisz zapodać jakąs MegaChłodziarę. (tam chyba jeszcze był artykuł - na pcformat.com.pl - o przetaktowaniu 1700 na 3000 ale nie powiem Ci czy to żarty, bo nie znam kogoś kto by tego spróbował).  

Ja osobiście bawiłem się 1700 i ją zjarałem  nie założyłem pasty pod chłodziarą.... cYa

boshe...

no comment

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AMD Athlon XP 2000+ Thoroughbred nowka kosztuje ok 250. a on ma 1700+ i to Palmino. AMD Duron 1600 MHz (Applebred) kosztuje 180 , wiem ze to duron ale 12x133 . Za Thoroughbreda z dobrej serii moze i by wyciagna ze 150-160 ale za palmino 120 to max.

ciekawe zwłaszcza że na dniach skończyła sie aukcja na której koleś sprzedawał hurtowo palomino 2000xp używane za 240ziko, i ludzie to kupywali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektórzy nie mogą zamienić durona na thoroughbreda, ale na palomino tak. Jak płyta nie supportuje nic nie poradzisz, oprócz wymiany samej płyty, ale tu koszt operacji mocno się zwiększa (płyta + procek, zamiast tylko procek). Wykorzystują to sprzedawcy i dlatego ceny palomino są jakie są, tak samo jest z sdram...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi