reed Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Bo murwajegowkadź jurop junin tak każe i hu.... penis :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 no a juz sie fajnio zapowiadało (neo 2 razy szybsze limity mi nie przeszkadzały ) a tu te S!#!# znow kreca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Pozostaje jedynie wierzyc w to, ze ten nasz z a j e b i s t y monopolista obnizy ceny na tyle, ze po dodaniu nowego podatku ceny pozostana niezmienione. Ale to sa chyba niestety tylko mazenia... :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 jurop junion mowi o stawce podstawowej a to ze u nas wynosi ona 22% to nie ich problem, poza tym teraz jest zwolnienie z vatu co wcale nie jest korzystne dla posredniczacych nam isp -ow .... zreszta pewnie w tym topicu jak zwykle wypowiedza sie znow najglosniej ci ktorzy nie maja pojecia o vacie .. no ale spoko ;) jak macie umowy na brutto to nie ma sie czym przejmowac... zreszta nie tylko vat podraza net .. sam w sobie jest u nas drogi no to chyba tyle mozna napisac na tem wyswiechtany temat ;) ahoj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 obniżą ceny i jeszcze dorzucą jakiś limicik, tym razem na upload :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 imo powinni zwiekszyc jeszcze przepustowoc do 2mbit i limit danych dac do 1gb a na upload do 500mb zeby nikt niegdzie nie mogl warezu uploadowac :-P polska to dziwny kraj, caly czas dzieja sie w nim jakies cuda :lol: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Robi sie dosyc ciekawie. I do tego tepsa zaczyna swoje przekrety: http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/biuro/...ow.php?mid=1491 Fajnie ze ktos przejdzie na ich propozycje, pelna ograniczen ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Kiedy u Nas będzie normalnie? Na Ch*** było tak kombinować i chwalić się 0% Vat na net`a :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 szlag mnie trafił, przez tych dupków europejskich rachunek wzrosnie o dyche :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ku..wa mać jasna :evil: :evil: :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 n/c idots... idiots... idiots... kiedy ten NET bedzie taki jaki byc juz powinien dawnoooo... tani i szybki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu "lokalnych sieci" (do takich rozwiazań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii). Co ma penis do wiatraka ? Jakim cudem ograniczenie transferu ma zapobiec tworzeniu sieci lokalnych ? Dla mnie to jest śmieszne :| Po co komu 1 MBit skoro ma ograniczenie na 15GB, dla mnie bezsens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu "lokalnych sieci" (do takich rozwiazań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii). Co ma penis do wiatraka ? Jakim cudem ograniczenie transferu ma zapobiec tworzeniu sieci lokalnych ? Dla mnie to jest śmieszne :| Po co komu 1 MBit skoro ma ograniczenie na 15GB, dla mnie bezsens... Chyba jednak ma. Wszystkie te sieci szlag trafi, nikt nie bedzie chcial byc w takiej sieci. Albo zmienia NEO na DSL albo zmienia dostawce netu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu "lokalnych sieci" (do takich rozwiazań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii). Co ma penis do wiatraka ? Jakim cudem ograniczenie transferu ma zapobiec tworzeniu sieci lokalnych ? Dla mnie to jest śmieszne :| Po co komu 1 MBit skoro ma ograniczenie na 15GB, dla mnie bezsens... Z całym szcunkiem Nexer, ale niektórzy tylko surfują, mailują i ściągają stery itp soft (free) serio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 badań ruchu wynika, że limity te nie przeszkodzą internautom w swobodnym korzystaniu z zasobów sieci, zapobiegną natomiast sprzecznemu z regulaminem neostrady tp tworzeniu "lokalnych sieci" (do takich rozwiazań dedykowana jest usługa dostęp do Internetu DSL, oparta na tej samej technologii). Co ma penis do wiatraka ? Jakim cudem ograniczenie transferu ma zapobiec tworzeniu sieci lokalnych ? Dla mnie to jest śmieszne :| Po co komu 1 MBit skoro ma ograniczenie na 15GB, dla mnie bezsens... Z całym szcunkiem Nexer, ale niektórzy tylko surfują, mailują i ściągają stery itp soft (free) serio. Reed z wielkim szacunkiem ;) ale "NIEKTÓRZY" --> tak powinno być napisane ..ehhh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Ok tylko chodzi mi o to, że ten limit nie odstrasza ludzi którzy chcą sobie podzielić neo na kilka osób. Aktualnie limit 5GB na neo320(czy 128 nie pamiętam) nie odstraszył kumpli którzy chcą sobie założyć neta i podzielić. Nie wnikam w ich logike bo ta jest n/c : "Podziele sobie z kumplem neoX(x=320/128) i będziemy grać, www, p2p" + do tego myśleli że jeśli jest limit 5gb to on się "zwiększy" do 10gb na 2 osoby (pomijam fakt że w regul. wyraźnie pisze o zabranianiu dzielenia łącza)... Ale i tak - po co komu >100 KB/s do ogląania www, mail, nawet driverów ? Przecież oczywiste jest że jak ktoś ma >100 KB/s priv (nie mylić z firma/uczelnia/sieć osiedlowa) i mieszka w polsce to napewno nie zaprzestaje na ściąganiu driverów... (:>) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Rząd mówi że będzie starałsie żeby ceny dostępu do netu nie wzrosły, ciekawe jak w praktyce im to wyjdzie :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 To ja mam pytanie dla jakiegoś znawcy: Czy TPsa może zmienić ceny NEO - przy umowie na czas określony. Czyli jak teraz płace te 59zł to np. za miesiąc bede musiał placić 70zł? reed - dla takich ludzi wystarczy przecież NEO 128... Po co im takie szybki łącze do przegladania storn? A mi by się przydało... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 reed masz racje ale to faktycznie niektorzy, ale po co komus kto sciaga tylko soft www itp 1mbit ? prawda jest taka ze 1mbit jest poto zeby mu sie szybcie pliki sciagaly i taka jest prawda. a tu limit ktory ozna wykorzystac w 1dzien :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meynard Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Kiedy u Nas będzie normalnie? Na Ch*** było tak kombinować i chwalić się 0% Vat na net`a :/Wlasnie o to chodzilo ze nie mamy zerowej stawki wat na internet a bylismy z niej zwolnieni gdyby bylo 0% to wszystko by bylo OK. A tak mamy ustawe niezgodna z UE najgorsze jest to ze juz kiedy powstawala byla niezgodna ale polskich politykow to walilo i teraz mamy to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 kurcze po co ci waleni politycy zmieniaja te ustawy wiedzac ze i tak bedzie zla. Toz to marnowanie naszych pieniedzy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 kurcze po co ci waleni politycy zmieniaja te ustawy wiedzac ze i tak bedzie zla. Toz to marnowanie naszych pieniedzy. Chyba sam sobie odpowiedziałeś :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Chyba i rządowi i tpsa było potrzebne ostre dofinansowanie. Nałapali klientów - każdy oczywiście z umową na rok - i wystarczy teraz wprowadzić vacik. Nikt nie zerwie umowy, bo się nie opłaci. Zarabia ostro i tepsa i budżet - proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 A ja nie mam TP i mnie nie dotycza limity.. Zobaczymy jak ze wzrostem abonamentu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dlugi_a Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 czesc ISP na tym nie straci, bo beda mogli w koncu wliczyc w koszty zakup sprzetu wiec pewnie obniza troche ceny netto i nie wyjdzie duzo drozej za net alez jestem optymista, co nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 dlugi_a : Szczerze watpie w to, ze jeszcze obniza koszty ;p, nie ten kraj :). Jak to ostatnio mowili w TV: w Polsce jedynie potanial ... alkohol ... yeee jak fajnie, ide po flache bede zywic tym rodzinke ... po prostu 'jak sie ciesze' :/ Odnoscie tych ograniczen tepsy... to moga sobie je wprowadzac na najnizszych predkosciach... bo takie lacza sa do odbierania poczty i ogladania stron. Ale 1Mbit to jest od zasysania plikow ... przeciez Neo+ to multimedialne lacze ... buahah z ograniczeniami ... jeszcze ta predkosc uploadu ... Na szczescie ja dziekuje za 2 m-ce naszemu monopoliscie i przesiadam sie na duuuzo lepsze lacze za podobna cene. Wreszcie sie uwolnie od nich .... po tyluu latach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djjaku Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ja to ujme tak: mamy neo 640 na 5 osób i są miesiące, że schodzi ze 10 gb to sciąga jedna osoba, więc nie wiem jak można sobie poradzić z 15 gb :/ a co do vatu to wogóle nie ma się co wypowiadać bo według mnie tpsa po prostu czuje władze i robi sobie co chce bo w wielu miejscach nie ma innych możliwości niż tepsa i oni to wykorzystują i tłumaczenie unią jest beznadziejne IMO. zamiast zostawić powiedzmy te 640 kb/s ale obniżyc np cene do 99 PLN, to nie, lepiej zwiększyć prędkość a przy okazji dowalić jakiś HAK (to już nie haczyk a HAK) :S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ja proponuje podlozyc BOMBE w sejmie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 jurop junion mowi o stawce podstawowej a to ze u nas wynosi ona 22% to nie ich problem, poza tym teraz jest zwolnienie z vatu co wcale nie jest korzystne dla posredniczacych nam isp -ow .... zreszta pewnie w tym topicu jak zwykle wypowiedza sie znow najglosniej ci ktorzy nie maja pojecia o vacie .. no ale spoko ;) jak macie umowy na brutto to nie ma sie czym przejmowac... zreszta nie tylko vat podraza net .. sam w sobie jest u nas drogi no to chyba tyle mozna napisac na tem wyswiechtany temat ;) ahoj No nie wiem czemu przy brutto nie ma się czym przejmować? Przecież jeśli teraz był na 0 (lub zwolniony) to klient indiwidualny zostanie bezpośrednio obciążony owym vatem. A co do zwolnienia to oczywiście masz rację - zdecydowanie lepiej być na 0 % niż na zwolnieniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ja proponuje podlozyc BOMBE w sejmie :)jestem za ! moze to by cos pomoglo wreszcie. bo tym wszystkim idiota w sejmie to juz sie chyba w [gluteus maximus]ch poprzewracalo :evil: :evil: :evil: :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GreeN_DG Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 dzisiaj obejżałem wreszcie Fahrenheit 9/11 .. i normalnie to widziałem przed oczami afere z tepsą ( Tephrenheit 22 ) ehh.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...