MikeMan Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Jeju pojedynek JA vs. Maxtor 80GB 8MB Cache SATA, 0:1 dla dysku :( Ja nie wiem,mam płytę Leadtek Winfast K7NCR18G PRO2 i najnowszy bios,kontroler SATA Silicon Image 3112. Podłączam dysk do kompa nie wyjmując zwykłej 40 i... Silicon go wykrywa Maxtor 80GB SATA.Ale włączam XP i tam tego dysku nie ma... Więc ściągam program formatujący Maxtora MaxBlast 3... Tworzę 2 partycje NTFS jedną 20GB a drugą ok 58GB.Włączam XP i dyski są nawet coś skopiowałem na próbę...Jeszcze je sformatowałem w windowsie na wszelki wypadek...Chcę zainstalować nowy system na tej 80 ale w trakcie instalacji wyskakuje mi że nie ma dysków podłączonych do tego komputera... :( I tak w kółko.... Miał ktoś coś takiego?? Co jest?Wina dysku? POprostu:POMOCY!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Nacisnij f6 przy instalacji xp, a potem zapodaj dyskietke ze sterownikami do kontrolera Silicon Image. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kenji Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 sprobuj podczas instalacji, zaraz po odpleniu instalatora wrzucic dyskietke ze sterami do kontrolera sata. na dole pojawi sie napis jaki klawisz wcisnac jezeli chcesz zainstalowac kontroler (juz sam nie pamietam). po tym dysk powinien ci sie pojawic dalej przy instalacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MikeMan Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Aha ok.Ale o stery z plyty od plyty glownej chodzi?? Mam je(stery SATA) nagrac na dyskietke i tam zalaczyc? Jezeli dobrze zrozumialem... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biolog Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Hihi! Co ja się z barką mojej ukochanej narąbałem! SiliconImage SATA driver na dyskietkę. Jak się uruchomi instalator, to wrzucasz dyskietkę i kiedy ci pokaże, że "zainstaluj driver scsi innej firmy, to wduszasz F6 i po problemie! Dobrze Ci chłopaki napisali! Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...