Skocz do zawartości
Lisek

Dopadłem Zalman'a ZM80-HP (Heatpipe)

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dotarła do mnie paczka (z DiscoTECH'u) zawierająca cooler na kartę graficzną Zalman ZM80-HP (Heatpipe). Prócz tego przyjechał coolerek przypominający gramofon o oznaczeniu CNPS5700D-Cu dla Pentium4 :)

> http://www.zalman.co.kr/product/cnps5700d.htm

> http://www.zalman.co.kr/product/zm50-hp.htm

Niestety tylko w tym dziwnym języku :(

Właśnie się męcze z ZM80-HP. Bo teraz złożyłem i okazało się, że karta nie mieści się do obudowy :) hehe... trzeba ten drut nieco bardziej wsunąć, bo o dysk zahacza.... ehh kupa roboty :) zaraz zrobie to od początku, bo już wiem o co biegnie przynajmniej :) Ale ze składaniem tego to przegięcie... hehehe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za to ten kloszz na procka, ze zdjęcia wygląda komicznie...

Fajne, szkoda tylko, że jedynie użyteczne przy wiatrakach wyciągających powietrze z procka, a przecież większość zasysa. Można by odwrócić bieg, ale trzebaby w całym kompie zmieniać... kicha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to nie będzie drogie.

Są dwie wersje tego zalmana na grafike mniejsza będzie kosztować podobno koło 80-90zł i większa za około 150.

ktos kto kupuje grafe za max 500zl to nawet tego nie bedzie potrzebowal a jak ma grafe za 1000 i wiecej to 10% ceny grafy nie jest tak duzym wydakiem, dziku ma to jusz w testach i twierdzi ze jest lepsze niz standardowe coolery na gf4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, zapodałem na grafike - ta druga strona na prawdę się nieźle grzeje! chociaż nie dotyka GPU! Tylko ta rurka :) Zaraz zmierze temperatury... juz mam :-)

- "plecy" karty graficznej - 37'C

- "brzuch" karty graficznej - 42,5'C

- temperatura otoczenia - 25,3'C

Te dwa pierwsze to temperatury radiatorów... Karta to Gainward GF3 Ti/450 GS @ 233/500MHz w 3DMarku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...