Mr_Crow Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Mam nastepujacy problem. Zainstalowalem chlodzenie wodne wszystko posprawdzalem zero przecieków itp. , wlaczylem kompa i nic nic sie nie pojawilo- komp nie wstal. Zresetowalem bios zworka wlaczylem monitor sie zaswiecił i zgasl. Zmienilem spowrotem chlodzenie na na standardowy wiatraczek reset biosu i wstalo z podstwowymi ustawieniami ustwalilem wszystko jak trzeba i po restarcie nie wstal. Rest biosu zworka i znowu ustawienia tylko ze tym razem przy ustawianiu szyny komp mi sie wylaczyl - monitor zgasl i zero reakcji wiec znowu czyszczenie biosu -wstal ale tym razem zawiesil sie juz na etapie wybierania opcji z menu glownego. Co sie moglo stac ? Procesor nie wygladal na uszkodzony przy zakladaniu radiatora jadro chyba nie ukruszone. Moze cos sie z plyta stalo przy zakladaniu zapinki na socket - pod blok wodny - wymagalo to uzycia znacznej sily. Prosze o jak najszybsza pomoc - z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 sprawdz proca na innej mobo i dokładnie obejrzyj soceta i jego okolice moze jakas sciezka jest naruszona albo cos takiego ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domel55 Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 moze jakis konflikt ze plyta nie czuje obrotow wentylatora?? zalącz wodne i wepnij wiatrak do gniazda FAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monry Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 moze byc tak ze bios masz zrypany sprobuj go uaktualnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Popieram wypowiedź poprzedniego kolegi... Płyta główna może nie rozpoznawać wiatraka na procesorze i tym samym nie chce omyłkowo dopuścić do spalenia sie procesora.... sprawdź czy koło procesora [ w miejscu gdzie coolera podłączasz] jest bodajże żółta zworka [ przypominam że ona może a nie musi być akurat w tym miejscu ] gdy ją wyjmiesz powinno sie wyłączyc zabezpieczenie .... Chociaz mówię to teoretycznie ...ponieważ u mnie w moim Asrocku k7vt2 nie działa nawet ta zworka ani cokolwiek co jest związane z uchronieniem procesora przed spalenie.... podejrzewam że producent umiescił te zworkę w mojej płycie tak na odpie### .....żebym sie kurna nie stresował :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Crow Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Dzieki za wszystkie porady. Udało mi sie dojsc co sie stało. Kiedy postanowiłem sprawdzic procka na na innej płycie okazało sie ze z roztargnienia zle załozyłem cooper shim'a i zrobiło mi małe zwarcie. Wszystko dobrze sie skonczyło bo kiedy załozyłem wodne bez problemu podkreciłem procka 2500@3000 wszystko działa stabilnie i z temp max 44 st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...