Jump to content
przeciwnik

ZA NIC W ÅšWIECIE NIE MOGE USTAWIC FSB 200 NA ASUS A7V880

Recommended Posts

dzisiaj zakupiłem nową płyte główną ASUS A7V880 na chipsecie kt 880.

 

mam problem ponieważ nie moge ustawić FSB 200. przy FSB 166 komp się normalnie odpala. jak daje 200 to gaśnie monitor i światełko od dysku twardego się pali:(

 

pamięci mam kingston 400 CL 3.

 

prubowałem na jednej kości i to samo.

 

robilem tak że mnoznik dawałem 7 FSB 200 a pamięci na 266 i dalej to samo. nie pomaga zwiekszanie napięć na procu i pamieciach, najgorsze timingi itd :(

 

na mojej swietej pamięci EpoX 8rda 3+ wyciskałem z palcem w d... FSB 220 na tych samych pamięciach.

 

 

bios mam najnowszy, zasilacz chifteck 360. temperatury ponizej 40 stopni.

 

 

może gdzieś jest jakaś blokada w biosie dla pci i agp?

 

panowie co do jasnej ciaisnej moze być??

Share this post


Link to post
Share on other sites

ustawiałem AGP freqency synchro i asynchro, nic to nie pomaga. przy FSB 200 komp nie wstaje. jest 4 nad ranem a ja wciaż z tą płytą walcze. prubowałem już chyba wszystkiego :(

 

przedchwilą beta bios wgrałem i dalej to samo :(

 

 

to mój pierwszy i chyba ostatni ASUS. co to za plyta ze nie działa z FSB 200?

 

ona wogóle ma blokade pci i agp ?

 

moim zdaniem gdyby nawet nie miała blokady to dzielnik przy fsb 200 się załancza ( dla pewności dawałem fsb 204)

 

chyba ze ta płyta nie ma dzielnika x6 ??

 

prosze pomózcie. straciłem ostatnią kase, a tu taka lipa :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tą samą płyte tylko nie wiem jak długo :twisted:

 

Mój barton więcej niż 185 nie startuje, przy 190 wykrywa mi raptora w biosie jako &^#&%#$#$ i system się nie ładuje, przy 200 to mi się win sypie tak, że trzeba na nowo instalować. Odechciało mi się oc na tej płycie.

 

Ale nie załamuj się :P Jeden chłopak z forum ma stabilnie na tej płycie fsb 210, i z 2500XP robił 2,6 ghz więc może nie jest tak źle :twisted:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tą samą płyte tylko nie wiem jak długo :twisted:  

 

Mój barton więcej niż 185 nie startuje, przy 190 wykrywa mi raptora w biosie jako &^#&%#$#$ i system się nie ładuje, przy 200 to mi się win sypie tak, że trzeba na nowo instalować. Odechciało mi się oc na tej płycie.

 

Ale nie załamuj się :P  Jeden chłopak z forum ma stabilnie na tej płycie fsb 210, i z 2500XP robił 2,6 ghz więc może nie jest tak źle :twisted:

dobra. pożyczyłem troche kasy i za małą doplatą wymieniłem ją dzisiaj na EpoXa 8rda3+. nigdy już nie kupie asusa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tą samą płyte tylko nie wiem jak długo :twisted: 

 

Mój barton więcej niż 185 nie startuje, przy 190 wykrywa mi raptora w biosie jako &^#&%#$#$ i system się nie ładuje, przy 200 to mi się win sypie tak, że trzeba na nowo instalować. Odechciało mi się oc na tej płycie.

 

Ale nie załamuj się :P  Jeden chłopak z forum ma stabilnie na tej płycie fsb 210, i z 2500XP robił 2,6 ghz więc może nie jest tak źle :twisted:

 

heheh to o mnie mowa :twisted: Blokada PCI/AGP jest,proponuje zwększyć napiećie na pamięicach ,i jechac FSB,najlpiej jak byś napsial co Ty tam ustawiles,ale kurde pozbyles się tej plytki już?U mnie ona póki co wymiata,moze ja mam jakis elitarnye egzemplarz 8O

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tą samą płyte tylko nie wiem jak długo :twisted: 

 

Mój barton więcej niż 185 nie startuje, przy 190 wykrywa mi raptora w biosie jako &^#&%#$#$ i system się nie ładuje, przy 200 to mi się win sypie tak, że trzeba na nowo instalować. Odechciało mi się oc na tej płycie.

 

Ale nie załamuj się :P  Jeden chłopak z forum ma stabilnie na tej płycie fsb 210, i z 2500XP robił 2,6 ghz więc może nie jest tak źle :twisted:

 

heheh to o mnie mowa :twisted: Blokada PCI/AGP jest,proponuje zwększyć napiećie na pamięicach ,i jechac FSB,najlpiej jak byś napsial co Ty tam ustawiles,ale kurde pozbyles się tej plytki już?U mnie ona póki co wymiata,moze ja mam jakis elitarnye egzemplarz 8O

 

zwiekszałem napiecia na pamięciach. dawałem pamieci asynchronicznnie. czyli fsb 200 a pamiątki na 133 lub 166. mówie ci działałem całą noc .

 

bios opanowałem w tym asusie do perfekcji. zwiekszałem napięcie na procu, i AGP. ustawiałem mnożnik jak najniższy i szyne 200 .

 

nic to nie dało. potem nawet wgrałem bete bios chyba numer 15 czy jakoś tak.

 

wymienilem rano Asusa na EpoXa i teraz moge dać fsb nawet 223. dalej pamiatki nie wytrzymują.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam tą samą płyte tylko nie wiem jak długo :twisted:

 

Mój barton więcej niż 185 nie startuje, przy 190 wykrywa mi raptora w biosie jako &^#&%#$#$ i system się nie ładuje, przy 200 to mi się win sypie tak, że trzeba na nowo instalować. Odechciało mi się oc na tej płycie.

 

Ale nie załamuj się :P Jeden chłopak z forum ma stabilnie na tej płycie fsb 210, i z 2500XP robił 2,6 ghz więc może nie jest tak źle :twisted:

 

heheh to o mnie mowa :twisted: Blokada PCI/AGP jest,proponuje zwększyć napiećie na pamięicach ,i jechac FSB,najlpiej jak byś napsial co Ty tam ustawiles,ale kurde pozbyles się tej plytki już?U mnie ona póki co wymiata,moze ja mam jakis elitarnye egzemplarz 8O

 

zwiekszałem napiecia na pamięciach. dawałem pamieci asynchronicznnie. czyli fsb 200 a pamiątki na 133 lub 166. mówie ci działałem całą noc .

 

bios opanowałem w tym asusie do perfekcji. zwiekszałem napięcie na procu, i AGP. ustawiałem mnożnik jak najniższy i szyne 200 .

 

nic to nie dało. potem nawet wgrałem bete bios chyba numer 15 czy jakoś tak.

 

wymienilem rano Asusa na EpoXa i teraz moge dać fsb nawet 223. dalej pamiatki nie wytrzymują.

 

niemozliwe wszystkie kingstony 400 ida minimum na 460 i wiecej wiec to nie pamieci zobacz czy ustawiles agp frequency na 66.i agresssive,albo timingi.pozdro 600

Share this post


Link to post
Share on other sites

niemozliwe wszystkie kingstony 400 ida minimum na 460 i wiecej wiec to nie pamieci zobacz czy ustawiles agp frequency na 66.i agresssive,albo timingi.pozdro 600

bardzo odwazne stwierdzenie (albo bardzo glupie ,bo odwage od glupoty oddziela cienka linia) :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Składałem na tym kompa parę dni temu. Sempron 2200+, 512MB Elixiry i co ciekawe płyta przy pierwszym włączeniu wstała sobie na FSB200 (a chyba powinna na 166 z tym procem...) i tak jej już zostawiłem bo chodzi stabilnie a z tych ramów dużo nie wycisnę pewnie. Wniosek z tego taki że - jak już ktoś wspomniał - trafił Ci się walnięty egzemplarz.

 

GenetiX: Z tymi ramami to niezły tekst walnąłeś. U kumpla na NF7-s w żaden sposób na 400 nawet nie chciały, a Ty mówisz że wszystkie na 460 chodzą...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tez mam ta plyte i na niej siedzi athlon 2500+ (barton), dzisiaj go puscilem lajtowo na 10x200 i chodzi spoko na 2800+ :) napiecie 1.65 :) co dziwne, seryjnie na 2500+ i napieciu na auto ustawionym, w biosie pokazuje mi 1,468v :roll: a jak juz ustawie mu 1,65 to asusprobe pokazuje 1,728. troche dziwne ale da sie z tym zyc:)

plytka fajna i stabilnie chodzi bo chodzil juz troche szybciej ten athlon na niej :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Składałem na tym kompa parę dni temu. Sempron 2200+, 512MB Elixiry i co ciekawe płyta przy pierwszym włączeniu wstała sobie na FSB200 (a chyba powinna na 166 z tym procem...) i tak jej już zostawiłem bo chodzi stabilnie a z tych ramów dużo nie wycisnę pewnie. Wniosek z tego taki że - jak już ktoś wspomniał - trafił Ci się walnięty egzemplarz.

 

GenetiX: Z tymi ramami to niezły tekst walnąłeś. U kumpla na NF7-s w żaden sposób na 400 nawet nie chciały, a Ty mówisz że wszystkie na 460 chodzą...

z sempronami roznie bywa...kumpel kupil zestaw w sklepie i u niego ten sempron chodzi od momentu zakupu na 133 (pewnie plyta rozpoznaje mu jako Athlona ktorym on jest...)....zadzwonie do niego niech przygotuje krate dobrych piw to mu podkrece na 166 :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

niemozliwe wszystkie kingstony 400 ida minimum na 460 i wiecej wiec to nie pamieci zobacz czy ustawiles agp frequency na 66.i agresssive,albo timingi.pozdro 600

bardzo odwazne stwierdzenie (albo bardzo glupie ,bo odwage od glupoty oddziela cienka linia) :P
hmmm kumpel ma kingstony 400 i na timingach 6-4-4-2.5 nie chciały ruszyc, a moje goodramy na 400mhz przy 4020202cl ruszały

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

lata i do końca skali (227)

na 227 kończy się regulacja w biosie ;-) u mnie 227 też działa ALE - muszę wtedy ustawić timingi na cl3 co w sumie daje kiepski efekt ;-)
PLL z pewnoscia moze wiecej ,wiec proponowalbym programik np. CPUFSB9 i spod windows jechac z fsb ,moze wyciagniesz calkiem niezla wartosc

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...


Aktualności

Artykuły



×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.