lewy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam Składam siostrze komputer,głównie do internetu i oglądania filmów, za mniejwięcej 1500zł . Co byście zmienili w tej konfiguracji : mobo : Epox 8KRAI (Via KT600) -------------249zł (wystarczy?) proc : AMD Duron 1800 MHz ---------------213zł (może barton??) grafa : GF2TI (mam ze starego koma,chyba że warto coś nowego kupić) twardy:Seagate B. 80GB 72 8MBSATA------310zł Seagate B. 160GB72 2MB ATA/100--400zł (który z dwóch?) Ram :TwinMos 512MB PC-400 CL 2.5-------382zł cooler :Spire WhisperRock IV------------------46zł obudowa : http://sklep.benchmark.pl/pelny_10498.html -110zł http://sklep.benchmark.pl/pelny_12349.html -138zł zasiłka:Chieftec 300W -----------139zł(najwyżej leciutko podkręce durnia) CD :co się bardziej tera opłaca:combo czy nagrywarke dvd? jaką? cena około do 1500zł 1.czym sie różni sata od 100/ata bo ...... niewiem.(pozatym że jak jedno droższe to chyba lepsze) :oops: 2.wiem ze pamiątki na ten zestaw są za dobre ale zamierzam zamienić je miejscami z kingstonami (512 333) z mojego kompa :twisted: 3.co do coolerków zupełnie niemam pojęcia ale komp ma pewnie będzie włączony przez noc więc musi być w miare cicho . 4.co do obudowy to zupełnie jestem zielony więc jakby kto dał jakieś linki to byłbym wdzieczny . fajnie by było gdyby obudowa była ładna, extra gdyby jeszcze miała w sobie dobrą zasiłkę (jakieś linki do stron z obudowami bez zasiłek w środku najlepiej), 5.czy dureń starczy, a może lepiej dać coś mocniejszego??? 6.Prosze o szybkie odpowiedzi bo jutro trza złożyć zamuwienie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Nie za bardzo kumam jak Ty to policzyłes... Mi bez CD-ROMU i grafy wyszła suma - 1987zł... Osobiście nie mam tego coolera ale podobno jest dośc głośny... Teraz bardziej opłaca się nagrywarka DVD - chociaż czy będziesz nagrywał DVD? Ja sam miałem taki wybór i padło na COMBO Sony'ego.... Co do procka - jezeli ma go używać siostra to po co coś lepszego? To samo o całym kompie - jeżeli nie bedzie go siostra do gier uzywała to po co się przejmujesz? Do czego silniejszy procek i karta graficzna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 przede wszystkim chodzi mi o wybór dysku twardego , konkretnego modelu combo/dvdrw , i coolera(cichego) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 zdecydowałem sie już,sprawa zamknięta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_HuBi_ Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 na co?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...