feluś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Cześć siemanko. Mam taki problem który wygląda następująco: jak ustawie na tym epoxie v-core 1,7vdo 1,8v i swojego t-breda 2000 na 2100 mhz to wszytsko git. Wystarczy jednak 100 mhz wyżej i zaczynają piszczeć cewki. Piszczenie tych cewek nie jest zależne od v-core tylko właśnie od oc procka. Chciałbym się dowiedzieć finalnie czy to winna zasiłki czy płyty. Rózne opinie już były na tym forum i sam nie wiem. Zasilacz to modecom 350 gtf+papst dość mocno już obciążony napięcia skaczą. I czy to jest przypadłośc tej płyty, że maksymalne realne v-core to 1,87-1,92 mimo że w biosie 2,0v coś nie halo tu chyba czy to może być przez zasiłkę.? I ostatnie już sprawa nie mam żadnego czujnika(dyndzla w sockecie czy to znaczy, że temperatura jest odczytywana z rdzenia bo po primie mam nawet 62 stopnie w stresie czy jest powód do obaw. Z góry dzięks za odp masa pytań bo i masa niejasności :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 niktt mi nie odpowie ślicznie proszę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ta plyta nie zaniza tak mocno v-core bardzo mozliwe ze to przez zasilke - sprawdzisz to sie dowiesz z cewkami dziwna sprawa bo to chyba pierwszy egzemplaz z taka przypadloscia dzyndla moze nie masz w sockecie ale masz takie czarne cuś i gdzies niewidoczny termistor - temp jest spod socketa a nie z diody ,poprostu czujnik jest inaczej skalibrowany Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 dzieki. pod tą zasiłkę podpięty jest proc, radek 9800se@pro 128 bit, 1x512 ram 1 cd-r, modem kablowy ta płyta i to wsoi to chyba za mało żeby taka zasiłka nie wyrabiała? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 z zasilaczami roznie bywa dziwi mnie jednak to piszczenie cewek i niskie v-core ;moze byc ze plyte jest uszkodzona ,ale w pierwszej kolejnosci sprawdzilbym na innym zasilaczu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...