dr.cox Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Witam wszystkich!Na początku opiszę mój sprzęt athlon 1700+ ECS k7s5a 512ram ddr 266mhz.Akurat zdarzyło się,że mam trochę kaski i ceny R 9800 są niezwykle kuszące takie dwa fakty razem skojarzone muszą podsunąć myśl kupuję!Właśnie czy takie combo tzn.moja płyta proc itd mają sens w połączeniu z szybkim radkiem?Czy stary system nie będzie przysłowiową kulą u nogi radka?Może wybrać słabszą kartę ale ją wpełni wykorzystać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2004 Niekręcony athlon 1700Xp na pewno mocno ograniczy możliwości karty. Mogę Ci zaproponować dwie opcje: 1. Kupujesz radeona 9600pro (jeżeli nie chcesz kręcić karty) lub radeona 9550 (jeżeli chcesz kręcić kartę), a reszta kasy zostaje w kieszeni. :) 2. Za pieniądze na radka + kasę ze sprzedaży starego sprzętu zmieniasz platformę na np. epox 8krai, athlon 2500XP, 512MB ddr 400, radeon 9600pro/radeon9550 (patrz wyżej). Taka konfiguracja powinna być co najmniej tak samo wydajna jak Twoja poprzednia po zakupie radeona 9800 hamowana przez wolny procek i słabą platformę. Ps. jest jeszcze jedna opcja - jeżeli Twój procek jest na jądrze thoroughbred, to nie trzeba go zmieniać, tylko podkręcić. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.cox Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 o tej drugiej opcji nawet nie pomyslałem,ale bardzo mi sie podoba hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja mam jednak inne zdanie. Zostawić 1700+ i wziąć 9800. W grach sprawdzi się lepiej niż to co zaproponowałeś. Poza tym będzie musiał jeszcze dokładać (i to nie mało) żeby mieć 9600pro przy takiej konfiguracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...