Skocz do zawartości
RuDi

Vortex 2 i sterowniki do XP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Odgrzebalem koledze Vortexa 2 na A8830. Karta swego czasu bardzo dobra, ale pojawiaja sie problemy. Wynalazl jakies stery do niej nieby pod Xp. Karta dziala spoczko do pewnego momentu, a potem dzwiek znika i gierce sie zatrzymuja. Moze macie jakies sprawdzone ( pewnie nieficjalne) sterowniki do tego Vortexa. Poratujcie jakims linkiem :D bo w porownaniu do tego "bzyczka" na Epoxie to Aureal jest zarabisty. Moze jest jakies zagraniczne (lub polskie) forum gdzie mozna sie dowiedziec jak skonfigurowac pozadnie te karte ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do konfiguracji tej kary na win98>ME nie ma problemów pięknie odtwarza wszystkie detale muzyki jak i dzwięk przestrzenny A3D ale pod win XP juz mi to nie działało.dlatego zostałem przy Me.Au8830 jest odpowiednikiem SB live ale on nie potrafi tak dobrze oddac A3D (NASA).

oficjalna strona Vortexa juz nie istnieje a szkoda on też......... :( przejął go Creative

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki panowie za linki. Troszke tego przegladnolem i mam pytanie czy da sie ta karte w Win Xp dobrze skonfigurowac , szczegulnie do posiadaczy Vortexa i Xp'eka. Moze sobie podarowac meki i zakupic jakas przyzwoita karte z dobrym suportem (byle nie bardzo droga)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi