Flinston Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Wyleczylem sie juz z zakupu abita an7 ale ten epox 8rda3+ w najnowszej revizji 3.2 to mnie kreci zeby go łyknąć. Ma poprawiona karte dzwiekowa realtec alc655, radiator z wntylatorem na mostku no i ta firma epox to epox. Co o niej myslicie? czekam na opinię? pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Von Vorman Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Hejka ! muszę Ci powiedzieć że też chorowałem na Abita an7 ale też się wyleczyłem ponieważ są bardzo awaryjny i na dodatek odmawiają współpracy z niektórymi pamiątkami :(, po dłuższych rozważaniach i rozmowach ze znajomymi zakupiłem właśnie tego epoxika 8rda3+. Płyta jest poprostu piękna !!!! zero problemów, do tego jak ją kupiłem to była to wersja z power packiem czyli dostałem jeszcze inne bajery jak na przykład firmowy śróbokręt czy 8 małych radiatorków które sam sobie poprzyklejałem !! jeśli chodzi o mostki to na jednym jest miedziany wentylatorek na drugim j est tylko radiator !!!! płyta ma kapitalne możliwości O/C możesz tam ustawiać wszystko co chcesz obyś tylko wiedział co lol. sam założyłem bartonika 2500 który bez podnoszenia napięcia spokojnie się kręci na 3200, teraz tylko muszę zmienić zaiłkę i będę jechał FSB gdzieś na 220. ogólnie płyte oceniam 10 na 10 jak dla mnie i dla moich znajomych rewelacja !!! szczerze polecam !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 no wlasnie tez tak slyszalem o tej plycie moge ja kupic za 400zł tez z power packiem i 2 lata gwary tylko jeszcze tak mysle o tych abitach ale one sa okropnie problematyczne i chyba zassam tego epoxa . Von Vorman ty masz apropo rev 3.1 czy rev 3.2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freddie Chopin Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 od kiedy to 3.2 to najnowsza rewizja?? specjalnie aby to sprawdzic wyjalem z pudelka jeszcze nie zamontowana wzmiankowana plyte i jakkolwiek bym nie patrzal to na rogu pisze Rev 3.3 ... AVE!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 no to jeszcze lepiej tzn. ze masz jeszcze nowsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Wyleczylem sie juz z zakupu abita an7 ale ten epox 8rda3+ w najnowszej revizji 3.2 to mnie kreci zeby go łyknąć. Ma poprawiona karte dzwiekowa realtec alc655, radiator z wntylatorem na mostku no i ta firma epox to epox. Co o niej myslicie? czekam na opinię? pozdro :) A ja wymienilem Swojego Epoxa 8RDA3+ rev.2.x na Abita NF7-S i jestem szczescliwy. Dzisiaj dostalem Epoxa kurierem. Wczoraj zamowilem dodam. Przesylka 10zl. :) w arest. Szybko, wszystko na miejscu. Fajny sklep :). Narazie musze OS'a reinstalnac bo siedze na starym(dziala ;) ) ale reinstalka napewno sie przda bo jest namieszane w sterach, szczegonie muzycznych. Zaraz biore sie za reinstalke i zobacze co to da :). I pamietaj ze SoundStorm to nie tylko Kodek ale takze procesor DSP(czy jakos tak ;) ), ktory jest sercem SoundStorma. Epox nie posiada go w najdrozszej wersji pod AMD a to juz duze niedopatrzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frstjob Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Wyleczylem sie juz z zakupu abita an7 ale ten epox 8rda3+ w najnowszej revizji 3.2 to mnie kreci zeby go łyknąć. Ma poprawiona karte dzwiekowa realtec alc655, radiator z wntylatorem na mostku no i ta firma epox to epox. Co o niej myslicie? czekam na opinię? pozdro :) A ja wymienilem Swojego Epoxa 8RDA3+ rev.2.x na Abita NF7-S i jestem szczescliwy. Dzisiaj dostalem Epoxa kurierem. Wczoraj zamowilem dodam. Przesylka 10zl. :) w arest. Szybko, wszystko na miejscu. Fajny sklep :). Narazie musze OS'a reinstalnac bo siedze na starym(dziala ;) ) ale reinstalka napewno sie przda bo jest namieszane w sterach, szczegonie muzycznych. Zaraz biore sie za reinstalke i zobacze co to da :). I pamietaj ze SoundStorm to nie tylko Kodek ale takze procesor DSP(czy jakos tak ;) ), ktory jest sercem SoundStorma. Epox nie posiada go w najdrozszej wersji pod AMD a to juz duze niedopatrzenie. DSP jest ogólnie rzecz biorąc "procem" karty dźwiękowej, wyobraź sobie, że Live! też go ma :D Tego zdania zaznaczonego przeze mnie nie rozumiem ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 jest w wielkim bledzie i widocznie niewiele wie o epoxach bo 8rda+ ma soun storma hi hi a ona kosztuje okolo 310zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomall0 Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Miałem Epoxa w rev.3.2 i max fsb jakie uzyskałem to 235, teraz mam Abita i wyższe fsb ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Wyleczylem sie juz z zakupu abita an7 ale ten epox 8rda3+ w najnowszej revizji 3.2 to mnie kreci zeby go łyknąć. Ma poprawiona karte dzwiekowa realtec alc655, radiator z wntylatorem na mostku no i ta firma epox to epox. Co o niej myslicie? czekam na opinię? pozdro :) A ja wymienilem Swojego Epoxa 8RDA3+ rev.2.x na Abita NF7-S i jestem szczescliwy. Dzisiaj dostalem Epoxa kurierem. Wczoraj zamowilem dodam. Przesylka 10zl. :) w arest. Szybko, wszystko na miejscu. Fajny sklep :). Narazie musze OS'a reinstalnac bo siedze na starym(dziala ;) ) ale reinstalka napewno sie przda bo jest namieszane w sterach, szczegonie muzycznych. Zaraz biore sie za reinstalke i zobacze co to da :). I pamietaj ze SoundStorm to nie tylko Kodek ale takze procesor DSP(czy jakos tak ;) ), ktory jest sercem SoundStorma. Epox nie posiada go w najdrozszej wersji pod AMD a to juz duze niedopatrzenie. DSP jest ogólnie rzecz biorąc "procem" karty dźwiękowej, wyobraź sobie, że Live! też go ma :D Tego zdania zaznaczonego przeze mnie nie rozumiem ;) Ostatie zdanie. A wiec tlumacze ;). Chodzilo mi ze Epox 8RDA3+ nie posaida SS. Najdrozsza plyta ze wszystkich na nForce2 a nie ma SS. Troche to denerwujace :). Narazie jeszcze wiele o SS nie powiem bo instaluje OS'a a raczej laty do niego :). Potem stery od nVidi, pare programow i jazda :). Z tego co wiem to Live jest gorszy od SS. SS mozna porownywac z Audigy. Zminiajac MOBO doplacilem do Abita tyle ile kosztuje Live! w wersji OEM czyli opacalo sie. Aby kupic Audigy trzeba by jeszcze dlolozyc a szkoda mi dawac tle kasy za k. muzyczna :). Do tego SS mniej obciaza procka :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 jest w wielkim bledzie i widocznie niewiele wie o epoxach bo 8rda+ ma soun storma hi hi a ona kosztuje okolo 310zł Nie wiem do kogo pisales to. Jesli do mnie to odpowiadam. Pisalem o 8RDA3+, ktory nie posiada SS. 8RDA+ jest tanszy. Oficjalnie obsluguje magistrale 166MHz. Nie wiem jak z podkrecaniem na 8RDA+ ale napewno nie jest tak dobre jak na 8RDA3+ albo Abicie NF7-S. Nie wspominajac ze nie S-ATA ale to nie jest az taki duzy minus dzisiaj ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flinston Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ale po co takie osagi 220 230 250 po co to 220 to i takjuz duzo masz 235 to super a na abicie masz 238 ! ludziska wyluzujcie troche . tylko o/c sie liczy a stabilnosc , a bezawaryjnosc. takze troche na luz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 ale po co takie osagi 220 230 250 po co to 220 to i takjuz duzo masz 235 to super a na abicie masz 238 ! ludziska wyluzujcie troche . tylko o/c sie liczy a stabilnosc , a bezawaryjnosc. takze troche na luz. Dla niektorych wlasnie to stwierdzenie w pelni oddaje sens zycia... Jednemu sie podoba, drugiemu nie, ale nei mozna tego zabronic, right :?: :twisted: 238 to nei 235 :wink: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stadcom85 Opublikowano 2 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2005 hej to moj nuer gg 7367977 odezwij sie tez mam epoxa 8rda3+ i mama male zapytanko, a lepiej sie pisze przez gg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...