yasin Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 @behemot343 nikt nie neguje tego, ze to co sie dzieje w tej szkole to zlo, nie sadze aby ktos to zanegowal, jest to zlo i osoby, ktore dopuscily sie tego zla powinny zostac surowo ukarane, ale zauwaz, ze nikt nie zalozyl watku na forum tweak'a o tym jak ruscy wymordowali dzieci z setek czeczenskich szkol, i dalej to robia, bo jest na to miedzynarodowe przyzwolenie, nikt sie na tym nie interesuje, bo jak napisal fenriz ruscy postawili szczelna blokade, jezeli wogole da sie cokolwiek sfilmowac to jest to tylko czubek gory lodowej, jak przylapia jakiegos dziennikarza to w najlepszym wypadku karza skasowac sfilmowany material, i jedno i drugie jest zlem, ale dziwi mnie to, ze ktos pisze "wymordowac czeczenow", nikt nie chce stawac w obronie slabszego i biednego :( w naszej obronie tez kiedys nikt nie stanal i skonczylo sie to dla Polski nienajlepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Czy dla Ciebie wszystko jest tylko czarne i białe :?: Za to jak ruskie dopuszczają sie mordów na znacznie wiekszą skalę to japy nie wydzierasz (tylko że tego nie podaje się do publicznej wiadomości bo dba o to słuzba bezpieczeństwa, za to że zabijają czeczeńskie dzieci nie ma żadnej reakcji, jak ruskich to cały świat patrzy na tą szkołę) :?: walcza o swoje państwo, a ruskie tylko o utrzymanie w ryzach ważnego dla nich rejonuTIP: Osetia Północna to republika Rosji (Południowa skolei to separatystyczna cz. Gruzji) zamieszkana jest głownie przez Osetyjczyków, także Rosjan, Inguszów, Ormian, Gruzinów. Także w tej szkole to nie Rosjanie są zakładnikami (przynajmniej nie wszyscy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot343 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Czy dla Ciebie wszystko jest tylko czarne i białe :?Nie 8O Ale zdaje się, że ten temat jest o ekstremach. tylko że tego nie podaje się do publicznej wiadomości bo dba o to słuzba bezpieczeństwaTo akurat nieprawda, czego dowodem jest "doskonały stopień poinformowania" większości użytkowników Tweak. Za to jak ruskie dopuszczają sie mordów na znacznie wiekszą skalę to japy nie wydzieraszPrzepraszam, a niby skąd ten wniosek? Gdzie ja niby broniłem rosyjskiego rządu i zbrodniarzy wojennych? Na razie rozmawialiśmy o terrorystach, których większość broniła, Ty wydaje mi się zajmowałeś stanowisko "umiarkowane" (no, nieładnie, ale to biedni, zdesperowani ludzie :roll: ), a ja ich jednoznacznie potępiam. Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu. Nawet mroczny Stary Testament mówi "oko za oko, ząb za ząb". Ale mścij się na winnych, a nie na ludziach którzy mają pecha mieszkać w tym samym mieście, kraju, czy na tej samej planecie. Dokładnie o to mi chodzi. Nie ma usprawiedliwienia dla terroryzmu. Nie umiem tego jaśniej napisać. P.S. Także w tej szkole to nie Rosjanie są zakładnikami (przynajmniej nie wszyscy).Przeczytałem Twoją wypowiedź już po napisaniu swojego posta. I przeciez właśnie o to mi chodziło w zakończeniu. Przecież nie da się dopisać żadnego moralnego usprawiedliwienia, za co ci ludzie cierpią. Jakim cudem widzicie w tym jakiś sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 1.To że pogrobowcy KGB (które praktycznie dalej istnieje, lecz pod zmienioną nazwa i strukturami, )usiłują zatuszować sprawę daje tylko ograniczony efekt (nawet za czasów stalinowskich inteligencja polska wiedziała co się stało z polskimi oficerami w Katyniu,Charkowie itd. mimo wysiłków NKWD starajacych się ukryć i zatuszować sprawę)to że kanał oficjalny milczy nie oznacza że prawdę można ukryć,znamy sytuację chociazby z filmów dokumentalnych tworzonych przez reporterów z narażeniem życia i zdrowia 2.nie o to mi chodziło,Nie bronisz ich fakt, ale głosu na ten temat nie zabierasz tylko oskarżasz terrorystów czeczeńskich, co IMHO wypacza obraz sytuacji 3.To że nie wszyscy zakładnicy sa Rosjanami o niczym nie świadczy, mają obywatelstwo rosyjskie, lecz inna narodowość, na Kremlu panowie wiedzą o co chodzi(starają sie zyskać przychylność ONZ do wielkiej ofensywy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Behemot offtopicowe pytanie. Ile ty masz lat?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Cały czas stajecie po jakiejś stronie... Ciekawe czy kiedykolwiek jakikolwiek człowiek mieniący się słowem MYŚLĄCY.. zrozumie i przerwie tą falę wojen i mordu... W imie pier...dol..onyh granic które nic nie znaczą .. w imię paru pałacyków, paru narodowych wierszyków i słówek.... będziemy się tak w nieskończoność rozpierd... W imię polskości, w imię niemieckości ... co to ma k*** być... wielka naródówka i pomoc dla ojczyzny.. tylko ze na glupiej ulicy nie przepuscicie kogos z podporządkownej.. oszukamy lub zmalwersujemy kolesia ... a nagle jakiś zryw patrykotyzmu... żle mi sie robi.... a DOKŁADNIEJ TO ŻYGAM TYM... politycy rypi-ią całe narody jak chcą a wy biegacioe jak jakies mróweczki w imię "wyzszych idei" ... znaczy się władzy innego bydlaka... ale za to ten bydlak mówi po polsku... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Galago De Codi troche uogólniasz ale ogólnie Twoje wypowiedzi są całkiem rozsadne :wink: BTW ile masz latek :?: acha ktoś kto uważa że patriotyzm to tylko granice i wierszyki to mogę mu tylko współczuć, OK nie jestesmy przeciez czystej krwi Polakami tylko zwykłymi kundlami europejskimi,ale to chyba coś wiecej niz prymitywny materializm :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot343 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Behemot offtopicowe pytanie. Ile ty masz lat?? 37 Pytanie było zamknięte, to i zamknięta odpowiedź. Cały czas stajecie po jakiejś stronie...Bardzo przepraszam. Ja nie staję po niczyjej stronie. Ja jestem przeciw terroryzmowi. Jeżeli uważasz, że przez to staję po stronie rosyjskiego rządu, to jest to grube nieporozumienie. Mnie się wydaje (może trochę bezpodstawnie, nie jestem pewien), ze masz takie trochę anarchistyczne poglądy. :wink: Ale to trochę inna bajka, na inny temat. Ten jest o terrorystach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 kurka blada, mnie niedawno 17 stuknęła :wink: przez to że wieszasz psy na terrorystach jednoczesnie jestes zgodny z ruskim rządem , jeżeli jestes bezstronny to dlazego tak zależy Ci na przeforsowaniu opinii :?: równie dobrze ja też mogę powiedziec ze jestem bezstronny, nie stoe murem ani po jednej ani po drugiej stronie nius-w szkole kończy sie zywność :cry: :cry: :cry: nie wiem czy to prawda w najświeższym numerze bodajże "Polityki" polecam artykuł o Czeczenach. W nim znajdziecie autentyczną relację czeczenki, której męża uprowadziła i zatrzymała na komisariacie (zupełnie bezprawnie) rosyjska milicja. Żona postanowiła go odwiedzić i łaskawie wpuścili ją na ten komisariat. Jak zobaczyła męża to o mało nie zemdlała. Był tak skatowany, że ledwo go poznała. Wtedy jeden z milicjantów podszedł do niego WYCIĄGNĄŁ BAGNET, ROZPRUŁ MU BRZUCH I GŁOWĘ TEJ KOBIETY WSADZIŁ W JEGO WNĘTRZNOŚCI !!!!!! TO NIE CZECZENI ALE ROSJANIE SĄ ZWYRODNIAŁYMI BESTIAMI !!!! NIE DZIWCIE SIĘ, ŻE CI LUDZIE ZDESPEROWANI DO RESZTY DECYDUJĄ SIĘ NA TAKIE KROKI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sou Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Jonathan pisal ze Ruscy na czeczencow weszli a ci mieli tylko kalachy; ] z tego co wiem to byl tam jakis przewrot i general rosyjski sie zbuntowal :o powiedzial ze ci co chca to zostahja a ci co nie chca niech wypieprzaja do rosji ;] i zatrzymal caly ten sprzet ;D ale co bylo dalej to juz nie pamietam :D trzeba by bylo ksiazke jakas poczytac do historii;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 tutaj nie da sie roztrzygnac, i tak jak napisal Galago nie mozna stac po zadnej stronie, ale prawda jest taka, ze cierpienia czeczencow sie nie pokazuje, i nikt nie chce stanac w ich obronie - nie terrorystow, tylko tego narodu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot343 Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 przez to że wieszasz psy na terrorystach jednoczesnie jestes zgodny z ruskim rządemNie przesadzaj. :D Ale właściwie, to w tym jednym punkcie mogę być zgodny z ruskim rządem. A przy okazji z Radą Bezpieczeństwa Organizacji Narodów Zjednoczonych. http://dziennik.pap.com.pl/index.html?dzia...epeszy=14966243 jeżeli jestes bezstronny to dlazego tak zależy Ci na przeforsowaniu opinii :?:Czy ja wiem? Na pewno nie jestem całkiem bezstronny, bo każdy ma jakieś swoje wartości w które wierzy, to i ich broni, a przy tym jakieś superobiektywności zachować się nie da. Na przeforsowaniu swojej opinii tak bardzo mi nie zależy. Zresztą nikogo nie da się zmusić, żeby w coś uwierzył. Zdaje się, że nikogo nie przekonałem. Mówi się trudno. Wy mnie też nie. Z tego powodu nic się przecież nie stało. P.S. Teraz idę pograć w MoHAA z kolegami ze starego forum. Tam można mordowac do woli. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Ehh szkoda slow ... Widze ze wiekszosc juz sie nasluchala propagandy amerykanskiej, rosyjskiej itd na temat jaki to terroryzm jest zly i ze wszystko co sie dzieje na swiecie zlego spowodowali terrorysci ... Nie popieram takich dzialan ale rozumiem tych ludzi, szczegolnie Czeczencow Prawda jest taka ze to sami Rosjanie sobie zgotowali ten los swoimi dzialaniami a w szczegolnosci zamordowaniem Dżohara Dudajewa ktory byl raczej przeciwny atakom terrorystycznym. I polecam dla tych co chca wiedziec wiecej stronke http://www.republika.pl/dzochar12/index.htm jest tu opisana cala historia Czeczenii, chistoria konfliktu itd. Stronka jest niezla ale nie jest moze obiektywna co niektorych moze razic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 No i po ataku 150 dzieci zgineło !!! TREAZ CZECZENIA NARAZIŁA SIE NA GNIEW ROSJI I OPINIA ZACHODNIA MA ICH ZA MORDERCÓW ..... szkoda mi Czeczeńców ale TERAZ ROSJA ZACZNIE REPRESJE A TO W IMIE ropociągów i gazociągów które przechodzą przez czeczenie no i utrzymania federacji rosyjskiej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sp1mta Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 [ USA ] Czemu nie pojechali do Korei? Czemu nie do Pakistanu? Czemu nie na kubę? Czemu nie do Chin?1) Bo tam nie ma ropy 2) Bo co trzeci żołnierz marines wrócił by z takiej wycieczki w plastikowym worku (z wycieczki do Chin - co drugi) 3) Bo USA to najbardziej demokratyczny kraj na świecie ... do wyboru :wink: --- PS. Wiem że to były pytania retoryczne No i po kłopocie - jak zwykle w takich sytuacjach rosjanie postąpili zgodnie z doktryną "убить всех". Są konsekwentni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 no i ruskie dezinformaują jak zawsze, nie wiadomo czy przejęli budynek czy nie, jedno jest pewne - terroryści pogorszyli tylko i tak złą sytuację w Czeczenii i dali argument Moskwie aby nie dać im wolności(no bo przecież kraj w którym są organizacje terrorystyczne), kwestią czasu jest zemsta Kremla :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 odbili szkołe czytaj rannych jest 250 w tym 180 dzieci nie kreml to nie będzie zemsta spacyfikują czeczenię i tyle ale to nie zemsta dali im pretekst do tego :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fenriz Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 odbili szkołe czytaj rannych jest 250 w tym 180 dzieci nie kreml to nie będzie zemsta spacyfikują czeczenię i tyle ale to nie zemsta dali im pretekst do tego :(((nie do konca chyba Wokół szkoły w Biesłanie cały czas trwają walki, pomimo że rosyjskie media informują o przejęciu całkowitej kontroli nad budynkiem - powiedział jeden z obecnych na miejscu zachodnich dziennikarzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 bbc cnn tvn 24 przejeli i terroryści uciekli !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 u nas jakby sie takie cos stalo to by GROM przyjechal i po cichu bez strat ludzkich rozwiazal problem a ci jak zwykle maja straty w ludziach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wunat Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 GROM jest wybitna jednostka ale jakos nie wierze w to co piszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 człowieku GROM ???? nie chce mi sie kłócić z Tobą ale i oni nawet by nie dali rady :( podobnierz 1,5 tys osób było .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiZzArD Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Wkurzające w tym wszystkim jest jedno - pod przykrywką światowej wojny z terroryzmem każdego można uznać za terrorystę. Tylko dziwne jest to, że ten kto jest duży, silny i wpływowy może zrobić co chce i nie jest terrorystą, a jak ktoś jest mały i nieistotny na arenie światowej to przykleja się mu etykietkę terrorysty nie patrząc zupełnie na pobudki, którymi się kieruje. Czy ktoś zwrócił uwagę na to, że Czeczeni atakują tylko rosjan? Walczą z okupantem takimi metodami jakie są dla nich jeszcze dostępne, a stoją na z góry straconych pozycjach, bo świat nie powie Rosji że źle robi. Terroryści natomiast atakują wszystkich i wszędzie (np Alkaida - Amerykę, Hiszpanię, teraz Irak) Nie jest dla nich istotne gdzie i w kogo uderzą tylko jaki będzie efekt działania. Im wększy tym lepiej. Całym sercem popieram czeczeńską walkę o niepodległość, chociaż nie popieram metod jakie ostatnio podejmują. Gdyby walczyli tylko z rosyjskim wojskiem świat inaczej by na nich patrzył, a tak sami się pogrązają ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 grom to sieroty przy takich ludziach jak spenaz (takie jest moje zdanie) ta jednostka jest za mala nie maja wystarczajacej ilosci ludzi zeby zabespieczyc tak duzy budynek jakim jest szkola. mi ta akcja wyglada na sprowokowana jakims impulsem nie byl glebeszego plowania tak jak w tym teatrze w moskwie z tego co wiem nie byli to najlepsi ludzie ze spenazu(tak to wyglada) i ta akcja jest porazka 13 udalo sie wycofac co jest imo nie dopuszczalene. pomijam ofiary bo na onecie napisali ze te 150 trupow bylo w sali gimnastycznej niewiem czy rosjanie je tam ulozyli zeby policzyc czy podczas szturmu terrorysi otworzyli do nich ogien (wczoraj mowil ze wszyscy zakladnicy sa w sali gimnastycznej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Wkurzające w tym wszystkim jest jedno - pod przykrywką światowej wojny z terroryzmem każdego można uznać za terrorystę. Tylko dziwne jest to, że ten kto jest duży, silny i wpływowy może zrobić co chce i nie jest terrorystą, a jak ktoś jest mały i nieistotny na arenie światowej to przykleja się mu etykietkę terrorysty nie patrząc zupełnie na pobudki, którymi się kieruje. Czy ktoś zwrócił uwagę na to, że Czeczeni atakują tylko rosjan? Walczą z okupantem takimi metodami jakie są dla nich jeszcze dostępne, a stoją na z góry straconych pozycjach, bo świat nie powie Rosji że źle robi. Terroryści natomiast atakują wszystkich i wszędzie (np Alkaida - Amerykę, Hiszpanię, teraz Irak) Nie jest dla nich istotne gdzie i w kogo uderzą tylko jaki będzie efekt działania. Im wększy tym lepiej. Całym sercem popieram czeczeńską walkę o niepodległość, chociaż nie popieram metod jakie ostatnio podejmują. Gdyby walczyli tylko z rosyjskim wojskiem świat inaczej by na nich patrzył, a tak sami się pogrązają ;( człowieku ale to były dzieci !!! kapisz ??? Rosja pacyfikuje i morduje Czeczeńców ale teraz dali im powód do zrównainia własnego kraju.a czy wiesz że taj nie wszystkie dzieci były Rosjaniami ???a zresztą to były dzieci!! to są mordercy ....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gua Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Heh czytałem książke ale ona działą sie w szkole we włoszech grupa terrorystół włamała sie do szkoły dla dzieci z bogatych domów z całego świata. Był wśród nich pewien chłopak syna producenta opon z ameryki który skontaktował sie z grupa antyterrorystyczną i pomógł w odbiciu zakładników. Wyszła z tego niezła afera bo to był totalny atak na USA dzieci sławnych osobistości z ameryki dostały nieźle po pysku a pewien chłopak syn mafiozy z New York zginą walcząć. Nie będe sie rozpisywał na temat książki nie mapiętam dytułu ani anutora ale książka jest przednia. Jak będe wiedział kto napisał to wam powiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behemot343 Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 I polecam dla tych co chca wiedziec wiecej stronke http://www.republika.pl/dzochar12/index.htm jest tu opisana cala historia Czeczenii, chistoria konfliktu itd. Stronka jest niezla ale nie jest moze obiektywna co niektorych moze razic :)W temacie nic nie mam już do dodania, ale rozbawiło mnie powołanie się na dane historyczne. Historia Czeczeńskiej rebelii, walki o wolność, czy jak jeszcze życzycie sobie to nazwać, faktycznie jest długa. To opowiem Ci o historii zamierzchłej. W odróżnieniu od powszechnie znanej "tłumionej przez ruską propagandę prawdy o wojnie o niepodległość Czeczenii" jest raczej mało znana. Przegraliśmy powstanie listopadowe. Nienawiść cara Mikołaja do Polaków wzrosła. Były represje. Jedną z bardziej perfidnych była zsyłka na Kaukaz, gdzie Rosja walczyła z rebelią czeczeńską. Przymusowo wcieleni do carskiej armii Polacy nie chcieli się w niej bić. Część dezerterowała w nadziei przyłączenia się do "partyzantów" i walki o "wolność naszą i waszą". Ale ich służba w partyzantce nie była pożądana. Więzień w obecnym rozumieniu tego słowa nie było. Więc siedzieli w wykopanych w ziemi dołach - jamach. Trochę desek, kamieni i nawet wartownika nie trzeba. Czekali na sprzedaż do Turcji, gdzie był popyt na białych niewolników. Ale czasem na kupca trzeba było czekać kilka miesięcy. Albo dłużej. Nie każdy to wytrzymywał. Więc czasem siedzieli z trupami. Niewątpliwie wniosło to jakiś zastrzyk finansowy w czeczeńską partyzantkę, więc możemy to z dumą traktować jako nasz pierwszy wkład w walce o Czeczenię wolną i niepodległą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 tak, to byly dzieci, i to ogromna tragedia, ale nie zapominajcie, ze ruscy zabijaja czeczenskie dzieci, te ostatnie zdanie nie ma na celu niczego usprawiedliwiac, tylko przypomina o tym co sie dzieje w czeczeni, bo media glosno o tym nie mowia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Rosji nikt nie ukarze za ludobujstwo bo kto ?? nikt nie widzi w tym interesu aby rosyjskiego niedźwiedzia drażnić !! ONI JUŻ PRZEGRALI :(( świat nie ma wpływu na Rosje a jeśli ma to niewielki ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galago De Codi Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 PRZECIEŻ TO SĄ DZIECI.... weżcie poczytajcie taką ksiązkę "NIE-BOSKA KOMEDIA" - tam jest napisane jak kończy się wyganianie tyranii z kraju metodami tyranii... co za różnica czy dzieci będą zabijać czeczeńcy ruskom czy ruski czeczeńcom... GINĄ LUDZIE... DZIECI GINĄ... Jakoś Zapatistas w Meksyku nie mordują nikogo.. jakoś polacy nie mordowali dzieci u ruskich a jak moze co niektórzy pamiętali -- to przypomnę że w latach 50-60 - duuuzoo polaków pojechało do ruskich na syberię na wczasy i juz nie wróciło... Żadnego konfliktu nie da sie załatwic siłą i krzykiem .. czy to chodzi o wyzszosc AMD nad Intelem czy o smierć człowieka... TYLKO MAŁPY tak rozwiązują konflikty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...