Skocz do zawartości
info

CZY TEN ZASILACZ WYTRZYMA ??? POMOCY !!!

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM JESTEM NOWY I CHCIAŁBYM SIĘ DOWIEDZIEĆ CZY MÓJ ZASILACZ PODOŁA.MAM ATHLON 2600+ RADEON 9600 I 512 DDR GEILA PLUS CHŁODZENIE DLA PROCA GIGABYTE 3D COOLER DO TEGO ZESTAWU CHCE JESZCZE WMONTOWAĆ PANEL STERUJACY THERMALTAKE HARDCANO 9 i 4 WENTYLATORY 80x80 Z WBUDOWANYMI DIODAMI.CZY ZASILACZ KTÓRY MAM O MOCY 350WAT WYTRZYMA TO WSZYSTKO I CZY BEDZIE MMIAŁ JESZCZE TROCHE ZAPASU MOCY BO WIEM ZE TO LEPIEJ DLA KOMPA :D CZY TRZEBA BEDZIE KUPIĆ NOWY NP.400 WAT POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale nic wiecej nie napisales o tym zasilaczu. Moze napisz jakiej jest firmy itp. informacje. Jesli to jakis codegen to polecam zmienic. Poczytaj troche, bylo duzo o zasilaczach .

A kolega wyzej to sie z CH chyba na glowy pozamienial. W zadne codegeny 550 sie nie pchaj. Osobiscie polecam Chieftec'ki.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Smiało wytrzyma i będzie miał jeszcze ten zapas. :) Mam podobnego kompa i podświetlenie z 50 diód plus śiecące wentyle. I komp mi śmiga i ie spalił się. Tobie też napewno nie spali się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TO ZWYKŁY ZASILACZ ALE NIE MA NA NIM NAPISANE JAKI TO NO CHYBA ZE JEST Z DRUGIEJ STRONY ALE NIE BEDE ROZBIERAC Z TYŁU JEST TYLKO NAPISANE ZE JEST SPECJALNIE DO P4 I AMD JAK SIE PYTAŁEM SPECJALISTÓW ZE SKLEPU TO MÓWILI ZE SPOKOW WYTRZYMA ALE SIE WOLE TEZ WAS SPYTAĆ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zasilacz nie wytrzyma bo to tylko 350 wat trzeba kupić 550 wat codegena najlepiej ew. megabajta lub taki fajny świecący się q-tec 650 złoty w wtedy to można nawet 2 kompy podłączyc :roll:

to mnie rozbawiło do łez :)

ciekawe to do mojego kompa trzeba by z 700W :)

jesli to jakiś firmowy zaslacz np chieftec lub cos podobnego to wytrzyma spokojnie, podaj firme zasiłki

pozdrawiam

info podaj napiecia jakie pokazuje np speed fan-mniej wiecej bedzie wiadomo w jakim stanie jest zasilka :) i czy bardzo sie stresuje :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A MOŻE KTOŚ Z WAS WIE JAK ZROBIĆ WYŁĄCZNIK OSFIETLENIA Z WENTYLATORZE PODŚWIETLANYM PRZYDAŁ BY SIE FAJNA RZECZ KIEDY SIE OGLADA FILM ALBO W INNYCH SYTUACJACH JAK MOŻECIE DAJCIE JAKIEŚ RYSUNKI CZY COŚ JAK TO ZROBIĆ NIZBYT SIE ZNAM NA SCHEMATACH:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A MOŻE TAK BEDZIE ŁATWIEJ ZNA MOŻE KTOŚ Z WAS STRONE Z KTÓREJ MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ PROGRAM KTÓRY LICZE JAKIE BEDZIE POTRZEBNE NAPIECIE W WATACH I TAKIE MAŁE PYTANIE Z INNEJ BECZKI

ZNACIE MOŻĘ JAKIEŚ STRONY Z KTÓRYCH MOZNA SCIAGNAC GRY ACE VENTURA ALBO JACK ORLANDO WIEM ZE SA STARE NO ALE JARE A JA DAWNO W NIE NIE GRAŁEM Z GÓRY DZIEKI ALL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wyłoącznik podświetlenia w wentylu. Proste odciełem kable dwa od oświetlenia (czerwony i czarny) i dałem od molexy żułtego kabla plus przez włącznik do czerwonego na oświetleniu wentyla a czarny oświetlenia wentyla na czarny na molexie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ten zasilacz nie wytrzyma bo to tylko 350 wat trzeba kupić 550 wat codegena najlepiej ew. megabajta lub taki fajny świecący się q-tec 650 złoty w wtedy to można nawet 2 kompy podłączyc :roll:

to mnie rozbawiło do łez :)

ciekawe to do mojego kompa trzeba by z 700W :)

jesli to jakiś firmowy zaslacz np chieftec lub cos podobnego to wytrzyma spokojnie, podaj firme zasiłki

pozdrawiam

info podaj napiecia jakie pokazuje np speed fan-mniej wiecej bedzie wiadomo w jakim stanie jest zasilka :) i czy bardzo sie stresuje :]

to była ironia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam pod Fell-a 300 w z PFC podłonczone duuuzo i niedość ze wytrzymuje to jeszcze napięcia daje wprost rewelacyjne:

Epox 8rda+

Athlon 1,7+ @ 225x11 - 2475 @ 1,8v

256 no name

hdd 80gb baracuda

nagrywarka jakaś stara x8

5x80mm swiecących + 1x70 @ 6300rpm

i uwaga 6 KATOD :)

a napięcia mierzone oczywiścei miernikiem

+12 - 11,95 ~ 12,01

+5 - cały czas trzyma 4,99

Jedynie co może ciebie martwić to skoki napięć , sprawdź miernikiem ile masz ale powinno być spoko bo raczej nie masz mocno jej wysilonej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a napięcia mierzone oczywiścei miernikiem  

+12 - 11,95 ~ 12,01

+5   -  cały czas trzyma 4,99

Mam takie samo napięcie 8) a kupe diód podłączonych :arrow: http://modowanie.w.interia.pl/files.html

Ostrzegam wolno sie ładuje, ale niedługo zmieniam serwer. Jest tam kilka moich fotek :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

info:

po pierwsze: to nie jest miejsce na pytania, gdzie można nielegalnie ściągać software (legalnie też nie)

po drugie: podaj nam nazwę twojego zasilacza

po trzecie: napięcie nie liczy się w watach tylko woltach, w watach mierzy się moc

po czwarte: jeżeli chcesz wykonać porządny układzik sterujący wentylami odsyłam cię na adres www.moded-kompz.net, tam znajdziesz naprawdę dużo schematów z opisami

To by było na tyle. Powodzenia w dalszym tuningu :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak zaladujesz te fajerwerki do srodka juz i ci sie zjara to wszystko to bedziesz mial dopiero chlopaku . Mysle ze nie oplaca ci sie testowac czy wytrzyma . Jak kupiles obudowe za 120zeta z zasilaczem to nie radze testowac . Chyb ze przytuliles jakiegos modkoma :] . Lepiej jak masz kaske to kup porzadny zasilacz bedziesz mial na przyszlosc :] . Koniec tematu nie :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektorzy nie poznaliby ironii, jakby wyskoczyla z krzakow i ugryzla ich w zadek... A autor watku nie uznaje chyba wielkich/malych liter i znakow przestankowych... Kolejne dziecie polskiej sieci...

Mysle ze to nie jest forum ortograficzne tylko komputerowe .Wiec jakoby zamazujesz swoja wypowiedzia glowny watek :] .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hahahha....

Moze i wytrzyma a moze i nie... ja zanim dostalem Tagan TG380-U01 na swoim MOBO mialem 2 jakieś shitowskie zasilacze... i ledwo wyrabialy na podstawowych ustawieniach...

a jak masz kasiore to wystarczy toroche sie postarac i poszukac testow zasilaczy ..... sa te ze sredniej polki bardzo dobre i te high-end przy ktorych trzeba sie nieraz bardzo zastanowic czy warto dac tyle kasiory....

ja za dobra wspolprace od pewnej firmy komputerowej otrzymalem GRATISIK w postaci nowego fajnego zasilacza... (przyznam ze nie pierwszy wczesniej jakis zestaw A4Techa potem Pamiatki Kingstona Dual KIT- ktore dopiero niedawno zastapilem nowa bardzo fajna pozycja...OPIS...).... i przyznam ze jestem strasznie zadowolony z tego zasilacza... gdziesik juz na forum pisalem o jego parametrach jakie uzyskuje on przy pelnym obciazeniu.... jak dla mnie pierwa klasa...

a prawde mowiac w ostatnim czasie pojawilo sie full testow zasilek takze warto poszukac i upatrzec sobie cosik .......

Tagan TG380-U01 dwa wentylatory aktywne PFC - RULES :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... MOŻNA ŚCIĄGNĄĆ PROGRAM KTÓRY LICZE JAKIE BEDZIE POTRZEBNE NAPIECIE W WATACH

napiecie w watach? :lol: to wylicz mi odcinek drogi w sekundach panie... jakiś w gorącej wodzie kompany widze.. :D

nie wiem dlaczego wszyscy się boją podłączać diody do zailatroa... ludzie... to że coś swieci nie znaczy ze ciągnie od razu setki watów!!!!

1Wat moc zuzywa mniej wiecej 20!!!! diod niebieskich świecących na tyle jesno ze rażą po oczach.... a zwykłe czerwone 3mm diodki jakie wystepują gdzieniegdzie ciągną nawet 10..20x mniej prądu... czyli nawet setki takich diod pociągnie zasilator bez jęczenia... 350W mocy to jest naprawde sporo... no chyba ze sie weźmie pod uwage procesor który pozera sam 80Watów :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

panowie ta rozmowa do niczego nie prowadzi:

1. jest to dział o moddingu komputera, z zasilaczami zapraszam do INNYCH KOMPONENTÓW.

2. nie wolno pisać wielkimi literami bo oznacza to krzyk i myli forumowicza.

3. temat zostaje zamnięty bo widzę, że zamiast się rozwijać zmierza w inną stronę (offtopic :!: ).

a więc Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...