Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema. Mam problem. Mam te 400zł na karte graf. i się zastanwiam co wybrać: Ati R9550 HIS lub Shaphire, albo jakiś firmowy GF FX 5200. Ostanio byłem w sklepie to mi trochę namieszali, bo koleś chciał grać w dooma 3 i nie pograł na R9600 i 256MB. Kompa peniwe miał niezłego. No i podłącza i doom 3 mu zarywa w 800x600, a na 5200 śmiga jak trzeba. Gadał też że w GTA mu budynki znikały an ATI i że bardzo ciemny obraz. Mówi żebym isę nie pakował w ATI, bo pełno problemów. Co o tym sądzicie????? (koleś się zna, bo wiem od znajomych, sklep firomowy).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

duzo tez zalezy jakie stery zainstaluje do tych kart poza tym ja bym sie tylko doomem nie sugerowal, poczytaj testy i opinie w watku o r9550, jest tego troche ale warto a sam zobaczysz ze 5200 .. ech szkoda slow =]

ja bym bral r9550 mialem juz kupowac tylko mi sie kasa rozplynela :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro idę żeby mi udowodnił do sklepu. Ma podłączyć obydwie karty pod 2 identyczne karty i pokazać mi jak się gra w dooma3 na obydwóch. Ciekawe co się okaże

Hmm. Niekręcony 9550 vs 5200 w doom 3... Może być nieciekawie dla radka... Pewnie jego przewaga będzie bardzo niewielka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie niekręcony 9550 Saphire z 5ns pamięciami uzyskał w 3DM2001 dokładnie taki sam wynik jak FX 5200 Ultimate, 2003 o ok.500 więcej niż FX. Po podkręceniu FX pomimo lepszych pamięci 600 vs. 470 ale rdzeń 300 vs. 430 zostaje w tyle w każdej konkurencji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...