anej Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Cześć mam takie pytanko,jak podłączyć karte dźwiękową SBLIVE 5.1 do amplitunera Yamaha tak aby odtwarzany był dźwięk przestrzenny.Próbowałem wszystkiego i nic nadal amplituner wyświetla mi że mam tylko stereo.Jak robie test dźwięku karty dźwiękowej a mam ustawione że mam 5.1 to odzywa sie tylko stereo.Teraz mam karte podłączoną do ampli przez wejście-wyjście tzw.cyfrowe,jednym kablem. Proszę o rade. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Twoje 5,1 to jest do analogowych przetwornikow w karcie, a nie cyfrowego wyjscia . Jedynie 5,1 ( badz wiecej ) mozesz miec w amp cyfrowo jak bedziesz mial material ac3,dts,dvd-audio itd . KOlejna sprawa jezeli masz sygnal stereo , to korzystaj z Pro Logic 2 , badz innego dsp 5 kanalowego w amplitunerze . Ale jak juz masz te polaczenie cyfrowo, to zrob tak jak w tym poscie . http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=87444 Tylko na moja pomoc nie licz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Chodzi mi oto czemu jak robie test dźwięku karty dźwiękowej a mam ustawione 5.1 to odzywa sie tylko stero na moim amplitunerze. Jak oglądam filmy z dzwiękiem AC3 to mi sie wyświetla tylko stero .Prosze o prostą odpowiedź czy idzie zrobić aby działały mi wszystkie kolumny w ampli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Bo testy 5,1 sa analogowe , a nie cyfrowe , Sluza do testowania 5,1 karty , a nie amp . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Czyli kiedy w jakiej sytuacji uzyskam dźwięk przestrzenny taki jak np z DVD który jest osobno podłączony do ampli.wtedy mi sie wyświetlają wszystkie kolmny na ampli.Czy np film Spiderman.2.AC3.5.1.XViD. powinien spowodować że bede miał dżwięk 5.1 pozdrawiam i dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zene Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Tez przez to przechodze po zabawach z kxami(ach te gry..) W kazdym razie rozwiazalem to polowicznie(filmy mam w 5.1 jesli maja taka sciezke(Ac3)) Otoz zainstaluj AC3Filter Config(mam nowa wersje) i tam ustaw dzwiek SPDIF(zaznaczone) i output na 3/3+SW 5.1.Wtedy mi sie ampli przelacza w Dolby D.. Powodzenia. Test dzwieku tez mam tylko na stereo ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Ja mam wersje 1.01 a ty jaką masz wersje pozdr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 W SBlive przez cyfrowy kabel tak zawsze będzie - 5.1 tylko w filmach z dźwiękiem Dolby Digital (AC3), a reszta w stereo. Jak chcesz mieć zawsze w 5.1 to podłącz kablami analogowymi (3x jack-cinch). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 W SBlive przez cyfrowy kabel tak zawsze będzie - 5.1 tylko w filmach z dźwiękiem Dolby Digital (AC3), a reszta w stereo. Jak chcesz mieć zawsze w 5.1 to podłącz kablami analogowymi (3x jack-cinch). No widzisz niestety nie masz racji ( w tym momenie ze stereo mozna robic ac3 ) . Linka dalem wyzej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Filmy filmami, ale np. w grach ten trik niestety nie zadziała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Filmy filmami, ale np. w grach ten trik niestety nie zadziała. A czy tu ktos pisze o grach ???/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Czyli z tego wynika że jeżeli film jest nagrany w AC3 to powinno mi sie wyświetlać na moim ampli. że są wszystkie kolmny ale niestety tak nie jest,dalej mi pokazuje stereo....gdzie leży błąd czekam na dalsze rady dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 A czy tu ktos pisze o grach ???/Właśnie nikt nie pisał, więc ja napisałem. Jakiś problem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Czyli z tego wynika że jeżeli film jest nagrany w AC3 to powinno mi sie wyświetlać na moim ampli. że są wszystkie kolmny ale niestety tak nie jest,dalej mi pokazuje stereo....gdzie leży błąd czekam na dalsze rady dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anej Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Dzięki za pomoc,musze szukać pomocy gdzie indziej bo tu nikt mi nie pomógł za trudny temat???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Za glupi post . Szukaj smialo , i zachowuj sie . I najlepiej to wylacz zebyt ci karta nie dekodowala ac3 , bo jak znam zycie to tego nie zrobiles . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...