kaino Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 witam chce założyć sobie sieć czyli ap karta sieciowa wi fi do laptopa mam kablówke i wiedz tak na alegro znalazłem takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30122135 i jaka do tego by była potrzebna karta do laptopa albo możecie coś zaproponować jak najtaniej będe wdzieczny bo szczeże nieznam sie na tym , pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marksx Opublikowano 1 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2004 Kup sobie taniego AP na realteku np. planet wap 1963A albo ovislinka albo intelinet - koszt 250zł za AP do tego karta compex wl11b+ jakbyś był na zlocie / lub może byłeś to byś widział moją karte to własnie był compex tylko że ja miałem ją w wersji tweaked :) reasumując AP się nie wiesza, można na nim odpalić router (ale to dla linuxowców raczej) karta ma dobry chipset radiowy i chodzi od 95 w zwyż i nawet na starych laptopach. do tego karta jest mała wygląda przyzwoicie i ma wyjście na antene zewnątrzną jakbys kiedyś przeszedł z kablówki na jakąś radiówke albo co :) tego AP co podaleś linka to nie kupuj bo go nawet nie włączysz, bez base-station unit który kosztuje 1000USD :) dodatokwo zasięgi 5Ghz pozwalają na tworzenie długich linków punkt - punkt, ale w domu jedna sciana i 5Ghz nima :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...