Subon Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Witam! Mam taki problem: Wczesniej wszytsko chodzilo OK- czyli moglem dowoli zmieniac mnoznik i fsb oczywiscie. Teraz kiedy ustawiam np mnoznik 11,5 czy 12(no wszystkie oprocz 11) komputer uruchamia sie zawsze z mnoznikem x11, tylko fsb zmienia. Zachowuje sie jakbym mial zablkokowany mnoznik. Aha, moj procesor to 2400+ i kiedy zrobie w biosie ustawienia 2400+ to wchodzi mi 133x11, czyli znow z mnozikiem 11. Co robic? Dlaczego tak sie dzieje? Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 w jakis sposób odblokowałeś mnożnik ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja mnoznika nie odblokowywalem. Zawsze mialem odblokowany, mialem ustawienia wczesniej 170x12 i po uruchomieniu kompa bylo 170x11, i nie moge zmienic moznika, jak przemieniam NIBy go to nadal jest x11. Jezeli ustawie ustawienia default 2400+ to wyswietla mi zamiast 2400+- 1700+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 No jasne, przeciez to oczywiste ze masz zablokowany mnożnik tzn. ustawiasz na wyzszy i on nie wchodzi. U mnie tez tak jest. No chyba ze zanizysz fsb to ja raz zmienilem mnoznik ale przy fsb 100!! Ps. Naucz sie edytowac posty!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Świetnie Tylko dlaczego wczesniej mialem odblokowany mnoznik, moglem przestawiac i wszystko bylo ok! A za nastepnym razem po uruchomieniu skoczylo 170x11 i koniec. Jezeli robie ustawienia default 2400+ wskakuje mi 1700+. Dlaczego tak sie dzieje? --- Wątek lezal w otchlani forum, posty edytowac umiem(po edycji watek nie wskakuje do gory...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Sam by się spowrotem nie zblokował :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VRx Opublikowano 20 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2004 a jak przywrócisz ustawienia defaultowe to jakie masz FSB wtedy ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Subon Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 To mam wtedy FSB 133 i oczywiscie x10 mnoznik:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...