voyteq Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Witam...mam ogromny problem. Niedawno kupiłem używanego Radka 9700 Sapphire i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu okazało sie że uszkodzona jest jedna z pamięci BGA.... :x :cry: Na pamięci oczywiście widać niewielkie pęknięcie i chyba oczywistym jest, że należało by ją wymienic. Karta nawet nie startuje...;( Wydaje mi sie że są to pamięci firmy Hynix ale nie mam pewności, na pamieciach umieszczono napisy: HY5DU283222 F - 36 231A KOR 7T42374C. Problem polega na tym, że pochodze z województwa śląskiego i na moim terenie nigdzie nie moge znaleźć żadnego serwisu lub osoby prywatnej, która zajmowała by sie tego typu sprawami...wiem że wymiana pamieci BGA jest trudnym zadaniem ale chyba nie niemożliwym ?!?! Jesli ktos ma jakies namiary to bede bardzo wdzieczny...z góry dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 mam mozliwosc wymiany takiej pamieci ale nie mam takiej sprawnej :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteq Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Hmmm czyli gdybym w jakis sposob zdobyl tą kostke to moglibysmy sie jakos ewentualnie dogadac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 hmm z tego co wiem , zamiana takiej pamieci to nie jest latwa sprawa. swoja droga kupowales tego radka jako uszkodzonego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyteq Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 Kupiony był jako sprawny i ciężko mi powiedzieć czy pamięć ta była już uszkodzona czy zrobiłem to ja przy montażu...ale wydaje mi sie ze takiego uszkodzenia nie mozna dokonac gołymi palcami:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 heh czyli ktos ci wepchnal uzkodzona karte i tyle . bo raczej nie tak latwo uszkodzic bez zakladania radiatorkow itp zabaw kosc pamieci , no chyba ze masz wyitne zdolnosci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...