ripley Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Witam. Mam Athlona TH 1 giga, chce go podkręcic, ponoć się da i to ostro, jak inajlepszy wiatrak do tego procka, myśle o http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29952809 ale nie wiem czy będzie wystarczający. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ludzie go biora do wiekszych prockow. wiec bierz jak chcesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Tylko z tym opisem "ultracichy" to trochę przesada. WR IV moim zdaniem należy do średniogłośnych. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No tu sie zgodze. To moze Arctic Cooling - Copper Silent 2 L ? Tam mozesz sobie regulowac obroty wiatraczka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 Ja na XP 1.7+ miałem AC Slim Silent Pro TC - niesłyszalny, dopiero jak dopiekłem proca jakimś stresem to ciutkę go było słychać. Wady: 1. średniowydajny przy tak niskich obrotach 2. w biosie MB musiałem wyłączyć alarm niekręcenia się wiatraka, bo mi płyta cały czas piszczała ;) Z AC przesiadłem sie właśnie na WR IV - aby ten wentyl nazwać cichym to chyba trzeba mieć komp w drugim pokoju :) Fakt - wydajniejszy od AC. Rozwiązanie to wywalenie śmigła z WR IV, zakup wentyla AC fan Pro TC i wsadzenie go na radiator WR IV - taki mix jest całkiem niezły ;) Teraz mam zalmana alcu 3000 plus i problem z terkotem łożysk załączonego do niego śmigła 92mm :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winchester Opublikowano 2 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2004 No dobra ale Ty mowisz przeciez o Thermal Control. A ten jest z reczna regulacja obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 W tym AC, którego miałem ja nie było ręcznej regulacji obrotów. Między blaszki radiatora wsadzony był czujnik-termistor. To była jedna z pierwszych wersji - teraz może i dokładają jakąś ręczną regulację - nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yahve Opublikowano 3 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2004 W kompie mojej lepszej polowy siedzi Athlon Thunderbird 1,33, a na nim to. Wg wskazan czujnika na plycie, procek (nie krecony) ma 37 stopni, plyta 24. Komputer jest niemal abosultnie nieslyszalny, zagluszaja go odglosy wywolywane przez osobe normalnie pracujaca przy komputerze. Dobrze chlodzi i jest cichy - polecam. (oprocz tego w kompie siedzi zasilacz Chieftec 360W single fan, dwa wentylatory do obudowy Arctic Cooling Pro TC, grafika chlodzona pasywnie (R9000 non-pro). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BremkinsCorp. Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Ja bym wzial TT volcano 11,+ Xaser edition, volcano 12, lub zalman 7000~~ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...